Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 316 811
  • 5 006
  •   2
Отговори
# 4 875
Сещам се за парацетамол, хексалгин.
А аз например не искам аб от групата на хинолоните, каквато е Левоксата, но щом са ви го изписани.

# 4 876
Утре пак ще ида на лекар, ще се опитам да го сменя, макар да знам, че не е добре да се сменя. Имам само един прием днес преди обед. Изписаха ми го за гнойна ангина, теста ми за ковид е отрицателен, но аз си подозирам, че е ковид, просто е рано да го хване тест на втори ден, а аз няколко пъти вече съм го карала и при мен се проявява с гнойни налепи по гърлото.
Имам и парацетамол и аналгин, ще изчакам още малко и ще пия нещо от тях.

# 4 877
И аз съм за аналгин и парацетамол.
Симптомите на кой ден са днес?

# 4 878
При Ковид изписват антибиотици с левофлаксацин. И на мен това ми изписа пулмологът, ако CRP покаже наличие на бактериална инфекция. Слава Богу, не показа и разминах антибиотика. И моят тест беше отрицателен, но и аз нямах съмнение, че е Ковид, защото и баща ми беше с Ковид.
Аз температура вдигах на няколко пъти, все ниска и за кратко, с изключение на една вечер - 38° за няколко часа, успях да не пия нищо, въпреки че имах напрежение в главата, окото, скулата и ухото.

# 4 879
На мен при единия ковид ми изписаха макролиден аб, при другия не съм пила аб. На познати също са  давали такива.

# 4 880
Защо все още изписват АБ при КОВИД?
Хайде, в началото не се знаеше, бяха и по-тежки случаите, гледаха да се застраховат.
Но сега защо изписват?
Аз нямах АБ и си изкарах спокойно без него.

# 4 881
Защо все още изписват АБ при КОВИД?
Хайде, в началото не се знаеше, бяха и по-тежки случаите, гледаха да се застраховат.
Но сега защо изписват?
Аз нямах АБ и си изкарах спокойно без него.

При мен водещото са гнойните налепи по гърлото, което говори и за бактериално усложнение. Както казах  ковид съм го карала така, но бяха мн мънички налепи и минаваше без АБ. Днес се поуплаших като си видях гърлото... Затова реших да не рискувам, обаче пък този АБ като му видях листовката и се изплаших още повече.

# 4 882
Не казваш кой ден ти е. За теста питам. На мен на 3 ден ми отчете плътна черта, коментирания тест на Адвент.
Ако не е КОВИД, този АБ се изписва при ангина. Лош, хубав, действа.

# 4 883
Парацетамол НЕ е НСПВС, защото няма противовъзпалително действие. Антипиретик и аналгетик е. Ако не се споменава изрично в друга част на листовката на Левокса, вероятно няма проблем да се приемат заедно. Със сигурност не попада в обхвата на точката, в която бяха описани ибупрофен, кетопрофен, индометацин и други НСПВС.

# 4 884
Антибиотик при Ковид се изписва, защото в някакъв момент, на фона на вируса, се развива и бактериална инфекция. Но сигурно, точно защото не е задължителна част от лечението, е редно първо да се пусне кръвна картина и да се види колко е CRP - доколкото се ориентирах, различните му стойности показват вирусна или бактериална инфекция. То на човек, ако не му се налага, няма защо да го пие. И аз съм карала Ковид без почти никакви лекарства, но нито имах висока температура, нито кашлица. А сега имах даже свистяща кашлица и на слушалка се чуха хрипове.

# 4 885
Не казваш кой ден ти е. За теста питам. На мен на 3 ден ми отчете плътна черта, коментирания тест на Адвент.
Ако не е КОВИД, този АБ се изписва при ангина. Лош, хубав, действа.

Писах някъде по-горе, втори ден ми е.
Вчера с грипо-подобни симптоми втрисане, болка в мускулите и ставите, лека болка в гърлото и Т 37. През нощта вчера вдигнах 38 и се появиха налепите - гнойни бяло-жълто-зеленикави. Сутринта ходих до спешния та така.

# 4 886
Не мога да трия постове, да, да, Парацетамол-ът не се числи към НСПВС. Остава като вариант за комбинация с Вашия антибиотик.
Парацетамол НЕ е НСПВС, защото няма противовъзпалително действие. Антипиретик и аналгетик е. Ако не се споменава изрично в друга част на листовката на Левокса, вероятно няма проблем да се приемат заедно. Със сигурност не попада в обхвата на точката, в която бяха описани ибупрофен, кетопрофен, индометацин и други НСПВС.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 20:15 от anmasu

# 4 887
Ами изпих един грипекс макс, от 500 мг парацетамол вътре. Не ми се чака повече, взе да минава 39.1. Надявам се да няма усложнения и да я свали.

# 4 888
О, дано бързо Ви повлияе! Аз за себе си предпочитам да не пия тея комбинации - Грипекс, Колдрекс, Тайлол и т.н.

# 4 889
Значи утре би трябвало да покаже теста. Щом сега е вторият ден.

Общи условия

Активация на акаунт