Работа, CV-та, HR-и, съвети - 82

• 39 648
  • 930
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Така пробвах и през личният компютър и наистина не става. Но през служебният лаптоп през впн-а (Germany) се отваря без проблем.

# 151
Цял ден ми е развалено мобилното приложение и ме дразни, че ми стоят непрочетени известия (обичам да си чистя известията). А забелязали ли сте, на мен тази година ми прави впечатление, 90% гугъл резултати по всякакви търсения на български, ми прави автокорекция на руски и ми показва предимно руски сайтове… не говоря руски и нямам руска клавиатура… Даже в гугъл поща получавам фишинг от предполагаеми бързи кредити, които оперират в Русия и централноазиатски републики… Между другото, миналия месец ми хакнаха пейпал акаунта. Получавам аз някакви мейли, че съм била сменила успешно дефолт платежно средство… от кол центъра ми потвърдиха, че има отворен кейс, обаче май нищо не направиха, и просто си изтрих картите оттам.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 20:47 от Анонимен

# 152
И моят Linkedin не работи, тъкмо влизах да питам има ли някой друг проблем.
ATS системи имат почти всички по-големи компании и ги ползват точно за тракване на кандидати.

# 153
- Какво ще правим утре HR-ите без LinkedIn?
- Пак нищо. 😉

Някой дата център на балканите е изгърмял, в Македония, Косово, България и т.н. няма достъп, но не е във всички държави.

# 154
Трудно ли е наистина да си HR и какви са заплатите в сферата?
Мисля до няколко години да сменя ИТ професията с нещо друго.

# 155
Здравейте!
Много полезна информация относно CV-та на последните страници.
В този ред на мисли и във връзка с кандидатстването директно, чрез платформа на работодател, изпаднах в следната ситуация. Кандидатствала съм преди за друга позиция при този работодател съответно имам регистрация и качено CV при тях. Отварям за да погледна как върви процеса, съответно исках да кача ново CV, както и мотивационно писмо, което изискваха, но системата буквално докато се логна и вече ми подаде кандидатурата със старото CV Angry
Имам ли някакъв полезен ход в тази ситуация? Ако намеря контакт и изпратя ново CV с мотивационно писмо като обясня ситуацията, как би се приело? Или просто да оставя нещата така, пък дано ми е на късмет Laughing

# 156
Здравейте, и аз да се наредя на опашка с въпрос - имате ли някаква информация за PPD като компания? Има ли развитие в заплата, кариерно, отношение към хоум офис, обучения, атмосфера, доволни ли са и тн?

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 13:11 от Анонимен

# 157
Здравейте, и аз да се наредя на опашка с въпрос - имате ли някаква информация за PPD като компания? Има ли развитие в заплата, кариерно, отношение към хоум офис, обучения и тн?

Зависи за каква позиция си. Ако имаш образование в сферата на химия, биология - да. За останалото почти няма. Това ми казаха те на телефонно интервю, когато попитах за развитие. Отказах се по тази причина. Имах познат, който работи няколко години там съпорт, имаха хоум и преди пандемията. След това напусна, защото доби опит и си намери по-добра работа.

# 158
aDaMaNt, ако знаеш кой е рекрутърът за позицията, му пиши по имейл или в LinkedIn. Ако не знаеш - може да пробваш да намериш общият имейл на компанията за рекрутмънт, със сигурност имат такъв. Обясняваш ситуацията, прикачаш новото CV и няма да имаш проблем.

# 159
  • Mars Hotel
Много зависи на каква позиция си в PPD. Заплатите са високи в екипите, финансирани от чуждестранни компании - проучвания и подобни, но ако си в екип, финансиран на местна почва - не разчитай много на това. Т.е ако имаш медицинско образование, ще взимаш много добра заплата, но ако си счетоводител и се занимаваш с разходите на българското дружество, нещата да доста по-различни. Също така нямат ваучери за храна, например, но пък имат доста отпуска и възможности за движение вътре в компанията. Обучения нямат кой знае колко, доскоро нямаха и трейнинг екип. Хоум офис имат доста, някои позиции са изцяло дистанционни. Като цяло положително мнение имам за PPD, но и те си имат трески за дялане.

# 160
Позицията е бизнез анализатор в сайт пеймънтс. Нямам образование биология или медицина… имам опит във фарма компании, а сега уча финансов мениджмънт.

# 161
  • Mars Hotel
По спомени в site payments стартират на около 2000 чисто, но пак зависи от опита. Ако си работила във фарма индустрията, вероятно може и повече да искаш.

# 162
Какви са минусите на срочния трудов договор?

# 163
След срока на договор трудовите отношения приключват. Може да не бъде подновен.

# 164
Благодаря, ще разпитам… изобщо не мога да се ориентирам в сеньоража… за 2000 не бих напуснала със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт