Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 80

• 45 571
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Също ползвам Livolo, ключове и контакти. За сега, вече 1 година съм доволна. Удобно е с тях. Имаше тяхна имитация, на доста по-ниска цена, ако ви устройва потърсете ги. Мисля, че беше V tac.

# 121
Бихте ли ми предложили вариант на холна маса, която да се съчетава с винтидж диван. Благодаря

# 122
Бихте ли ми предложили вариант на холна маса, която да се съчетава с винтидж диван. Благодаря

Провери в "Пластика".

https://plastika-bg.com/category.php?id_category=14

# 123
Здравейте,кабелите ги оправихме.Светло ще ни е.Няма са смешна лампи да купувам.
Днес вече ме тормози друг проблем.Интересно ми е вашето виждане.
Ще приложа снимка.
Тези две колони ще бъдат с тухлички.
Въпросът е какво да правя с трегерите.Те вариантите не са много,или бели или тухли
Чудя се как ще изглежда по-добре.

# 124
Не би слагала НИКАКВИ тухлички, дори и на колоните.

# 125
Всичко бяло, никакви тухли или подобни

# 126
Леле,как ме сепнахте.GrinningЗащо така против тухличките?

# 127
Вероятно, защото ще изглежда изключително изкуствено и като кръпка такова  изпълнение както и да го направите. Единственият вариант, в който такива изкуствени тухлички биха изглеждали относително добре е между две вертикални стени или в някаква ниша. Иначе се виждат страничните ръбове на облицовъчните материали. По този начин на всекиго е ясно, че това е имитация,  което не изглежда добре.
Пример:

Докато в ниша може да се направи значително по - естествено изглеждащо:

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 10:57 от pep_si

# 128
За мен тухличките са супер бутафорни и кич.

# 129
Въх, сакън съм за тухлички на двете колони Simple Smile, които всъщност са стени - прилича  ми на премахната врата от преход. Няма как само на стените нещо, пък трегера -  друго, ще стои като кръпка. Минала съм по този път Simple Smile - накрая премахнахме полустените, които бяха заварено положение. Но трябва конструкцията да го позволява.
Ако толкова се държи на тухкена стена тази срещу "портала", в дясно от прозореца, би могла да стане такъв акцент. Всичко останало бяло или някакъв светъл цвят по избор на обитаващите.
При нас за мааалко и да стане голям проблем с мебелите, които чакам - избрах един цвят по картел, но на живо се оказа нищо общо. Точно, защото на малкото парче са хванали 10% в желания от мен цвят, а цялата плоскост е пълен потрес (направо "шарена"). Добре, че фирмата е коректна и обсъдихме всичко наново преди да са направили каквото и да било. Та сега сменихме плоскостта с друга в цвета, който иска и си представям - тази вече я гледах на цяло и на живо.
Та както си знам от преди - ходи се в складовете и се гледат плоскости на място, а не избор по каталог.

# 130
mariat, на подобно мнение по отношение на повечето имитационни материали съм, но понякога човек иска нещо  непременно да си го има у дома. Не винаги е възможно да се изпълни с оригинални материали (много скъпо, тежко, технологично трудно и т.н.). В  този случай, колкото по - добре се обмисли и изпълни, толкова по - вероятно е да остане доволен от резултата.

# 131
Тези стенични са носещи колони и не могат да бъдат премахнати.Да,преди много години имаше врата.А,ако това с ръбовете се избегне ?От ляво на вътрешната стена ще е залепен хладилника,а от дясната страна ще бъде облечена и от вътрешната страна.Ръбове няма да има.Или аз си го представям грешно.
Само знам,че не искам да са бели:confused:
Трегерите и тавана ще ги оставя бели

# 132
Ако не обърнете облицовката и по страниците на портала, пак ще са видими ръбовете. Ако дадеш zoom на първата снимка ще видиш какво имам предвид.
Вариант е да се направи дървена рамка на портала
И тогава от другата страна може и да си е боя.
Или да се облицоват и страниците (не е особено лесно ). Трябва да се пилят/режат тухличките под 45 градуса, за да имат непрекъснат вид от двете страни на стената.
Горе-долу така би трябвало да изглежда вашият отвор:

А най - добре е просто да не се прави такава облицовка на стена с отвор.

# 133
Варианта с дървена рамка отпада.Изобщо не ми харесва.Олицовката ще се обърне,ако ще са тухлички.

# 134
Тя може да е бяла рамката, не дърво.Може да е МДФ, има варианти.

Общи условия

Активация на акаунт