Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 316 710
  • 5 003
  •   1
Отговори
# 4 980
Интересното е, че и Вашият пост е силно информативен.

# 4 981
Аз съм отговорила на конкретен въпрос, и ако се зачетеш назад- ще видиш, че подробно съм описала последния щам и как се разви при нас.
Кой спами си ти.

# 4 982
С кое по-точно? Всичко, което не е адекватно като информация, може да бъде докладвано и предполагам, изтрито. И Вие, ако се зачетете, ще видите, че отговорите от последната страница са, защото дама иска, с рецепта от друг доктор, да смени един антибиотик с друг. Може да имате по-нормален тон, предполагам.

# 4 983
При нас тръгна предупреждение по медиите, за повишена заболеваемост от H4N2 с три основни симптома:
-много силна умора,персистираща
- силна суха кашлица
- болки в ставите, дори без температура

# 4 984
H4N2 е инфлуенца вирус, който основно засяга пернати животни. В момента няма известен клъстър сред хора. Къде е това при вас и сигурни ли сте, че става въпрос за H4N2?

Подозирам, че е грешка в щама.

# 4 985
Можете да подозирате, колкото искате, изявлението е на министерството на здравеопазването. Ако те дезинформират, тогава и аз.
В профила ми се вижда- Португалия .
С толкова навлеци в Европа, и слонски грип ще има скоро.

# 4 986
Благодаря много на всички за мненията и споделения опит! Успокоихте ме и получих известна яснота.
Вчера бях при личната ми лекарка, според нея или е нещо след ковида реакция или нещо ново и тя ми предложи да изчакам още 2 дни без АБ, да видим дали ще продължа с температурата, да направя също кръвни изследвания и според това да се действа. Аз не започнах левокса, но пия и правя всичко друго с надежда да се излекувам. Изписа ми изопринозин или биозин (което искам) витамини, за кашлицата разни, пулмикорт инхалаци и другите неща от предишната лекарка.  Но пак имам ниска темп днес, отпаднала съм и мн кашлям, така че утре ще видя кво що...

Здравейте anmasu,
Налага се да ви отговоря, защото не сте прочела правилно. Неискам с рецепта от един доктор да сменя антибиотик с друг или както сте го казала. Първо няма как как се случи, тъй като рецептите са електронни и какъвто АБ ти е изписан такъв взимаш. И второ по-важно попитах тук за мнение за въпросните АБ с уточнение, че имам много неприятна история с алергия от лекарства и винаги се опитвам да се информирам. А в случая знаех за левокса, но се сетих по-късно и т.н.  
С кое по-точно? Всичко, което не е адекватно като информация, може да бъде докладвано и предполагам, изтрито. И Вие, ако се зачетете, ще видите, че отговорите от последната страница са, защото дама иска, с рецепта от друг доктор, да смени един антибиотик с друг. Може да имате по-нормален тон, предполагам.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 13:14 от Maiiaa

# 4 987
Ама Вие бяхте писала, че един лекар Ви е изписал Левокса и чакате личния, който може да Ви изпише Аугментин.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 19:53 от anmasu

# 4 988
  • Бургас
H4N2 е инфлуенца вирус, който основно засяга пернати животни. В момента няма известен клъстър сред хора. Къде е това при вас и сигурни ли сте, че става въпрос за H4N2?

Подозирам, че е грешка в щама.

Е, те и птичия, и свинския, и ковид бяха предимно животински вируси, но в един момент след мутации стигнаха и до нас.

# 4 989
Аз писах, че един лекар ми изписа левокса в неделя следобед от спешния кабинет при поликлиниката. По-късно попитах личната ми лекарка по вайбър какво е мнението и, защото тя ме познава като пациент. И мнението и беше, че според нея аугментин е по-подходящ, но да се видим за да прецени при преглед.
Описах ви ситуацията така подробно и се надявам да сте разбрала смисъла вече. Много ви моля да спрете да обсъждате тези детайли, защото писах със съвсем друга идея тук. Както радвам се повечето четящи разбраха.   
Ами Вие бяхте писала, че един лекар Ви е изписал Левокса и чакате личния, който може да Ви изпише Аугментин.

# 4 990
  • София
Да попитам дали световъртеж има при върлуващия сега Ковид? Майка ми казва,че главата й се мота -не знам дали това е световъртеж, възрастна е и се притеснявам.И аспирина дали е задължителен,защото личната й лекарка не ми вдига.

# 4 991
При мен така започна, 1, 2 дни страшно замайване и само лежах.

# 4 992
Да попитам дали световъртеж има при върлуващия сега Ковид? Майка ми казва,че главата й се мота -не знам дали това е световъртеж, възрастна е и се притеснявам.И аспирина дали е задължителен,защото личната й лекарка не ми вдига.

Кръвното и мерите ли? Аспирин протект непременно трябва да се взема като превенция на инфаркти и инсулти. Даже за мозъка невролозите им изписват ноотропил и сермион. За виене на свят арлеверт. Не зная дали при ковид главата може да се мотае и какво означава, обаче моята майка при първия ковид изглеждаше като получила инсулт или поне микроинсулт. А дерматоложката приятелка категорично ми каза, че това е от ковида и се оказа права. Успешно я излекувах и после дори по идея на моята доверена невроложка я водих на скенер да проверим дали е получила инсулт. Нямаше нищо такова.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 23:25 от vl

# 4 993
Това ми е ключов признак и при двата ковида. Даже по това познах втория път още преди теста.

# 4 994
  • София
Благодаря ви! Спрях аспирина защото я болял корема, днес ще взема натаспин/ не знам дали е подходящо по- леко е/ То корема може и да не е от него, но е много чувствителна за всичко което пие, алергии и тем подобни казва.Възрастна е на 80 г и не е карала вируса до сега.Аз карах Ковид и мъжа ми въобще не се изолира, даже без да исках му кихнах в лицето та не се разболя. Сестра ми и тя кара Ковид и мъж й оцеля. Този Ковид да не е женски… Аз се плашех за съпруга ми защото е с един бъбрек, диабет и онко - но не.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 06:32 от м.м

Общи условия

Активация на акаунт