Любители на котки - Тема 178

• 27 476
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Взех слънчогледови пелети за отопление като постелка. Преимущество е, че изхвърлям в тоалетната - веднага се разпадат на частици. Недостатък - завъдиха се малки мушици. Дали защото е в баня и има остатъчна влага в помещението - не знам. Ползващите дърваесни пелети  имат ли такъв проблем? Може ли в самите пелети да е имало яйца?

# 601
  • София
ММ купува само борови (веднъж годишно, 6-7 чувала). Не, никакви мушици няма. А тоалетната ни е топла, с лира парно.

# 602
От къде ги купува и колко струват? Не съм купувала досега

# 603
  • София
От къде ги купува и колко струват? Не съм купувала досега
Във всяко Топливо има. ММ ги купува по Околовръстното в София. Има и в Мосю Бриколаж, но там пакетът е поне 2 лева по-скъп.

# 604
Аз взех на промоция от Лидл - 8 лв. - 15 кг., но през октомври. Преди време ми излезе промоция на слънчогледови пелети в Практис. Пуснете търсачка. Вероятно слънчогледът не дава добра топлина, но за конкретния случай е без значение.

ПП: четох в мрежата за мушиците - вероятно има яйца в пелетите, а влагата в помещението способства - банята не е отоплена - топлим с печка при ползване и правим много пара. Ще пръскам с айкън, но ще е временно решение.

# 605
  • София
Да се отчета по снощния въпрос - само едното коте ваксинираха, другото най-вероятно разгонено, но нямало външни признаци според ветеринаря, ще изчакаме с ваксиниране, при разгонване падал имунитета, трябва 5 дни да няма никакви признаци, за да се ваксинира и после кастрира. Чудя се колко дни продължава едно разгонване? Днес пак промяукваше и се търкаляше, необичайно досега.
Ползваме соеви пелети, удобно е, че се изхвърлят в тоалетната, но като ги пръснат по пода в банята се размазват, ако се стъпкат или намокрят.

# 606
bora, според мен е тръгнала да се разгонва.
Не е тръгнала, направо си е разгонена. Smile Добре че и другата е женска.

# 607
Тези пелети от Топливо могат ли да се изхвърлят в тоалетната?
И аз ползвам соева тоалетна, но много и вдигнаха цената и с 2 котки ми идва доста скъпо, затова искам да я сменя с нещо по-изгодно.

# 608
Да се отчета по снощния въпрос - само едното коте ваксинираха, другото най-вероятно разгонено, но нямало външни признаци според ветеринаря, ще изчакаме с ваксиниране, при разгонване падал имунитета, трябва 5 дни да няма никакви признаци, за да се ваксинира и после кастрира. Чудя се колко дни продължава едно разгонване? Днес пак промяукваше и се търкаляше, необичайно досега.
Ползваме соеви пелети, удобно е, че се изхвърлят в тоалетната, но като ги пръснат по пода в банята се размазват, ако се стъпкат или намокрят.
Седмица е горе долу разгонването. Лошото е, че влиза в цикъл и се повтаря. Издебнете прозорец и веднага кастрация. Трябва да не е разгонена като я кастрирате

# 609
  • Sofia
Тези пелети от Топливо могат ли да се изхвърлят в тоалетната?
И аз ползвам соева тоалетна, но много и вдигнаха цената и с 2 котки ми идва доста скъпо, затова искам да я сменя с нещо по-изгодно.
Дървесните пелети от зоомагазин ги изхвърляхме в тоалетната. Смятам и от топливо също там да изхвърлям. Те са същите, само не са ароматизирани.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 15:35 от Ani Ka

# 610
Изхвърлят се - влагата ги разпрашава и в канализяацията попадат като множество дребни частици.

# 611
  • София
Да, изхвърлят се в тоалетната. На мен не ми се налага, защото Барни сервира подаръците на пода до тоалетната и ги чистим с тоалетна хартия (изхвърляме ги в тоалетната), и после с препарат чистим пода. Мисля, че целенасочено върши на пода, че му чистим веднага.

# 612
  • София
Дотук добри новини за Наско. Преди малко се чух с лекарката. Дишането е добре и то без кислород вече, има апетит и си пишка. Разбрахме се днес да си го взема и да го водя следващите дни само за инжекции с антибиотик.
Дайде съвет как да го приуча да ползва котешката тоалетна. Виждам, че и без това обсъждаме постелки и тоалетни.
Селско коте е, което е свикнало някъде на двора да ходи. Специално за него му сложих наблизо една от тоалетните, но след като втори ден нямаше нищо, открих че си е харесал едното канапе. Май ще го изхвърлям канапето, защото не може да се отмирише. С другите две котки не съм имала никога никакъв проблем, веднага схванаха кое за какво се ползва и си ползват само тоалетните. Ползвам царевични постелки.
Последно сложих на Наско на канапето, което си беше харесал,  с махнати възглавници найлон, след това тоалетната там с идеята да продължи да ползва вече тоалетната на същото място. Не стигнахме до там обаче, защото се влоши и беше в клиниката досега, но въпроса ще е отново актуален след като си го взема днес.

# 613
Радвам се за Наско. За тоалетната пробвай нещо - слагаш го в тоалетната и ринеш с предните му лапички. Това периодично, докато не се научи. Аз така съм научила три котки, дворни или улични.

# 614
Сложи за Наско бентонит и като видиш, че го ползва, постепенно ще мешиш с тази, която искаш да ползваш.

Общи условия

Активация на акаунт