Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 316 743
  • 5 003
  •   1
Отговори
# 2 640
  • пустинята Гоби
Болни да не пускат, контактни отдавна се въртят из училищата.

# 2 641
  • София
Ще трябва да питам личната лекарка дали ще има основание да извини отсъствията на контактното дете, ако все пак е отменена задължителната изолация.

# 2 642
  • Бургас
Аз днес вече съм отрицателна. Изразени симптоми освен температурата в Понеделник и пищенето на ушите за два дни нямах.
Пратих и детето на училище.

Мога да направя разлика с предния омикрон, който карах месец след бустер(февруари 2022). Пак бях положителна 8 - 9 дни от първи симптоми. Пак с бучене в ушите. Пак с Т за ден. Просто сега вдигнах еднократно над 38.5, а тогава над 37.2 не съм имала.
Или трите дози (АЗ+Пфайзер+Пфайзер) са свършили отлична работа или така реагира организма ми на ковид до момента.

# 2 643
Поддържали ли сте субфебрилна температура след ковид 36.8-37.4 и колко време продължи?

# 2 644
36.8-37.0 е нормална температура. Субфебрилна е 37.1-37.5. Такава температура имах със сигурност още 4 месеца след оздравяването от ковид, доказано с термометър. После спрях да я меря и не знам кога точно се е нормализирала.

# 2 645
36.8-37.0 е нормална температура. Субфебрилна е 37.1-37.5. Такава температура имах със сигурност още 4 месеца след оздравяването от ковид, доказано с термометър. После спрях да я меря и не знам кога точно се е нормализирала.
Преди доста години след прекарана вирусна инфекция започнах да поддържам абсолютно всеки ден субфебрилна температура в рамките на 37,1 37,2 градуса това продължи шест месеца и се превърна в кошмар.

# 2 646
Аз със 37 Т съм била с ужасна треска от сутрин до вечер. И в такива случаи си я броя за Т.

# 2 647
  • пустинята Гоби
Нормалната температура е индивидуална. Моята обичайна е под 36 С. Имам ли над 36 С значи съм болна. И децата ми са така.

# 2 648
Има ясни критерии. От 36 до 37 е нормална. Вече кой как се чувства е друга работа.
https://revita.bg/blog/zdrave-i-krasota/kolko-e-normalnata-telesna-temperatura

# 2 649
Момичета искам да попитам, дали би могло да съм изкарала ковид без симптоми, но със страшна уртикария, която се повлия само от инжекции дексаметазон, ей така от нищото? 1 месец след нея при количествен тест имам 3000 по BAU. Дали има и други като мен?

# 2 650
Възможно е двете неща да нямат нищо общо.

# 2 651
  • пустинята Гоби
Има ясни критерии. От 36 до 37 е нормална. Вече кой как се чувства е друга работа.
https://revita.bg/blog/zdrave-i-krasota/kolko-e-normalnata-telesna-temperatura
Тази статия е меко казано глуповата. Аз съм с нормална телесна температура 35,6, винаги е била такава, такава е и на семейството ми. Не сме извънземни и не мисля, че сме изключение. Сигурна съм, че това лекарите го знаят. Оттам насетне не може да се обобщава кое е нормално, щом човешката температура варира от 35 до 37 С. За мен 36,5 и 37 С е повишена температура и значи е субфебрилна температура. Някои хора са склонни да поддържат такава не само след корона вируса, а изобщо след боледуване.

Сестра ми има уртикария от години. Активизира се при падане на имунитета, т.е. точно когато боледува от вирусни заболявания или е в стресови ситуации.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 14:17 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 2 652
  • Бургас
Аз съм двуфазна Simple Smile първите две седмици на цикъла съм с 35.8, следващите две 36.6-36.8 (понякога 37). Двете деца ги износих с константна Т >37.
Но определено не се усещам като болна, дори и да съм 37.

В деня преди да започна да вдигам хубава Т с ковид, дори 36.9 ми беше мъка. Олекна ми, чак когато прехвърлих 38.5.
Общо взето всичко над 37.1 го броя не ОК.

# 2 653
Здравейте, моят положителен тест беше на 15.10.2023г. После пих аспирин протекторат има няма 1 седмица. Общо взето когато се сетя. Днес една колежка ме наплаши, че имало много случаи на инсулт. Въпросът ми е до кога се пие аспирин протекта след ковид.

# 2 654
Здравейте, моят положителен тест беше на 15.10.2023г. После пих аспирин протекторат има няма 1 седмица. Общо взето когато се сетя. Днес една колежка ме наплаши, че имало много случаи на инсулт. Въпросът ми е до кога се пие аспирин протекта след ковид.
Поне месец.

Общи условия

Активация на акаунт