Гобленарска седянка - 149

• 74 530
  • 939
  •   1
Отговори
# 915

Готовия вече гоблен. Сега трябва да го изпера, за да е готов за рамка. Вчера почнах новия. И аз исках да ви питам дали бродирате по празници? Цял ден ли не бродирате или след определен час през деня може да се бродира? Ето днес точно съм готова с домашните задължения и сядам да бродирам и майка ми се обади да не бродирам днес, било празник. През седмицата съм на работа и не мога да бродирам. И сега седя на телефона и се чудя какво да правя цял ден. Сега покрай Коледа пак не може да се бродира и почти не ми остават свободни дни за бродиране или трябва да се взирам вечер.

# 916
Аз бродирам от сутринта. За мен това не е работа, а хоби. Не мисля че е грях.
За забраните по празниците имам теория. Да не се пере, шие, тъче, чисти, работи - свързвам го с някогашния начин на живот, където това е било ежедневието на хората и именно на празничен ден са си почивали и разпускали.

# 917
  • HH
Здравейте,

Искам да попитам някой дали е шил този гоблен на Ланарте. Онзи ден се загледах в снимката на кутията му и видях, че има контури. В косата, по обеците и миглите …
В легендата върху схемата също има цветове, които трябва да се шият с контурен бод. Проблемът е че такива схеми нямам. Тоест или са забравили да ми ги сложат в комплекта или изображението на кутията не отговаря на крайният резултат.

# 918
Avs0, много красиви тези божури. На коя фирма са? Чакаме да видим как ще ги оформиш.
Аз продължавам с коледните, вече толкова много минита наших, че копнея за голям гоблен...

# 919
Декември месец особено почти няма ден да се плете или шие . Майка ми все ми се кара да не плета и шия на празници . Всеки както си го усеща . Покрай Коледа са единствените дни в които не правя нищо освен да чета книги . Поне да ги уползотворя някак си .

# 920
Здравейте,
реших да пиша в тази тема , прощавайте ако поста не е за тук!

Търся оригинална схема на гоблен Есен 'висока' , Вилер.
Гоблена  е започнат, схемата е изгубена.
Намерих в нета от една жена някаква схема, тя става за този гоблен, НО ....знаците са съвсем други от знаците върху конците.... и пак нищо ..

# 921
  • София
Ако покажете с картинка ще е по-лесно да разберем за кой гоблен става дума...
Аз почти не шия, та и затова ме няма никаква:(

# 922
Веднага показвам , извинявам се Simple Smile

# 923
  • София
Аз не успях да намеря схемата, но дали не може да се направи  нова легенда като гледате цветовете

# 924
Здравейте,
реших да пиша в тази тема , прощавайте ако поста не е за тук!

Търся оригинална схема на гоблен Есен 'висока' , Вилер.
Гоблена  е започнат, схемата е изгубена.
Намерих в нета от една жена някаква схема, тя става за този гоблен, НО ....знаците са съвсем други от знаците върху конците.... и пак нищо ..
Щом схемата, която сте намерили пасва по размер и фигури с гоблена, най-вероятно вашите знаци са по оригинала, а схемата е на "България - Казанлък". Понеже виждам, че гобленът е стар, а навремето така преработваха схемите на Вилер. Ако жената ви даде легенда/ключ на цветовете, ще успеете да го приспособите и завършите.
Аз, да ви се похваля, днес си доставих истинско щастие, знам, че вие ще ме разберете, сестрици Simple Smile

# 925
Готова съм. Остава само контура. Искам днес и утре да го приключа, за да може в събота да ги отнеса с другарчето му за рамкиране.

# 926
Avs0, много красиви тези божури. На коя фирма са? Чакаме да видим как ще ги оформиш.
Аз продължавам с коледните, вече толкова много минита наших, че копнея за голям гоблен...

На Лука-с са. Това е финала. Трябва да ги изпера и изгладя. Сега почнах новия Анджелик на Риолис. Бродирам море посред зима. Аз миниатюри не съм бродирала до сега. Все голями.

# 927
  • ПАЗАРДЖИК
Здравейте! С години не съм писала тук, а не съм спирала да шия гоблени, просто не ми оставаше време за форума. Ще се запиша с 2 коледни чорапчета, които завърших наскоро
Относно шиенето по празници- не се ограничавам. Шия, когато ми се шие. Не го считам за грях.

# 928
  • Варна
Разкошни!
Браво!

# 929
Показвам част от коледните ми бродерии, които оформих като картички

Общи условия

Активация на акаунт