Да се оплачем... 2022 - тема 2

• 329 662
  • 4 838
  •   1
Отговори
# 4 740
  • Пловдив
Обаче заплатите са ниски. Адски ниски. Говоря за фронт офиса.

# 4 741
  • Страната на чудесата
Lucky, ти нямаш ли му настоящия адрес, любезно да им го предоставиш?
Ами не, в момента знам само, че се подвизава някъде из близки квартали с жена, която отглежда 2 деца в аутистичния спектър. Мога само да я съжалявам...
ТиЛи, мина етапа с тъгуването, май-май😁
Вдигам наздравици, че леко съм минала аз 😄

# 4 742
Обаче заплатите са ниски. Адски ниски. Говоря за фронт офиса.
Приятелката на брат ми работи такова в София, 1100 бруто, ако щеш...

# 4 743
  • София
Не го заслужаваш Лъки.

# 4 744
  • Страната на чудесата
Не го заслужаваш Лъки.
В смисъл, твърде е добър за мен, ли?
Защото и според него е така, не го заслужавам. Мооже. Нека е така😘

# 4 745
  • София
Разбра ме 💋
Ти си твърде много за тази ниска топка.

# 4 746
  • Страната на чудесата
Разбрах те, Мид😘
Самоиронизирам се, забавно ми е в каква заблуда съм била 😂
Всички приятели, като го изгоних, ликуваха, за мое недоумение. Ама явно са виждали нещата по-ясно от влюбената патка😱

# 4 747

Не й се връзвай, по-старите хора са по-припряни и искат всичко да извадят и принесат и да се изяде по възможност, инак го тълкуват, че не е сполучливо Simple Smile

Дали ще станем и ние като тях?
   Майка ми е на 74, не е в най-добрата си форма напоследък и за Коледа се разбрахме да не прави нищо. Не, поне една питка щяла... Добре. Питка, добре, достатъчно. Обсъдихме менюто и се разбрахме с мъжа на сестра ми кой какво ще донесе. (В моето семейство готвещата съм аз, в семейството на сестра ми - мъжът й.) Само че, майка ми, освен питка, направила и баклава и едни патладжанени ладийки и една салата и още две-три неща... Кому е нужно? Гладни не сме останали. Защо правят така възрастните, не знам, не разбирам...
   А като си тръгвахме, се сети, че плодове не сме били яли, а тя специално за нас купила...

Редактирам, защото вече сте сменили темата с по-интересна... Лъки, грабвай младото гадже и не му мисли толкова Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 23:46 от Clotilde

# 4 748
На път сме 😆😆😆
Като не го изядеш се вадят кутиите и се дели. Вчера си говорим със сестра ми и тя ме пита какво ще вечеряме, пък аз й се похвалих, че само питка със сирене и тя се пошегува с мен, че свършили ни били армаганите затова на хляб и сирене, а те още се мъчат, защото били взели и от свекърва й кутии 😝 Те са непримирими тия хора и всички сякаш са еднакви.
Най-любимо ми е като й кажем, че не искаме и тя подскача - “Ама не ти ли харесва”

# 4 749
Майка ми в такъв случай ми ги пуска в чантата плодовете да си ги изядем в нас Wink

# 4 750
Не знам защо правят така... Моята майка и тя само се кани какво ще сготви като дойдат след месец и половина. Явно за тях това е вид грижа и помощ.
Моите свекъри бяха за няколко дни вкъщи. Първият ден свекървата я сложих на един стол в кухнята само за компания. Хич не исках да я занимавам с готвене като знам, че тя последните седмици само това е правила.
Питка със сирене бих яла сутрин, обед и вечер. Нарежда се до картофеното пюре и сармите с млечна салата.
Честно казано не виждам и нищо лошо да се каже, ако не ти е по вкуса някоя манджа. Спестява бъдещи проблеми.
Например една манджа/супа от коприва, лук и лапад, която прави баба ми. 20 години я преглъщах с мъка и позиви за повръщане. Честно, за това се сещам като се каже "гадно ядене". А тя жената си мислела, че ми е любимото и затова го готви...

Оплаквам се, че дремнах два часа следобед и сега не ми се спи. Ще пазя къщата явно.

# 4 751
..... народът масово търси връзки да се уреди на позиция в банка, защото получават кредити при доста олекотени условия и лихви.

Няма такова нещо. Имат определени преференциални условия, но първо - тези преференциални условия не са кой знае какво и второ, не важат за всички.
Освен това, банката няма право да отпуска кредити при "олекотени условия" на служители.
Има законови ограничения при кредитирането на свързани лица. Единственото, което им е спестено, е доказването на доходи. Което е обяснимо. Нали все пак въпросната банка им плаща заплатите.
Истината обаче е, че масовите заплати в банките (във фронт офис особено) са толкова ниски, че и безлихвени кредити да им дават, пак не излиза сметката.

# 4 752
Днес се треса от нерви.
Чудя се как се предписват ей така АД като бонбонки, без да се опита нещо друго преди това.
Що информация изчетох и стигам до извод, че не са панацея и лечение.
Объркана съм много..

# 4 753
Изписват ги, без да предупреждават за странични ефекти и прочее. Прегръдки, не знам какъв е проблема, но щом си стигнала до тук, представям си какво ти е.

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 01:14 от blackcat6

# 4 754
Благодаря за споделеното, Блеккет.
Днес се възпротивих, а докторката го е представила "пиеш известно време и всичко ще е наред. Няма странични ефекти."
Той го приема като да пие антибиотик.
И ми е сърдит, че имам друго мнение.
И не съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт