Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 410
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 4 545
Заради Псевдоефедриновия хидрохлорид и аз не бих го давала на дете. То на мен ми идва голяма дозата, пък за дете не знам.

Малко странична информация, но от това вещество се прави един наркотик, в много по-висока концентрация разбира се. Аз си бях купила такова лекарство от аптеката заради мигрена. Тогава разбрах защо вземащите такъв наркотик са хиперактивни и не се спират като изоглавени Grinning
Те затова точно тези деконгестанти се не продават отделно, има хора биха ги купували само заради този им ефект. Не ми беше хрумвало, но аз много рядко вдигам температура а пък заради хронични проблеми със синусите хрема при мен почти никога не е кратка и лека. Съответно парацетамол или ибупрофен не ми трябва, но гледам преди лягане да взема нещо да ми позволи да дишам иначе няма да заспя. И съм питала в аптеки няма ли такъв тип деконгестант отделно, без парацетамола. Ами, няма. Това е положението. Подбирам си препарати които да са с възможно най-ниска доза и от парацетамола, и от деконгестанта, че както казах ми трябват за когато си лягам, а не да бръмча из къщи тепърва Grinning Но понякога са ми незаменими. Това освен етерични масла близо до леглото за да ги дишам и през нощта и освен и прием на Геломиртол през деня.
Но да, такава съставка просто свива набъбналите лигавици и отпушва, не че ще излекува синузит като е бактериална инфекция.

Витамините за болките в кръста предполагам че са били Милгама Н, тя си е с рецепта. Само Милгама е без, такова няма да ви откажат никъде.
Хлофазолин също не си представям без рецепта, не са длъжни да повярват че това е правилното нещо за човека а ако не е, могат големи бели да станат там.

# 4 546
Шоколад, в твоята ситуация бих дала антибиотика.
Преди две години точно по нова година ( в България) дъщерята вдигна 39.7. Не е правила такива Т от поне 5 години. Зверска кашлица имаше. Няколко дена беше така и й дадох антибиотик (имах вкъщи). Личната лекарка след това потвърди, даже доизписа антибиотик.

# 4 547
Не вярвам някой да взема непрепоръчан хлофазолин. Те си казват лекарите - мериш и при нужда. Все пак човекът си е хипертоник, има си лекарства, които в случая не са били достатъчни. Не знам, може да има нещо и в него, което да пристрастява.
За кръста - Бевит - В витамини. Той си беше за мен, но да съм мислела предварително, преди да вдигна със замах тавите с вкусотии за толкова народ. Laughing

# 4 548
Малко в страни от темата за Ковид, но ако мога да съм полезна с изпитано и на мен, и на майка ми (която доста проблеми имаше с кръст, шипове и т.н., схващане и силни болки) , та...Диклак в туба (маже се, не за пиене) слагаш малко и веднага облекчава. Дори съседа превит на две (възрастен) няколко пъти му споменавах, накрая му дадох тубичка да се намаже за проба (упорито отказваше и пиеше разни лекарства) и почувства облекчение.Не мога да твърдя, че лекува, но болките значително намаляват (дори минават) и лично използвано. Това от лекар го знам (малкото , дето нещо направиха за майка ми преди години) Та..пробвайте, има и малки тубички, не е толкова скъпо, не е с рецепта, не се приема вътрешно...мисля, не е вредно .

# 4 549
Не вярвам някой да взема непрепоръчан хлофазолин. Те си казват лекарите - мериш и при нужда. Но не знам, може да има нещо и в него, което да пристрастява.
За кръста - Бевит - В витамини. Той си беше за мен, но да съм мислела предварително, преди да вдигна със замах тавите с вкусотии за толкова народ. Laughing
Ти не вярваш защото ти не би го направила. Аз вярвам, защото съм се нагледала и наслушала. Даже не от комшии и познати, ами на опашката пред аптеката си раздават препоръки... от хапчета за кръвно, до такива за простатата и за диабета Grinning И винаги има няколко, които биха пробвали и те да си вземат, щом пък е толкова хубаво и толкова помага...
Не е до пристрастяване, просто хлофазолин не е нещо да вземаш ако не е изрично по преценка на лекар, която съответно си важи като е във вид на рецепта. И отговорността е на лекаря.
Бевит Форте мисля че е същото като Милгама Н, нормално е да е със същия режим на отпускане.

# 4 550
  • При семейството си
Да, по принцип всеки си мисли така, докано не изпадне в ситуация и не пропява друга песен.
Изпадането в ситуация предполага посещение при лекар, личен или спешен кабинет, не прием на антибиотик от домашната аптека.

По принцип е така, но когато си в дълбоката провинция посред зима, където няма дежурен кабинет, а личния лекар идва два пъти седмично, ще се замислите. Сигурно живеете в град с няколко болници, но има хиляди хора, които живеят по селата без болница и някои нямат кола или не са в състаяние да шофират.
Освен това много хора писаха как са изпадали в ситуации и са ходили в спешен кабинет, а от там ги връщат с парацетамол или с неадекватно лечение.
Въпросната потребителка живее в Цюрих!!!
Когато отивам сама на морето, на каравана с детето (при това със СОП) винаги имам налични лекарства от първа необходимост- за температура, диария, повръщане, рани, противоалергични, подобни….антибиотикът никога не е бил сред тях, най-малкото защото не знам точно кой антибиотик ще ми потрябва.
Състояния, които наистина са спешни, не предполагат прием на своя глава на антибиотик от домашната аптека. Стига. Проблемите на Системата не се решават с антибиотик в чекмеджето.

