Как възпитавате децата си?

• 6 819
  • 158
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Както казах, баткото държах изкъсо. Подобна случка като при Deni,-meni, не му разреших да седне и на следващата спирка слязохме да повърви, та да се научи. С малката уморена ли бях или като видях, че за масата не е важно и всъщност моите са прекалено в правия път, само обяснявах до откат. И все пак, децата прихващат нещо, но са си отделни индивиди и формират собствен светоглед, няма как родителят до гроб да е отговорен за поведението им.

# 61
На опашки родителите с малки, неразбиращи деца, трябва да са с предимство. Дори ако трябва за малко да чакаме с нашето дете, е трудно. Понякога и хората наоколо се включват да помагат. Няма как той да чака дълго на опашка, ще настане такава чудесия, че самите чакащи сигурно ще ни пуснат. За мен единственият начин някой да твърди обратното, е или да няма деца, или те да са много кротки и той да си въобразява, че възпитанието му ги е направило такива.
В лаборатории имаме предимство и без изобщо да се занимавам, пререждам всички.
Навсякъде другаде, гледаме с моя мъж да работим в екип и да се редим без детето, но майките, които не могат да ти го позволят, не искам и да мисля какво им е.

# 62
Аз съм от : "Дават ли ти, вземай." Не съм възвишена. После си обясняваме нещата.

# 63
  • Пловдив
Ето, а за мен ти ala.bala си нагла. Нямало как да чака, тцтцтц. Светът не се върти около твоето дете. И на опашките в лабораториите рано сутрин обикновено на са застанали хора без нужда.

# 64
И с дете на 5 години в тежко състояние, на което му е безумно лошо не му е лесно да чака и да го пререждат, но като стигнете там, ще разбереш. Търпение се учи, на никой не му е кеф и лесно чакането, отлично знам, че децата искат всичко да се случи сега, в момента, в който си го помислят.

# 65
  • Варна
На опашките... Помня едни  купонни времена, когато на опашките пращаха бременни и майки с деца нарочно. Свиреше се баш на тая струна. Лабораториите са същата работа - аз ще те пусна пред мен, но това значи да взема решение и за всички между мен и теб - имах такъв случай и го отнесох, а мама и детенце се изнизаха. Така че, не, всичко зависи от доброто желание на околните

# 66
  • София
На опашките... Помня едни  купонни времена, когато на опашките пращаха бременни и майки с деца нарочно. Свиреше се баш на тая струна. Лабораториите са същата работа - аз ще те пусна пред мен, но това значи да взема решение и за всички между мен и теб - имах такъв случай и го отнесох, а мама и детенце се изнизаха. Така че, не, всичко зависи от доброто желание на околните

Точно така е, а нямаш право на това.
Който иска да пуска друг напред, да си размени местата с него.

Deni-meni, детето ти е било на 4-5, т.е. още не е минало периода на първите 7. На него му е простено. Същите приказки, обаче, съм чувала от хора, минали н-пъти първите 7, че и нахални.

# 67
Ето, а за мен ти ala.bala си нагла. Нямало как да чака, тцтцтц. Светът не се върти около твоето дете. И на опашките в лабораториите рано сутрин обикновено на са застанали хора без нужда.

Янтра, а за мен ти изобщо не разбираш какво говоря. Детето ни е на 1.9. В правилата на лабораторията пише, че децата са а предимство, така че аз не нарушавам нищо, а действам според тях. Ако искаш на следващото му изследване, ела с мен и се опитай да го задържиш на едно място.
Като бременна също заставам в началото на опашката. Тогава трябваше и тест за ковид да си правя. По това време 1/4 от хората по опашките бяха болни. Знаеш ли точно кога ще си рискувам здравето бременна, след като са такива и правилата, за да не ме нарекъл някой нагла? Точно никога.
Радева, предполагам и това дете е с предимство.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 11:52 от ala.bala

# 68
Аз чакам с детето на всякакви опашки. Веднъж сме прередили всички, тя повръщаше и наистина нямаше как да чака с торбичката. Иначе и аз смятам, че на 5 години трябва вече да може да чака.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 13:31 от amonqk

# 69
  • София
И аз винаги съм чакала. Не смятам, че е възпитателно да го уча, че светът се върти около него (а и около мен).

# 70
milenaka,
Исках просто да кажа, че на мен пък ми отстъпиха място с детето в автобуса, т.е. хората не са чак толкова дебелокожи.
Ние само с ГТ се придвижваме и нямаме кола, та децата свикват. За мен беше повод да обърна внимание, че не винаги може са има места в автобуса и да обясня това на детето. Дотогава все на къси разстояния сме пътували, извън час пик и места явно винаги е имало.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 12:11 от Deni-meni

# 71
  • Пловдив

Янтра, а за мен ти изобщо не разбираш какво говоря. Детето ни е на 1.9. В правилата на лабораторията пише, че децата са а предимство, така че аз не нарушавам нищо, а действам според тях. Ако искаш на следващото му изследване, ела с мен и се опитай да го задържиш на едно място.
Като бременна също заставам в началото на опашката. Тогава трябваше и тест за ковид да си правя. По това време 1/4 от хората по опашките бяха болни. Знаеш ли точно кога ще си рискувам здравето бременна, след като са такива и правилата, за да не ме нарекъл някой нагла? Точно никога.
Радева, предполагам и това дете е с предимство.
Е, аз затова не ходя в лаборатории с подобни правила. Продължавам да смятам, че си нагла. И не си възпитаваш детето. И като бремена си била нагла.  Моите деца са на 16, 14 и 11 и половина, като ще си мерим децата.

# 72
Аз пък имам обратни наблюдения. Редовно ми отстъпват ред на опашката на касите като съм с малкото. И сама да съм, пак ми дават ред ако е мъж пред мен. В ГТ не се возим, не знам. Пред кабинета на ЛЛ на малкото или в лабораторив, също ни пускат. Само бабите не дават ред, ама млади хора, на средна възраст,си отстъпват. Аз също като съм сама пускам майка с дете преди мен в магазина или на лекар. Според мен е нормално.

# 73
  • Пловдив
Аз също бих отстъпила и съм отстъпвала. Ама не и да се ИЗИСКВА и да се смята, че се ДЪЛЖИ. А според конкретната ми ситуация, имам моменти мога да отстъпя, имам моменти - не мога.

# 74
Янтра, за мен не е от голямо значение какво човек от форум, който не е виждал детето ми, мисли за мен Simple Smile. Достатъчно ми е, че понякога дори хората на други опашки се смисляват над нас и дори ни помагат, без нищо да казваме без изобщо да мислят, че бил невъзпитан. Още повече пък не ме интересува когато този човек си мисли, че бременна жена трябва да чака на опашки в лаборатории. За първи път чувам да има такива, в които бременни и деца нямат предимство. Мерене на деца? Обм... не казах го, в случай, че някой си мисли, че става въпрос за по-голямо дете, защото от коментарите тук почвам да се чудя.
Янтра, нагла си ти, защото си позволяваш да обиждаш хора затова, че спазват правилата и на всичкото отгоре да говориш кой как възпитавал без дори да си го виждала. Ако пишеш пак, няма да ти отговарям, нямам толкова свободно време.
Амоняк, ние пък не предреждаме никъде, освен там където сме с предимство. На останалите места се оправяме с триста зора. Добре че на най-важните места по-умни хора, които не гледат само себе си и своя опит, са определили правилата.
Миленака, след като си го спомняш, значи си била една идея по-голяма от възрастта, която аз имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт