Без секс..полудявам психически вече

• 45 633
  • 869
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Съжалявам, Борисе, но това, което говориш, ми звучи, как да го кажа, като опит за промиване на мозъци. Единственото нещо, с което тази информация може да помогне, е да се идентифицират вредни модели от миналото и да се изкоренят от подсъзнанието, както и от житието.

# 766
Подозирам, че просто е на 70-75, примерно.
Мъж с потенция няма да развива никога подобни теории.
Освен това, няма нищо духовно в брака по сметка, който описва.
Духовната връзка с мъж си е духовна. Нея можеш да имаш и с брак, и без брак.
Сексуалната такава, обаче, не изключва първата. Само я прави още по-наситена.

# 767
  • Чужбина
На 85.

Трудно разбираме духовността. Отношения, основани на взаимно доверие и грижа за другия, с мисълта другият да е добре, а не само ние.

На млади години тези неща не се мислят, а ощо по-малко се знаят или разбират. Там важно е да са изпълнени първичните потребности - храна, вода, секс...

Но аз не мога да разбера как някоя ще иска често секс, ако мъжът й не я пожелава, не я желае. Просто уравнението не излиза. Вече въпросът защо не я желае е друга тема... Може да е дърт и/ или болен или да му е грозна, или да са загубили искрата/ мерака, да не го възбужда, да има друга/и, да не се чувства добре в нейната компания, пак по ред причини и т.н. и т.н...

# 768
Викаш, жената няма право на сексуално желание. Тя е направена да обслужва мъжкото такова. 😂
--
Няма как да знаеш коя от нас колко е духовна. Тези неща не се демонстрират. Те се усещат в живота, общуването.

# 769
  • Чужбина
Защо си мислиш, че се интересувам колко сте духовни конкетно вие?Ние обсъждаме тема, поставена от друг, с наши аргументи, базирани на наши знания, наблюдения, анализи и заключения. Това не е лично на основа на познанство с конкретни потребители от форума.

# 770
  • над кукувичето гнездо

Но аз не мога да разбера как някоя ще иска често секс, ако мъжът й не я пожелава, не я желае.
Кое си сака, оно си требе, кое си требе, оно си сака.
Женската сексуалност не е функция единствено на мъжката такава.

Но нека обърнем въпросът. Как една жена, която не е търсена и искана от мъжа си в интимно-сексуален аспект би била уверена в него за партньорство, грижа, помощ и т.н.? Как може да е сигурна, че той утре няма да оттегли подкрепата си заради някоя, която е успяла да му бръкне в гащите? Двете неща са свързани и изчезне ли едното, другото не е достатъчно за пълноценни отношения, които не са от типа трай заради взаимната изгода от общ покрив и сметки, нищо, че не се чувстваш пълноценен човек. Каква любов може да има, ако няма здрава сексуална основа? Приятелска? Да, държиш на някого, искаш да му е добре, но когато ти не си щастлив в подобна ситуация, няма как и на другия да дадеш щастие. Инак някой може да живее и с леля си, че да си пазят взаимно гърбовете, пак ще е партньорство с изтрит сексуален контекст.

# 771
  • София
Този мит, че жените са по-малко сексуални от мъжете, е от 19 век. Особено пък след 40.

# 772
Бих казала и 50.

# 773
  • над кукувичето гнездо
Абре, чувала съм за някакви, които изпитват необходимост само 1-2 пъти месечно. Но според мен е или я изпитват само към техния мъж така, или е нещо хормонално.

# 774
  • Далечният изток
Този мит, че жените са по-малко сексуални от мъжете, е от 19 век.
Ми той Борис от там идва. Такива разсъждения, като от "Българи от старо време".

# 775
  • Чужбина

Но аз не мога да разбера как някоя ще иска често секс, ако мъжът й не я пожелава, не я желае.
Кое си сака, оно си требе, кое си требе, оно си сака.
Женската сексуалност не е функция единствено на мъжката такава.

