Студенти в Нидерландия - 15

• 71 303
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
в Айндховен има ли магазини с по-евтини храни на едро или нещо подобно, изобщо питам за храни по-изгодно, че моят младеж много харчи за храна в кварталния магазин, а сега ще съм там и искам да го заредя малко

# 646
  • София
В Лидл цените са както тук или с една идея по-евтини. Неудобното е, че са "семейни" опаковки, но ако хапва повечко, ще му е екстра.

# 647
  • Бургас
Той пазари май в някакъв Jumbo или нещо подобно, купува се основно месо, яйца, картофи, ориз, плодове и зеленчуци, все пак е мъж, ходи на фитнес и доста се изяжда

# 648
  • София
Jumbo е по-скъп магазин от Лидъл.

# 649
Така е, Йъмбо и АХ са над цените на Лидъл. Моите се хвалиха скоро , че откакто са открили Лидъл сметките за  храна значително са им намалели. Преди ползваха предимно Йъмбо.

# 650
Важно е също и да се следят промоциите. Понякога има изгодни оферти и в Jumbo, и в AH.

# 651
  • La casa de Mickey Mouse
В АН има всяка седмици много изгодно оферти, както и в Дирк. Аз пазаря предимно от АН - на мен лично качеството по ми допада

# 652
Лидъл е най- евтиния магазин за храни.
АН е най- качествения. Както казват, имат право да избират първи на борсата на плодове и зеленчуци. Няма шанс боровинките пт АН да не ми харесат например, докато от други места се е случвало да го изхвърля.
При АН няма компромис с качеството, но държат най- високи цени, НО пък каквото им е на промоция 30% или друга промоция, то другите не могат да ги бият. И вечер има много промоции .
Няма еднозначен отговор кое е най- добро, но разсъждаваме по един начин от нашата камбанария, а за студента, който е над тия неща , мисля, че му се струва, че с глупости го занимаваме

# 653
  • Бургас
Ами ходихме в кварталния Лидл- малък избор на стоки и чак много евтино не ми се видя, в Jumbo направо душата ми се изпълни от многообразие и изобилие, меса, плодове ми се видяха на еднакви цени, разбирам студента, че там си пазари

# 654
Моят студент изобщо не е над тези неща Simple Smile, много му е важна храната. При пазаруването се придържа към режима, който спазва и седмичния бюджет за пазаруване на храна, който си е определил. До общежитието има Lidl и Jumbo, но пазарува основно от Jumbo. В началото преглеждахме заедно каталозите, обяснявах качество, грамаж, био, органично, сега вече няма нужда от помощ.
В петък вечер  беше завел приятелите на български ресторант в Амстердам, всичко им харесало:)

# 655
Здравейте!
Да се присъединя и аз към групата!Имам девойка която е приета в университета в Хага. Ако някой знае за квартира която се освобождава бихме я наели.Ще се радвам да се запозная и с други родители на деца там.Кандидатствахме чрез Интеграл.

# 656
  • София
Здравейте. Първо бих искала да се представя, защото досега само четях чат-пат в тази тема.
Майка съм на 3 дъщери, две от които завършват СМГ тази година.
Едната се е насочила към инженерни специалности - най-желано авиоинженерство. Приета е в 2 университета в Нидерландия, които не са нумерус фиксус, но целта е ТУ Делфт, ТУ Мюнхен или ТУ Айндховен. В момента е в най-важния етап от кандидатстването в Нидерландия. Колебанията са жестоки - аз и баща й май я бутаме повече към Германия, а сестра й към Нидерландия, защото предвижда раздялата между двете да е много трудна
Другата е приета в Тилбург HR and people management. Tук колебанията са Нидерландия или оставане в България, но май ще надделее първото. Бяха на опознавателна обиколка преди 10-на дни в Нидерландия и като цяло са доволни.
Та, цялото това словоизлияние е, че всичко при нас т.г. е Х 2 и аз  вече не мога да смеля съвсем добре цялата информация. Simple Smile
 Към момента на дневен ред е търсене на квартира/общежитие в Тилбург. Всякакви насоки по темата ще са ми полезни. Тя членува в няколко ФБ групи, има профили в 1-2 сайта, изчела е инфото в сайта на университета, но инфо от първа ръка винаги ще е полезно. Може някой да освобождава квартира и т.н. Съгласна съм да я наемем и по-рано. Благодаря, че ме изчетохте! Flowers Rose
https://www.klikvoorkamers.nl/, регистрирайте се по възможност веднага. Всички квартири са или със жребий, или по реда на регистрация. Пускат много неща за Тилбург

# 657
  • София
Bibi, успех на момичетата! Близначки ли са?
Да. Разнояйчни, много различни и по характери. Може и да се сбият чат-пат,  но реално са много близки.
Ние имаме разнояйчни близнаци, момче и момиче. Двамата са щастливи първокурсници в Бреда и Грьонинген:-) Ако имате специфични въпроси, може да ми пишете...

# 658
Ще съм благодарна ако ме ориентирате в следната ситуация: Синът ми подава документи за месечна субсидия в DUO. Работи от 09.22 до момента при един работодател. Подал е искането си за субсидия през 11.22 и досега все нещо трябваше да допълва в документите. Миналата седмица са му писали, че има право и за септември 22 Simple Smile (това ме навежда на мисълта, че грешно е определил периода за който е кандидатствал). Сега е получил превод за един месец. Така ли се случват нещата или нещо не е чекнал както трябва? Моето очакване беше да му изплатят наведнъж за месеците от септември до момента и той, уж, такива документи е приложил.
Той ми казва, че за периода от 01.23, вероятно, трябва да подава отново. Дали е така? Всеки месец ли се прилага документ от работодателя за изработените часове?
Извинете, ако е объркано обяснението ми, но подава сам и не виждам какво и как се изисква.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 20:11 от Kepeva

# 659
Здравейте!
Да се присъединя и аз към групата!Имам девойка която е приета в университета в Хага. Ако някой знае за квартира която се освобождава бихме я наели.Ще се радвам да се запозная и с други родители на деца там.Кандидатствахме чрез Интеграл.
Кой университет в Хага? THUAS предлага услуга за настаняване за студенти първа година. Заслужава си напълно.

Общи условия

Активация на акаунт