Да се оплачем... 2022 - тема 2

• 329 693
  • 4 838
  •   1
Отговори
# 195
5ти ден, а аз тепърва изгубих вкус и обоняние. Стига, бе!

# 196
  • тук и там
Антигона, да те успокоя-почти в края на боледуването се губи вкус и обоняние. Та на оправяне си.
Другата седмица ще си пушка..Виж за връщането на обонянието не мога да те успокоя. При някои се връща бързо, при други отнема месеци докато се възстанови напълно.

# 197
Повече ме притеснява, че май и малкото е така. Има апетит когато седне да яде, но след 4-тата лъжичка прави физиономия и спира да яде. Това е без значение дали яде сладко или солено.
Опасявам се, че може с месеци да е така

# 198
  • Germany
На мен ми е 4 ден и от снощи нямам вкус, а обонянието ми е намалено.

# 199
Хубавото на загуба на вкус е, че дори да дъвчеш картон или ядене с мишлен звезда е все тая.

# 200
При всичките варианти на Ковид, които се извъртяха, не зная защо, но бях решила, че това с липсата на обоняние вече е в миналото. Явно не е, за съжаление.
Всъщност, преди малко повече от две години аз точно така разбрах на какво се дължи умората, която изпитвах от няколко дни- рязко изгубих обоняние и вкус. От раз. Всичко мина  изамина леко, а аз явно съм била от щастливките, на които след 5 дена някъде им върнаха тези две сетива. Но беше неприятно.

Оплакването ми е, че заспах с главоболие и се събудих с главоболие. Втори ден на МЦ ми е. Вали и мрачно е. Само за седене вкъщи.
Нашите планове, обаче са други и след като допия кафето, ставам да си събирам багажа, че ни чакат едно 200 км път.

# 201
Хубавото на загуба на вкус е, че дори да дъвчеш картон или ядене с мишлен звезда е все тая.

Оф това ми беше най-голямата мъка - загубата на вкус и обоняние. Обожавам храната и различните вкусове, та това си беше най-голямото наказание - ядеш и е все тая дали е нещо вкусно, всичко има вкус на картон.

# 202

Оф това ми беше най-голямата мъка - загубата на вкус и обоняние. Обожавам храната и различните вкусове, та това си беше най-голямото наказание - ядеш и е все тая дали е нещо вкусно, всичко има вкус на картон.

Така е. Но аз донякъде съм свикнала- има години, в които много тежко карам сенна хрема и тогава ми блокира цялата носоглътка от секрети. Респективно небце и нос не реагират по никакъв начин на подаваните сигнали. И продължава по- дълго от 5 дни (както беше при мен от "грипчето"). Тогава даже предпочитам да не се храня, то ми е зор и да преглъщам дори, защото не мога да дишам, когато съм със затворена уста. Отвратително е!

# 203
  • София
Аз при всяка хрема губя вкус  и обоняние. При КОВИДа, не. Както казва баща ми, всички на търсене, ти на опаки 🤣.

# 204
Майка ми при всеки синузит спира да има обоняние, е толкова ми стана жал за тая жена като усетих колко е кофти от тоя ковид.
Но пък мога да се оплача, че след като веднъж загубих вкус и обоняние от Ковида, то след това вече като имам синузит също губя обоняние почти всеки път. Пълна тъпотия, но пак е по-добре от повечето кофти усложнения, които получават хората.

# 205
  • Сф
И при нас накрая се загуби обоняние и вкус. Ние се радвахме, защото това показва, че му се види края.
Ама мис в Сингапур ли се премести? За постоянно?
Мм стана , само спи тоя човек почивните дни. По- добре на лов да ходеше..да не почвам с оплакванията. Трябва да излезем после, кога ще измие колата като един час ще пие кафе сега.
Пуснала съм радио рок и не му говоря много много. Служебно дет' се казва.
Ето отваря се възможност да отидем двамата на почивка. Не искам. Ще си събирам за лагерите на детето. В тяхното училище много правят, а единия ще е ски, другия в чужбина..Ще искам да я пратя иначе няма да има къде да чуе езика в оригинал. И ще е скъпо...
И аз се потресох от цените вчера. Хем промоции уж . Взех 600 гр сирене за 10 лева . Не е трети път повишението както някой писа. Поредно е ..кога ще спре , не вярвам...  Имах някой лев настрани , обърнах в евро. Не знам , имам чувството,че и курса ще пипнат в един момент. Все пак сме държавата на чудесата.

# 206
На мен за детето ми е болно.

# 207
Антигона , пробвай да храниш малкия с кисело мляко. Като бях във вашето състояние единствено него ядях.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 11:29 от Vita

# 208
  • София
Ще му мине на хубавеца. Децата по-бързо се възстановяват.  А и с апетитът, може да е моментно.

# 209
Рано рано ходих на гробища. В осем място за паркиране нямаше на километър, а опашката за цветя се виеше.
Бог да прости починалите ни близки. Светло да им е там горе.

Общи условия

Активация на акаунт