Но нека обърнем въпросът. Как една жена, която не е търсена и искана от мъжа си в интимно-сексуален аспект би била уверена в него за партньорство, грижа, помощ и т.н.? Как може да е сигурна, че той утре няма да оттегли подкрепата си заради някоя, която е успяла да му бръкне в гащите? Двете неща са свързани и изчезне ли едното, другото не е достатъчно за пълноценни отношения, които не са от типа трай заради взаимната изгода от общ покрив и сметки, нищо, че не се чувстваш пълноценен човек. Каква любов може да има, ако няма здрава сексуална основа? Приятелска? Да, държиш на някого, искаш да му е добре, но когато ти не си щастлив в подобна ситуация, няма как и на другия да дадеш щастие. Инак някой може да живее и с леля си, че да си пазят взаимно гърбовете, пак ще е партньорство с изтрит сексуален контекст.
Едно интелигентно и аргументирано мнение, което може само да ме радва. Хубаво е да се опитваме да повишаваме нивото на дискусията. Оценявам го.

Бих искал да уточня някои неща.

Ако жената разчита прекалено много на този интимно-сексуален интерес, то тя е в позицията на манипулатор. Тя държи така ключа към удоволствията, респективно към утробата си, следователно към взаимността и стабилността на връзката. Това е разбираемо, но е една като че ли малко криворазбрана модерна/ феминистка позиция, която предпоставя, по презумпция, доминация на жената във връзката.

В ориенталска среда (идваща от 19-ти и много по-стари векове) трудно се приема естесвена/ предпоставена доминация на жената. Това е така, поради много фактори, вкл. възпитание, географско положение, социално-политическа история и развитие на страната (напр. много бързата и изкуствена индустриализация и урбанизация и последвалата деиндустриализация) и др.

Позволете да препоръчам един съвременен филм, който е на окткровено феминистка тематика:
https://www.imdb.com/title/tt10370710/

Филмът е много провокативен и поставя много въпроси.

Едно от нещата, които ме впечатлиха в него, е, че главната героиня не харесваше "твърди пениси", защото били много взискателни, искащи, а искаше "тя да ги втвърдява", т.е. тя самата "да им налива олово".

Дали тя не жевееше за пълно равенство между половете?...

# 776
  • Далечният изток
Моля те, кажи ми, че не си женен, нямаш гадже, никога не си имал жена... То ще е някакъв страшен тормоз ако имаш...

# 777
  • Чужбина
Моля те, кажи ми, че не си женен, нямаш гадже, никога не си имал жена... То ще е някакъв страшен тормоз ако имаш...

Тъкмо си изпих студената ракийка със салатка, поднесени, заедно с пантофите, от жена ми 😂🤣😂🤣

# 778
А има ли пита (погача) на масата или само ракия/салата? Laughing

# 779
  • София
Какво значи да разчита прекалено много на този интимен интерес, Борисе? Отново изхождаш от идеята, че женската сексуалност не съществува сама по себе си, а като инструмент. По-рано твърдеше, че мъжът е този, който се интересува, а сега излиза, че разчитайки на този интерес, жената става манипулатор.

Ще ти кажа аз какво забелязвам. Говориш бавно и спокойно, уважително, винаги правиш комплимент, харесваш мнение, след което също толкова бавно спокойно и уважително започваш да обясняваш и да внушаваш идеи за поведението на жената, за мястото на жената, вмъкваш една чужда култура като факт, лекичко внушавайки, че тя е наша и трябва да я припозмаем в приемем... Всичко е много нежно и внимателно, почти като хипноза. Доста интересен подход, диаметрално противоположен на типипните форумни дейци, които се опитват да мачкат и поставят жената на "мястото" й с агресия, но и ти водиш към същото място. Поздравям те, защото твоята манипулация е доста по-изкусна, доста по-близо до тази на сектите, които те мажат като пиле с масло, преди да го мушнат в грила. Или някои източни представители, коита са такива сладкодумци, докато те излъжат, и после започва кошмарът.

Но пак си личи и искрено се надявам хората да не ти се връзват, но наистина сериозна обработка хвърляш. Ей на сега, как да накараме една женица да преглътне нуждите, да забрави, че и тя е човек, да се смири и примири да следва егоистичните нагласи на един мъж... Звучи почти добре.

Общи условия

Активация на акаунт