Гобленарска седянка - 149

• 76 345
  • 939
  •   1
Отговори
# 900
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тези, които си изпуснал на голяма разпродажба и започнатите и недовършени. И двата вида ми носят голяма мъка.

Сериозно, вярвате ли в такива... Коя дума да избера...

# 901
Здравейте, да попитам по осведомените гобленарки,чувала съм ,че има гоблени носещи нещастие...може ли някой да каже кои са...благодаря!
Шия повече от 30 години и контактувам с много гобленарки. Никога не съм чувала подобни глупости, но и да чуя , няма как да повярвам в тях. Това е измислено от някой, който никога не е шил .
Преди време моя приятелка, която е с две леви - нищо, ама нищичко не може да прави с ръцете си, се изказа, че една нейна леля от броенето при шиене на гоблени полудяла и влязла в психиатрията. Изсмях  ѝ се и ѝ
казах, че  по-голяма простотия не съм чувала. После я успокоих, че при нея няма такава опасност...

# 902
Мислите ли ,че точно тук,феновете на гоблени за които това е хоби,развлечение и голяма любов ще отговорят на такъв въпрос?
Питайте някъде по окултните теми.

# 903
Аз също шия повече от 30 години с прекъсвания. Чувала съм, че на гоблените с кораби трябва да има един сбъркан бод.

# 904
Аз също шия повече от 30 години с прекъсвания. Чувала съм, че на гоблените с кораби трябва да има един сбъркан бод.
Ако трябва да бъдем честни, във всеки гоблен имаме поне по един сбъркан бод Wink

# 905
Joy че и повече.
Писала съм преди как любимия реши да рамкира моите гоблени. Справя се добре и до сега, но най-първия беше един на дим. Печатан повечето, шие се само тук-там. Плата беше нещо меко и нежно.
Лепна наличният ютията, стопи го и направи една дупка в единия ъгъл. Ама дупка, не някакво си петънце.
Залепих подлепващо и дървото в тоя ъгъл стана по-високо Laughing
Та си имам някъде из къщи уникат.
Във всеки гоблен имам такива дефекти-ефекти.

За трите ангелчета знам, че като се ушият и идва бебе в дома. Сега се чудя дали да не направя още едно-две, за щерката и за големия син.
Ама да не се обърне посоката, че съм стара за четвърто...

# 906
  • Sofia
Всеки път, след като го видя рамкиран, виждам поне по 2-3 изпуснати бода Grin Значи нямам никакви притеснения хаха

Плюс че не вярвам на подобни глупости за гоблени носещи нещастие. Това за шиенето по празници също не го спазвам, но има хора пък които съобразяват...Така че всеки както си го усеща Innocent

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 15:10 от Vesito

# 907
И аз не спазвам забраната за шиене по празници, защото ако е казано, че не се работи, то аз шиенето не го възприемам като работа, а удоволствие. То и докторите казват, че не трябва да преяждаме и препиваме по празниците, ама все така става...
И за да не е без хич, ето ви още малко от моята коледна феерия. Реших да направя експеримент с розов сняг, защото свърших всички сини конци, а пък ме оперираха на 11.11. и още нямам възможност да ходя да купувам.

# 908
и розов става добре. Simple Smile само да не е жълт Wink Simple SmileSimple Smile

# 909
Е, жълт сняг няма да правя, да. Междувременно се сетих, че имам син меланж и веднага го вкарах в действие

# 910
Ето нещо и от мен. От много години не съм шила гоблени, та реших да рестартирам с нещо лесно. Сега му правя фон, защото по схема е без, но на мен не ми харесва да се вижда панамата.

# 911

Момичета някоя от вас да е шила или да има схемата на този HAED?

# 912
мармолета, как сърце и нерви ти дават да шиеш фон?!
че и 1:1... помян каква мъка е.

ви-то, имах голям архив на ХАЕД навремето, но не си спомням тази красавица.

# 913
st.Dobri калявам си нервите Joy

# 914
Аз също отдавна не правя фон и умишлено шия само на неразграфена панама.
Тази мишчица много ми хареса и я направих три пъти

Общи условия

Активация на акаунт