Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 746
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 220
Здравейте, Синева,
Много ви благодаря за вниманието и полезните съвети. Прекрасно е, че вие осъзнавате колко точно е опасно човек да стане алергичен и че не омаловажавате този проблем, а  съчувствате и помагате.Sparkling Heart Само моля да уточните относно витамин Д - при тежките случаи на какво са ниски нивата - на алергия или на Ковид случаи? Само това не разбрах. Благодаря!:smile:
При Ковид е установено, че много голям процент от тежките случаи са на хора с ниски нива на витамин Д. Отделно бях чела статия, че в Италия, която е една слънчева страна голям процент от населението е с ниски нива на витамин Д, т.е. дори да сме изложени често на слънце не е гаранция, че нямаме недостиг на витамин Д.

Затова не е зле човек да си изследва какви са му нивата и да го приема, като добавка, ако са ниски.

За витамин Д един съвет таблетната форма се усвоява по-слабо, от тези които са на капки или капсули.
Преди ползвах таблетки и то на реномирана марка, но след месеци при тестване бях вдигнала малко стойностите му.
Сега през есенно зимния период ползвам Ойлисен капсули и съм много доволна. По две на денонощие.
Рибеното масло също съдържа много витамин Д, както ядки, семена, меса и зехтин.

п.п. Недостигът на витамин Д може да е причината за честите алергични реакции.
Ето статия по въпроса.

https://eva.bg/article/38389

Но все пак ние не сме лекари и най-добре е да се консултираш с добър алерголог. Да се изследва не само към какво са алергиите, а и какви добавки да приемаш, които намаляват склонността към алергии.
ММ от години е със сенна хрема, но откакто му изписаха да приема Кварцетин почти няма оплаквания. А преди се налагаше да пие пролетно-летния сезон редовно разни антихистамини.
Намери си добър алерголог, не го отлагай.
Щото нашите съвети са на лаици, не сме специалисти. А алергиите са нещо настина сериозно и понякога може да застарашат живота.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 12:20 от sineva 1

# 2 221
Ойлисен го има на капки, като Вигантол. Такъв пия в момента.

# 2 222
Разболяхме се от ужасен вирус.Не знам какво е ,но усещах горчив вкус в устата.Вече не съм болна,но съм много изтощена, дали е корона?

# 2 223
Ние няма как да знаем дали е било корона или не.
Единственият начин е тестване.

# 2 224
Скрит текст:
Здравейте, Синева,
Много ви благодаря за вниманието и полезните съвети. Прекрасно е, че вие осъзнавате колко точно е опасно човек да стане алергичен и че не омаловажавате този проблем, а  съчувствате и помагате.Sparkling Heart Само моля да уточните относно витамин Д - при тежките случаи на какво са ниски нивата - на алергия или на Ковид случаи? Само това не разбрах. Благодаря!:smile:
При Ковид е установено, че много голям процент от тежките случаи са на хора с ниски нива на витамин Д. Отделно бях чела статия, че в Италия, която е една слънчева страна голям процент от населението е с ниски нива на витамин Д, т.е. дори да сме изложени често на слънце не е гаранция, че нямаме недостиг на витамин Д.

Затова не е зле човек да си изследва какви са му нивата и да го приема, като добавка, ако са ниски.

За витамин Д един съвет таблетната форма се усвоява по-слабо, от тези които са на капки или капсули.
Преди ползвах таблетки и то на реномирана марка, но след месеци при тестване бях вдигнала малко стойностите му.
Сега през есенно зимния период ползвам Ойлисен капсули и съм много доволна. По две на денонощие.
Рибеното масло също съдържа много витамин Д, както ядки, семена, меса и зехтин.
п.п. Недостигът на витамин Д може да е причината за честите алергични реакции.
Ето статия по въпроса.

https://eva.bg/article/38389
[/quote]
Мила Синева, спасяваш ме буквално. Въобще нямах представа за важността на витамин Д при моя проблем с алергиите. Ще го следя и ще хапвам богати на Д храни, а ще проверя каква поносимост имам към витамина във вид на капсули. Че имам проблем с факта, че на много хапчета и филмирани таблетки слагат ксантанова гума. А от нея получавам кризи. Един път ядох безглутенова пица с ксантан и получих трета степен на анафилактичен шок. Добре, че не се стигна до фатални неща. Много ти благодаря за помощта!:hibiscus:Animal DolphinSparkling Heart

# 2 225
Пусни си изследване на вит.Д. Да знаеш къде си.
На капки е най-добре да го пиеш, тъкмо ще елиминираш веществата в капсулите.

