Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 864
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 265
Възможно е,не знам вече.Освен,че се напъвах при кашляне,се напъвах и да повръщам и повръщах няколко пъти.И явно се е възпалило нещо.Като бягам не ме боли,само при коремни преси и напъване,като кашлям и при палпиране месото(малък участък)
Да не е увеличен след инфекцията лимфен възел който да притиска нерв или нещо подобно. Сега ОК ли си в сми освен тази болка някакви други проблеми имаш ли…
Освен това,имам кашлица.Както казах боли ме като пипам,разтривам самото място,самото месо,хрущяла на реброто,като натъртено.
Не го разтривай, въобще не го пипай, ако е възпаление, колкото повече го пипаш толкова по-бавно минава възпалителния процес.
Опита ли се да направиш това, което те посъветвахме? Все още си мисля, че е някакво прищипване

# 2 266
Възможно е,не знам вече.Освен,че се напъвах при кашляне,се напъвах и да повръщам и повръщах няколко пъти.И явно се е възпалило нещо.Като бягам не ме боли,само при коремни преси и напъване,като кашлям и при палпиране месото(малък участък)

Месото е мускул, от напъване от кашлицата най-вероятно се е натоварило там повече и блокирало от там може би е леко възпалено. Когато при мен се получи такъв блокаж, първото което правя е да взема магнезий, б витамини и омега 3. Имах такава криза преди време, но отзад на гърба, буквално ме режеше и не можех дори и да дишам. Докато стигна до физиотерапевта след няколко часа, това което ми помогна беше именно тази комбинация- Мг, Б комплекс и омега- значително ми отпусна спазъма още след час. Все пак консултирайте с лекаря си за възможна друга причина.

# 2 267
Здравейте, удобно ли е да попитам колко дена след приключено лечение на Ковид с антивирусно и антибиотик е добре да се пусне кръвна проба за ПКК, витамини, CRP? И за урина? Като контролна проверка дали инфекцията е отшумяла. В този смисъл. Благодаря ви!

# 2 268
Здравейте, удобно ли е да попитам колко дена след приключено лечение на Ковид с антивирусно и антибиотик е добре да се пусне кръвна проба за ПКК, витамини, CRP? И за урина? Като контролна проверка дали инфекцията е отшумяла. В този смисъл. Благодаря ви!
 ПКК заедно с диференциално броене струва пакета около 5-8 лв. А обща урина и седимент около 4-7 лв.  За 10-15 лв ще добиеш представа за общото състояние на организма. Така че може да си ги пуснеш по всяко време.
Ако си пускаш ПКК винаги пускай и диференциално броене. Те вървят в пакет в лабораториите и струват по-евтино, отколкото отделно. Това е левкограма или броене на левкоцитите, показва много неща, включително възпалителни процеси.
А при пускането на урина не пускай само Обща урина. Така и така пускаш  урина, пусни пакет Обща урина заедно със седимент, защото така по-добре се вижда състоянието на бъбреците, а след боледуване от Ковид е добре да се видят как са нещата. Всъщност е добре след всяка инфекция.

За витамините може да поизчакаш, защото организма още се възстановява и трябва време да възстанови ресурсите си от витамини. С-реактивният протеин не знам какво ще покаже, може още да е повишен заради изкараната инфекция или вече да е в норма.

# 2 269
  • София
Цитат
За витамините може да поизчакаш, защото организма още се възстановява и трябва време да възстанови ресурсите си от витамини.
Точно. Изобщо вирусът протича доста бързо в острата си фаза, а възстановяването на организма е много по-бавно и мъчително, в доста от случаите. Затова повече почивка и по-лека храна.

И преди бях писала, ще се повторя: хОра, тествайте се! Ваксинирани, неваксинирани, няма значение. Един комбиниран тест е 12-15лв. Първо ще знаете какво лекувате, и второ ще се изолирате. Не пускайте деца на градина/ училище, не ходете на работа, и слагайте маска на обществени места, ако толкова ви е проблем стоенето вкъщи. Ако повечето го изкарват леко, някои нямат този късмет. Да се пазим взаимно. Пълно е с хОра, които само ги наболява гърло, само подкашлят, само хрема имат, само им е леко лошо и т.н. Това "само" е все от нещо. И си щъкат, кашлят си в лицето на останалите, не слагат ръка пред устата. Ужасно недисциплинирана и безотговорна нация. Не става дума за истерясване, а за елементарна култура и хигиена.

Здраве на всички. Flowers Four Leaf Clover

# 2 270
Настина е престъпно, че има хора, които неглижират проблема и сеят зараза.
Човек трябва да е отговорен към себе си и другите.
Да Ковид не е това, което беше. Но, ако си болен кашляш и си хремав защо ще предаваш заразата нататък, дори да не е Ковид, а грип или ОВИ.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 14:58 от sineva 1

# 2 271
Не може да убедите хора, които вярват в конспирации, да се тестват. И най-тежките последици да имат, ще изкарат лекарите виновни, а не вируса. За тях е настинка и точка. Може всеки месец да са с болно гърло, не им пречи. Важното е да им върви живота и да не се ограничават от нищо.

# 2 272
  • София
Добре, нека е настинка, ама като ти тече носът и кашляш, просто си стой вкъщи. Онзи ден в класа на сина ми едно момиче се давило от кашлица, ама дошла на училище, за да не изпуска материал. Чудесно! Ама като се натръшка целият клас, а оттам и семействата, ето ти верижната реакция.
Нашите тестове напр. бяха отрицателни, но симптомите бяха като при Ковид. Еми, или ПСР, или лечение от лекар и си сядаш на "Д"-то у вас. Защо да се сее зараза?!

