Как възпитавате децата си?

• 6 810
  • 158
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И моментално реши, че потребителката над теб постъпва така ли?

Никой не знае ситуацията в текущия момент, никой не знае емоциите на майката и детето, но всеки има право да си остави покупките и да си излезе, да не се налага да гледа с жалост такива ситуации.

jerami  - аз имам, ама съвсем откровено не понасям деца. А невъзпитаните направо ги мразя.
Тъй.

# 106
  • Столичанин ама не в повече :D
Е как става това, имате деца пък ги мразите, същото като дето имате мъже ама ги мразите? Thinking
Имах една позната преди време дето ми говореше как мразела деца, ама тя и не искаше да има (макар, че за мен това и е било втълпено от по-големия и с 15 години мъж, който сигурно е имал такива (вече не си спомням честно казано)).

# 107
  • Пловдив
Ей така. Аз моите ги обичам, всички други - не особено.

# 108
  • София
Е как става това, имате деца пък ги мразите, същото като дето имате мъже ама ги мразите? Thinking
Трябва ли да обичаме всички мъже и всички деца?

За мъжете съм по- склонна, отколкото за децата Mr. Green

# 109
Аз пък съм забелязала, че като ме стяга шапката и вляза в магазина ме дразнят не само майките с деца, а и бабите, които едва-едва си прибират покупките от касата и групата шумни тийнейджъри, които 10 души купуват 3 коли и 2 пакета дъвки, но не предлагам да не ги пускат в магазина.

# 110
Ей така. Аз моите ги обичам, всички други - не особено.
Мислех, че само аз имам такова отношение към децата Laughing Даже се чудя дали ще обичам внуците си...
Оффф, групите тинейджъри в магазина са кошмар....

# 111
  • sofia
Хич не ми пречат ревящи, тръшкащи се и пр. Като бяха по-малки моите, само на ум си казвах "не реват моите, нищо не мож ме трогна", сега репликата ми е "слава богу, моите пораснаха!"
На опашка, все ще издържа 5 мин. детски рев, нали няма да прекарам аз цяла вечер с него...да си реве.

Ей сега бях в мола...ми лудница от дечурлига търчащи и пипащи всичко в магазина, свърших квото трябваше и бързо се изнесох.
Всеки си възпитава според капацитета, хич не ми хрумва да правя оценки....навремето го правех, ама и аз пораснах и спрях да се кахъря излишно.
Допълвам за тийновете....прекарайте няколко междучасия в коридора на някое училище и вече нищо не мож ви стреснА -ни децибели, ни орди тийнове Laughing
Ревящите дребосъци поне не могат да те пометат, без да искат

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 18:44 от vesi1

# 112
  • София

Разбира се, че да. Децата са част от общество и трябва да се научат да живеят в такова. А това става трудно по описания от мен начин. Заради ред особености на организма им за тях не е добре да бъдат подлагани на подобни практики.
Точно така е - децата са част от обществото. Както те трябва да се съобразяват с него, така и то трябва да се съобразява с тях.

# 113
  • France
Точно така е - децата са част от обществото. Както те трябва да се съобразяват с него, така и то трябва да се съобразява с тях.
Точно това щях да напиша. Между другото, за пореден път във виртуалния ми живот се натъквам на явно противоречие в мислите на един и същ човек. Значи е ок децата да не са достатъчно социализирани за да реват в яслата, но трябва да познават обществените порядки и да пазят ред в супера Thinking

# 114
Ама то не може да се отсече еднозначно - с децата трябва винаги и абсолютно да се постъпва така и така. Понякога се налага твърдост, друг път разбиране, понякога обяснения, друг път категоричност. Но като цяло деца, които не умеят да се владеят, по възможност не бива да се водят на публични места - кино, ресторант, магазини... Поне не в такива, които не са предназначени за деца.

# 115
Реването в яслата не е въпрос само на (липсата на/ недостатъчна/ неразвити увения за) социализация. Това е процес на отделяне на детето от майката и е съпътстван с определени модели на поведение и етапи на развитие.

# 116
  • France
Ама то не може да се отсече еднозначно - с децата трябва винаги и абсолютно да се постъпва така и така. Понякога се налага твърдост, друг път разбиране, понякога обяснения, друг път категоричност.
Тук съм абсолютно съгласна. И е нормално понякога родителят да бърка в подхода се. Няма перфектни неща.
Цитат
Но като цяло деца, които не умеят да се владеят, по възможност не бива да се водят на публични места - кино, ресторант, магазини... Поне не в такива, които не са предназначени за деца.
Има деца, който не умеят да се владеят и дори най-вероятно никога няма да се научат. Тук е нашата роля като еволюирало и толерантно общество да им дадем място и търпение. А не да ги затваряме по къщите/домовете за да не ни грозят света.

# 117
Има деца, който не умеят да се владеят и дори най-вероятно никога няма да се научат. Тук е нашата роля като еволюирало и толерантно общество да им дадем място и търпение. А не да ги затваряме по къщите/домовете за да не ни грозят света.

Ако намекваш за деца със СОП, не за тях ставаше дума. Но и за тях важи в голяма степен - съвсем не е задължително да се водят на кино или ресторант. И тези ограничения не са равносилни на затваряне за да не ни грозяли нам квото си.

# 118
  • France
Не само. Понякога и нормално дете не успява. Трябва ли да бъде наказан родителят, че е родител? И ако се страхуваме да заведем децата си сред хора как ще ги научим на социализация? И дали всъщност този наш стрес не им се отразява?

# 119
Не само. Понякога и нормално дете не успява. Трябва ли да бъде наказан родителят, че е родител? И ако се страхуваме да заведем децата си сред хора как ще ги научим на социализация? И дали всъщност този наш стрес не им се отразява?

Преувеличаваш, става въпрос за една-две години от живота на детето. А и ресторантите по принцип не са място за деца, нито киното, ако не е детски филм (там нямам възражения). И по принцип родителството си е дълг и отговорност, наричай го наказание , ако искаш, но то си върви с лишения и ограничения. Социализацията се учи малко по малко на подходящи места.

Общи условия

Активация на акаунт