# 4 551
Да се включа за болките в кръста.
Слагам ето тези лепенки ,ползвам ги от години. При по-леки болки се мажа с КетоФлекс.
https://www.bezrecepta.bg/product/stavni-i-muskulni-bolki/kapsip … st-15sm-x-25sm-at

# 4 552
Диклак, Волтарен, Перскиндол за мазане - наистина помагат на първо време. Стига да няма по-сериозна увреда.
Скъпи са си, не са съвсем безобидни за хора с чернодробни и други проблеми, през кожата веществата преминават и се усвояват също, но наистина са по-добро решение, стига да има полза само с тях.
Наистина е най-добре без лекарства, но има състояния, при които вредата от лекарственото увреждане е многократно по-малка от тази, която заболяването предизвиква. Естествено, най-добре е лекар да го прецени при възможност.

# 4 553
Нито Волтарен, ни там другите, дето при процедури се мажеш не помагаше. Тя имаше и дископатия и много други неща, аз също често съм при натоварване с болки в кръста (особено вдигане на тежести у нас) , отделно си имам и проблеми други, та... Диклак гарантирам е най-доброто, което поне на нас е действало и помагало (болката минава, изправяш се и поне можеш да ходиш нормално след най-много половин час) Вече , че не лекува , това не го оспорвам, но болка нетърпима минава със сигурност и поне за мен (всичко съм изкупила преди за мама за мазане ) това е чудо направо (мое мнение и затова си позволих за облекчение да ви го препоръчам) Не е скъпо -малка опаковка е някъде 10лв, голяма май 18 лв по спомен, не съм купувала откакто почина((

# 4 554
Те пък щото докторите все по антибиограма изписват антибиотик. Когато състоянието е влошено изписват и пускат секрет. Следят няколко дена, ако не се е подибрило, изписват друг. Лично са сменяли на малкия антибиотик без антибиограма, когато до 3 дена от приема няма промяна в състоянието.

# 4 555
В комплекс на Допелхерц върши същата работа като Милгама Н, а е много по-евтин и без рецепта.
За изследвания и аз съм на мнение, че са излишни. АБ бих дала обаче, и без антибиограма.

# 4 556
Няма как да знаем дали е изчезнал ковида.
Не се правят тестове. Болни има доста, не се знае от какво.
Доскоро личните лекари по телевизията коментираха, че си има, още няма грип и вероятността при симптоми да е ковид е по-вероятна. Вече и грипа се включи обаче.
В различните болници имат различни изисквания. В една искат тестове и съответно хващат случаи, в други не.
Мен ми стана странно как приемат в ушно отделение без тестове. Там вероятността да има положителен е доста голяма, заради естеството на симптомите най-малко. Че и ги нареждат в коридора да чакат за преглед при визитация и се омесват хубавко.

# 4 557
  • Бургас
Витамини има само на Супрадин, рибките, защото другите са забранени със закон за токсичност и не се внасят(Алайв, Нейчър Уей) . Швейцария  е най-тъпата страна в Европа с монопол на почти всичко.
Интересно какво толкова различно съдържат тези Супрадин или и там е на принципа ще забраним всичко освен стоката на "нашите" фирми.

Няма как да знаем дали е изчезнал ковида.
Не се правят тестове. Болни има доста, не се знае от какво.
Никой не прави тестове вече. Всички твърдят, че ковида вече е станал като сезонна "настинка". Сега Ковид е омешан с още хиляда вируси. В момента е коктейл.

# 4 558
И ковид си има и починали от усложненията му има. Лошото е, че в ОАРИЛ ги мешат и който оцелее.

# 4 559
Аз съм заредена с индивидуални тестове за ковид, комбинирани за ковид и грип А/Б и комбинирани за ковид, грип А/Б и RSV. Обаче децата ми са малки, ходят на градина, често се разболяват. Първо ги тествам за ковид, че са най-много тестове, пък и най-евтини. Тези за RSV ги къткам повече, понеже се намират по-рядко, а са и по-скъпи. Но не оставам без тестове Grinning

Как е детето днес? Като се разболяхме от ковид преди година и половина, малкият беше на 10 месеца. Уж бебетата го карали най-леко, а при него беше доста тежко. Беше с висока температура 6-7 дена, дали не беше и повече. Пишех тук, във фейсбук група за ковид, както и правех онлайн консултация с една педиатърка. ЦРП беше в норма, но въпреки това личният лекар каза, че е за АБ, че е малък и че от доста дни с е температура. Педиатърката пък писа, че няма лекар, който да изпише АБ при това ЦРП. Но понеже получих отговора със закъснение, вече го бяхме почнали. Детето беше отпуснато, без живец. След 1-2 приема имаше видимо подобрение и детето живна. Дали беше заради АБ или просто е щял да се оправи, няма как да се каже. Дилемата беше много мъчителна и все още ме гложди дали можеше да се размине без АБ Smiley

Общи условия

Активация на акаунт