# 2 273
Мише, това го разбираме аз и ти. И ще си стоим вкъщи. Моето дете не съм го пращала болно никога.
Но 90% от хората не мислят така и от 100 кладенеца вода ще извадят, как не им разрешават да вземат болнични за едно гърло) хрема, и така си ходят навсякъде.

# 2 274
Не се ли уморихте повече от три години едно и също. Никога преди ковид не е било с лека хрема и кашлица да се стои вкъщи, след ковид също няма да бъде. Сега е “след ковид”.

# 2 275
Ти може за себе си да говориш, не за всички, ако обичаш.

# 2 276
Какво означава с лека хрема и кашлица? Кой определя колко е лека и за кого ще е лека?
Не стига, че някои хора се държите като невиждали нормално общество, ами и имате претенции към останалите.

Заради едни такива с лека хрема и кашлица, леко настинали и с алергия, обаче с рязко и неочаквано мотивирани да са на работа, ММ е болен от четвъртък. С кашлица, която изобщо не е лека и доста отпаднал. Трябва ли да изброявам негативите от тази ситуация за него и за семейството му? Докато онези с леката кашлица не им дреме, на работа са, обикалят си напред-назад със семействата в почивните дни, вършат си задачите, другите се съдират от кашлица, която ще си влачат доста време след оздравяване и си стоят в къщи, защото им е зле. И всичкото това, защото на разни Нотариси им е много трудно да си останат няколко дни в къщи, че и настояват напоително да ми обясняват как това е просто лека кашлица и хрема. Не знам само защо от мен се очаква да съм толерантна към тях и да не повтарям едно и също, при положение, че те по никакъв начин не са толерантни към мен и не мислят за мен.

Нотарис, а на теб не ти ли писна вече толкова години съвсем умишлено и целенасочено да тролиш в темите за ковид и да провокираш хората, които явно ги е грижа какво се случва? Меко казано е досадно.

# 2 277
Защо обиждаш. Просто да сме наясно, че не 2020.
Надявам се, че сте ваксинирани и не е ковид.
Случва се, каквото се случва всяка есен и зима. Дъщеря ми даже антибиотик пи.

# 2 278
Кое точно е обида?
Случва се, да. Няма гаранции кой къде и от какво ще се разболее - може да случи навсякъде.
Но при положение, че по 8 часа на ден си в един офис още четирима души и трима от тези четирима са болни цяла седмица, някак не мога да го отнеса в категорията "случва се", защото в голяма степен е можело да се избегне. А в такива случаи приказките "случва се", "това е само хрема, нищо ми няма", "алергията ми се е активизирала, спокойно" са съвсем дразнещи. Защото и преди, и по време на и след ковид си има някакви базови норми на поведение в обществото и някакъв хигиенен и здравен минимум, но на някои хора явно им е много трудно да го проумеят. После изведнъж са обидени.

Наясно сме, че не е 2020 г. Но и не виждам особена разлика нито в твоите приказки, нито в поведението на много хора.

# 2 279
Само да вметна ,че при мен тръгна с едно невинно драскане на гърлото ,после с "лека" хрема началото на септември месец..
Продължи със суха дразнеща кашлица.
Правиха ми тест на първи ден от оплакванията и беше отрицателен.
Шефовете не ми дадоха болничен.
Не само не ми дадоха болничен ,ами на всичкото отгоре ми взеха и двата почивни дни ,точно когато бях най-зле.
Пръсках със зараза навсякъде (разбира се бях с маска) ,но не мисля ,че е редно.
Ходех на работа с абокат и ме лекуваха венозно. Изпих 2 антибиотика и продължих да кашлям жестоко.
Сатурацията ми падаше (мерих я само за 2-3 мин вечер) до 94%.
Все още пия хапчета за кашлицата.
От последният антибиотик получих такова жестоко разстройство с което ходих 10 дни на работа ,защото няма хора.
Влязох в болница в сряда да ме лекуват и ме изписаха днес и разбира се ,няма персонал и аз утре отивам нощна смяна.
От началото на септември до ден днешен съм дала поне 300 лв. ,че и отгоре за лечение ,което няма ефект по простата причина ,че не си стоя на д*пето в къщи.
И не разбирам хората ,които могат да си вземат болничен ,но не го правят ,защото заплата им щяла да падне.
Абе хора ,знаете ли ,че трайно съсипвате здравето си ,което един ден ще търсите ,но няма да можете да си го купите?
Месец и половина ходене по мъките и ми е писнало освен да работя в болницата ами и да ходя и допълнително за лечение.
С три ваксини съм ,но явно за да сработят ,трябва да си седим в къщи!
Няма такова нещо като "Аз съм само с хрема".
Няма такова нещо като "Аз само леко накашлям".!
От началото на септември до ден днешен лекувах Ковид ,последствията от Ковид + дисбаланс на стомах.
Приела съм до този момент 4 антибиотика и се чудя до кой момент ,ще издържи организмът ми без да рухне!
Мразя да работя по простата причина ,че българският работодател експлоатира човешкият труд до припадък.
Смених толкова много места и се сблъсквам всеки път с шуробаджанащина и простотия и никакво разбирателство от работодател!
Ние сме роби за тях!
И само ,ще допълня ,че дори и отпуска се взема ,когато работодателят каже ,не когато ти искаш!
Бъдете здрави и вземайте болнични ,когато се налага!
Здравето е винаги на първо място и най-лошото е ,че много хора не го осъзнават.
А тези с "леките настинки" не се вълнуват ,че има хора ,които боледуват тежко!
Пазете те и бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт