Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 316 775
  • 5 003
  •   2
Отговори
# 2 580
  • Burgas, Bulgaria
Детето изглежда добре,  но още си е болничка.
Аз направих тест в събота - отрицателен е.
Обаче гърло ,рибици или както му се казва на гърба - ужас просто ,като натъртена съм. И от снощи все едно гастрит имам ,високо горе такава опасваща болка ,ей казвам ви чак се шашнах и станах от леглото ...
Гадна работа , големия нищо му няма ,надявам се така да си остане .

# 2 581
  • Бургас
мадам тиква, аз така се усетих, че е ковид. Освен “великия студ” имам брутални болки по гърба, между плешките, врата и рибиците. Все едно съм падала поне 20 пъти.

В чуденка съм дали трябва да пия нещо освен нурофен и парацетамол ако вдигна над 38 или гърба не се трае от болки. Авирони и подобни отказвам да си ги причиня и то не остава много.

Детето ще си остане вкъщи. Просто не мога до го пратя. Госпожата предложи да го включи онлайн и ще пробваме утре. Остава прекрасния момент с извинителната бележка. Той реално не е болен и ЛЛ с право ще ми откаже. Или ако не ми откаже, трябва да вися пред кабинета наред с бебетата и бабите. Карантина няма. Идва ми да бия хора от МОН и МЗ с тъпите им бележкарски истории.

# 2 582
Бележката е вече онлайн - май в Школо я качват и отсъствията се извиняват по електронен път. Само направете контакт с лекарката и обяснете  - редно е да прояви разбиране. А ако от утре го включат онлайн, няма да има отсъствия. За днес класната може да ги извини (без да се води отсъствие по домашни причини - питайте я).

# 2 583
Стига да не се плаща за бележката, но май и за това вече таксуват.

# 2 584
  • пустинята Гоби
На мен личната ми издаде електронна бележка за училище без да ходя до кабинета. Никога не е таксувала нищо свързано с децата.

MeMyselfI, така или иначе трябва да звъннеш на личната за болничен, питай за бележка. Ако не ти даде, може по семейни причини да извиниш отсътвията.

# 2 585
  • Бургас
Няма да ползвам болничен. Аз работя от къщи. Вчера се изключих за час, защото вдигнах висока Т и не можех да работя, но после се пооправих и си приключих със задачите.

Пуснаха чадото онлайн, бележка трябва да има днес, да видим.

Той още държи фронта и се надявам да му се размине, но е много малко вероятно.

# 2 586
На мен личната ми издаде електронна бележка за училище без да ходя до кабинета. Никога не е таксувала нищо свързано с децата.

MeMyselfI, така или иначе трябва да звъннеш на личната за болничен, питай за бележка. Ако не ти даде, може по семейни причини да извиниш отсътвията.

Принципно не е ок да го развявате това, въпреки, че за много хора е реалност. От време на време им правят проверки и при липса на подпис на абмулаторен лист (а такъв няма, защото ви е издаден без да ходите) им се друсва глоба. Не казвам нищо, само уточнявам, всеки от нас е изпадал в ситуацията. Просто не го развявайте, за да си остане така и занапред.

Бележките по семейни причини са кът. Само 3 дни са, до 7 с разрешение на Директор. Също крайно недостатъчни. Ако утре се наложи действително отсъствие по някаква тривиална семейна причина, няма да имат и ден и се прибяхва до фалшива медицинска. Омагьосан кръг е, аз не бих си гърмяла тези три мижави дни, а бих подходила към някаква опция за медицинска бележка сега (отново ще е фалшива така или иначе)
Абееееее, съчувствам с две думи.
Бързо оздравяване на болните.

# 2 587
Здравейте!в петък разбрах,че съм бременна,а в събота имах болки в гърлото,гласа ми изчезна,кашлям с храчки.от вчера повръщам,боли ме корема и имам разтройство.Направих тест и е положителен.Може ли да ми кажете какво мога да пия?

# 2 588
  • София
Не е ли по-добре лекар да ти каже какво да пиеш?
Ейй, бях се ядосала на тази стегнация с рецептите, ама явно е имало нужда...

# 2 589
  • София
Здравейте!в петък разбрах,че съм бременна,а в събота имах болки в гърлото,гласа ми изчезна,кашлям с храчки.от вчера повръщам,боли ме корема и имам разтройство.Направих тест и е положителен.Може ли да ми кажете какво мога да пия?

Задължително лекар трябва да каже. Може да има някакви съображения да не дава някои от "традиционните" неща.

# 2 590
  • пустинята Гоби
Фастък, нищо не развявам. Не мисля, че издадена електронна бележка за дете без присъствие е престъпление. Не аз или личната сме виновни, а тъпата система, която не позволява на родител да задържи детето вкъщи, без да си губи времето да виси за бележка без нужда. Аз получавам паник атаки само като си помисля за кабинета на джипито и опашката там. Миналата година малкото дете се скъса да боледува сериозно и съм висяла толкова много, че вече като звъня на лекарката, тя знае кой ѝ се обажда - записала си е номера ми. Не ми е близка, просто звъни като са болни децата да пита как са.

# 2 591
  • Буркина Фасо
Не аз или личната сме виновни, а тъпата система, която не позволява на родител да задържи детето вкъщи, без да си губи времето да виси за бележка без нужда.
няма нужда, а искаш да го задържиш ???

# 2 592
  • пустинята Гоби
Болно дете, бе човек. Иначе защо ще го държа вкъщи? Няма нужда да вися, защото детето няма нужда от лечение предписан от лекар. Болен не си ли бил, деца не си ли гледал? В чужбина така процедират, детето има право на определен брой отсъствия по болест, които се извиняват с обаждане от родител. Една от причините да се пращат болни деца на училище е и тази.

# 2 593
Здравейте отново!Някой карал ли го е с липса на глас?Изчезна ми гласа,ужасно е.Смуча хомеожен,ама няма оправия….

# 2 594
  • София
Ако не е ларингит, да не би да е "паднал" гласа от непрекъсната кашлица?
Ковид не съм карала така, но навремето при един свински грип гласните ми струни се възпалиха от 72 часа денонощно подкашляне. Ако е нещо подобно бори стичащите се от задна хрема секрети, които дразнят и предизвикват подкашлянето. Топли, но не горещи течности, бонбонки тип кармолис, инхалации и редовни промивки на носа е леката артилерия.

Общи условия

Активация на акаунт