# 2 226
Пусни си изследване на вит.Д. Да знаеш къде си.
На капки е най-добре да го пиеш, тъкмо ще елиминираш веществата в капсулите.
Права си, мила Дева. Благодаря ти за полезния съвет:revolving_hearts: И друг път си ми помагала много навреме и на място.Nature Sun With Face

# 2 227
Мила Синева, спасяваш ме буквално. Въобще нямах представа за важността на витамин Д при моя проблем с алергиите. Ще го следя и ще хапвам богати на Д храни, а ще проверя каква поносимост имам към витамина във вид на капсули. Че имам проблем с факта, че на много хапчета и филмирани таблетки слагат ксантанова гума. А от нея получавам кризи. Един път ядох безглутенова пица с ксантан и получих трета степен на анафилактичен шок. Добре, че не се стигна до фатални неща. Много ти благодаря за помощта!:hibiscus:Animal DolphinSparkling Heart
Щом си направила анафилактичен шок, това е много сериозно, защото може да се задушиш, от подуването и недостиг на въздух. Не приемай никакви добавки дори витамини без консултация с алерголог, дори най-безобидните могат да ти създадат проблем.
Вземи си направление и се консултирай с някой мастит алерголог. Ама да те поеме, да извървиш целия път. Не само да се овладяват кризите. Има добавки, които намаляват риска от алергии и го минимализрат и щом знаеш към какво си алергична и не го приемаш няма да имаш проблем.

Все пак ние не сме лекари и най-добре е да се консултираш с добър алерголог.
Щото нашите съвети са на лаици, не сме специалисти. А алергиите са нещо настина сериозно и понякога може да застарашат живота и няма как в един форум да получиш правилен съвет.
Намери си добър алерголог, не го отлагай.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 12:36 от sineva 1

# 2 228
Скрит текст:
Щом си направила анафилактичен шок, това е много сериозно, защото може да се задушиш, от подуването и недостиг на въздух. Не приемай никак
ви добавки дори витамини без консултация с алерголог, дори най-безобидните могат да ти създадат проблем.
Вземи си направление и се консултирай с някой мастит алерголог. Ама да те поеме, да извървиш целия път. Не само да се овладяват кризите. Има добавки, които намаляват риска от алергии и го минимализрат и щом знаеш към какво си алергична и не го приемаш няма да имаш проблем.
Мила Синева, аз вече често ходя в Александровска болница в Алергологията и там ме изследват с кожните тестове за лекарства, които лекар ми е изписал и така я карам засега. По принцип от самите витамини има минимален шанс да получи човек алергична реакция, но нещата, които съпътстват хаповете, капсулите и разни Е-та, даже и екзотични билки и растения слагат в 99,9% от продаваните масово витамини, трябва действително да ги следя на тестове преди да пробвам да ги пия. А относно анти-алергичните лекарства - от две от най-известните от тях получих реакция с втвърдяване на челюстта и езика, един вид временно парализиране от порядъка на 40 минути и то от една троха от таблетката. Защото аз вече пробвам по прашинка от нещо ново, че ако ми стане нещо да не е голяма белята...

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 13:57 от anela9

# 2 229
Стискам ти палци да си от тия 50 процента късметлии. Simple Smile

За съжаление колкото и да са от полза ваксините носят си рискове.
Нормално една ваксина да влезе в употреба минава дълги години на тестове, защото реакциите могат да се проявят след години. Но при форсмажорните обстоятелства на Ковид се пусна само след месеци .
Затова предпочетох да си подсиля имунната система вместо да се боцкам.
Но разбирам хората с хронични заболявания, такива с имуносупресорни състояния и възрастни хора. Те просто нямат избор и това е единствена алтернатива.

Кураж и вяра в Бога лошото ще мине! Simple Smile

# 2 230
  • София
На коя ваксина основната съставка е течен антифриз Scream

# 2 231
На коя ваксина основната съставка е течен антифриз Scream

Съставката е полиетилен гликол. Който иска, просто да си прочете листовките и да провери в Гугъл.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 17:49 от anela9

# 2 232
  • София
Полиетилен гликол се използва в храни, козметика, лекарства, не само в антифриз. Има малък процент хора, които са алергични към него. Изтеглила си късата клечка. Или си имала алергия към него без да знаеш.

# 2 233
Полиетилен гликол се използва в храни, козметика, лекарства, не само в антифриз. Има малък процент хора, които са алергични към него. Изтеглила си късата клечка. Или си имала алергия към него без да знаеш.
Здраве да е.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 18:36 от anela9

# 2 234
  • София
Именно, петролни продукти има в храни, козметика, лекарства, добавки. На някой причиняват сериозни проблеми, други си живеят неповлияни. Няма спор че са вредни, но масово не се отказваме от тях.
На теб проблемът ти е, че имаш тежки алергии, които трябва за знаеш точно към какво са, за да ги следиш и да не ги консумираш. Въпросът дали ти си отключила от ваксина, някой друг от друго нещо, не променя факта, че трябва да се справяш с последиците. Както за някой алергичен към фъстъци е важно да не консумира и една прашинка от алергена, а не точно как е получил такава силна реакция. Проблемът не е във фъстъците, защото аз и повечето хора можем да изядем една шепа без реакция.
Ролята на медицината е да ти тества всички алергии, за да ги знаеш и избягваш. И евентуално да предложи някакво лечение (чела съм, че има такива). Да плюем прогреса, защото ние сме свръхсенситивни е меко казано себично.

Общи условия

Активация на акаунт