Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 155
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 445
Здравейте,
дали последният щам е със загуба на обоняние? От два дни съм с хрема - не от най-страшната, но днес се събудих и обонянието ми е доста намалено. Чудя се дали е от самата хрема или съм пипнала Ковид. По-късно през деня ще правя тест, за да съм сигурна, но както знаем не винаги се позитивират.
Направи си тест щом се притесняваш. Обоняние може и от самата хрема да изгубиш, няма как да знаем дали е ковид.

# 2 446
  • София
Както писах, ще си направя тест малко по-късно днес.
Въпросът ми беше дали загубата на обоняние е често срещано при новия вид Ковид.

# 2 447
  • Пловдив
Аз мисля, че вече не е типичен ковид симптом, но все пак не е изключено. Загуба на обоняние може да има и при другите вируси, които се вихрят всяка есен.

# 2 448
Майка ми изгуби обоняние и вкус през пролетта. Нищо друго ѝ нямаше, по това познах. И тестът отчете.

# 2 449
Както писах, ще си направя тест малко по-късно днес.
Въпросът ми беше дали загубата на обоняние е често срещано при новия вид Ковид.
Последния щам е съз загуба на обоняние. При делтата не го бях загубила, но сега останах без обоняние в рамките на около 3-4 седмици. Всъщност имах, но частично, едва едва осезаемо, което капка по капка се възвръщаше.

# 2 450
Е, хайде сега. Аз го карах без загуба на обоняние. Не е показателно.

# 2 451
  • София
И при мен обонянието е една забележимо, но все пак хремата си оказва влияние. Главата ми е като балон, който ще гръмне, иначе нищо драматично - отпадналост и температура, които боря с аналгин, парацетамол и т.н.

Следобед ще ми донесат тест и ще видя какво е

# 2 452
  • София
Защото здравният министър, както изглежда, е доста пасивен. Той като не се задейства, и другите по веригата също няма.
Бързо оздравяване!
O, не е пасивен. Даже готви отмяна на карантината за всички положителни (не само контактни). Чакаха да минат местните избори. И тогава и тестването (полево) ще спре. Мисля, че отскоро Бг вече не подава и данни към worldometer-а, както и много други държави, които спряха отдавна, де....

# 2 453
Какво друго да направят, ваксини нали има.
И какво като има ваксини? Тъщата на брат ми се разболя 2 пъти тежко, въпреки трите ваксини, които си сложи. Въпрос на организъм е, не на ваксини. Повече самосъзнание е нужно- като си болен да си стоиш вкъщи, а не да сееш зарази навсякъде. И това важи за всички вируси, не само за ковид.

# 2 454
  • Буркина Фасо
а не може ли да си здрав и да си преносител на вируса?

# 2 455
Ковид мен поне ме научи на едно - нещо малко хрема да имам или да ми дразни гърлото, веднага слагам маска. Преди не ми е хрумвало даже.

# 2 456
Не съм срещала подобен случай. Винаги има някакъв симптом- дали ще е гърло, хрема или леко повишена Т.

# 2 457
  • При семейството си
Защото здравният министър, както изглежда, е доста пасивен. Той като не се задейства, и другите по веригата също няма.
Бързо оздравяване!
O, не е пасивен. Даже готви отмяна на карантината за всички положителни (не само контактни). Чакаха да минат местните избори. И тогава и тестването (полево) ще спре. Мисля, че отскоро Бг вече не подава и данни към worldometer-а, както и много други държави, които спряха отдавна, де....
България последно е подавала данни преди 1  седмица:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

# 2 458
  • София
Моят тест излезе положителен. Явно загубата на обоняние е част от "пакета". Дано мине бързо

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 17:42 от Yellow_girl

# 2 459
Аз също бях със загуба на обоняние.
Постабилизирах се малко ,сега се пазя колкото мога.
Ходя с маски на работа ,защото ме е страх. Но гледам ,че повече и повече хора от персонала стагат маски.

Общи условия

Активация на акаунт