Любители на котки - Тема 178

• 27 470
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Ако беше здравичък, бих предложила дори да го затвориш в банята с тоалетната. Ще я опознае и използва.
Но би ми боло жал сега, като не е добре.
Та хващаш лапите и ринете заедно Simple Smile особено след като е ял, пил Simple Smile

# 616
И го слагаш периодично "на гърне". Тери забравяше, че трябва да отиде, но завдяхме ли я, с описаното риене, се облекчаваше. Когато свършеше, я галехме дълго и я хвалехме.  Сега е на година и нещо, но тръгна ли да чистя тоалетната, идва и демонстративно я ползва, безсловесно "виж, че знам".

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 18:26 от Шарлот

# 617
Какъв вид пелети поръчвате, от широколистна дървесина, от бук, има ли значение? Не съм пробвала и ми се струват едрички за попиване на пишу... за колко време горе долу стигат 15кг?

# 618
  • София
И аз разглеждах сайта на Топливо. Най-близо ми е склада в Модерно предградие. Ще видим кога ще можем да отидем.

# 619
  • Sofia
Ние купихме днес иглолистни пелети, по принцип тях препоръчват от един скад за пелети на Околовръстен 81 Пелети Клас А1. Казаха, че са зареждали и зоомагазини, които продават на кг. Не знам дали всички дават по чувалче или трябва да се купи по-голямо количество, но тези дават и по един брой -14 лв 15 кг. Още не мога да кажа за колко време ще стигнат.
Преди това бяхме взели за 15 лв опаковка 10 литра от зоомагазини Стефанов за проба. Не знам колко кг са, но стигнаха за 3 котки за две седмици. Това е горе-долу около 1/3 на 15 кг чувалчето

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 20:24 от Ani Ka

# 620
  • София
Един чувал (15 кг) ни издържа около месец и половина.

# 621
Може и много изгодно да излизат пелетите, но трябва да има кой да влачи 15 кг на неизвестно разстояние (паркиране близо до нас в синята зона е мисия невъзможна) ...
Нито аз, нито половинката с гръбначни проблеми и лекарска забрана за вдигане на тежко можем да си го позволим.
А нашенското Бенто вече е 10 лева...
Май стана лукс отглеждането и на една котка

# 622
Аз и кола не карам Sad ако нямат доставка, не ми е опция... сега и по-малки чувалчета са ми трудни... а как е с поемането на миризма?

# 623
Аз и кола не карам Sad ако нямат доставка, не ми е опция... сега и по-малки чувалчета са ми трудни... а как е с поемането на миризма?
И да има доставка с куриер до адрес, то тогава пелетите ще излезнат направо златни при цените на куриерските услуги. Освен ако не предлагат на добри цени от Зооплюс, но май там няма такива екстри. А и при един по-тежък кашон имах разправия с куриера, който искаше да хвърли кашона на двора (и аз да влача 20 + кг два етажа по стълбите), защото му бил тежък. Беше як млад мъж, който спокойно може да ми е син.
Накрая все пак го качи.

# 624
  • София
И да има доставка с куриер до адрес, то тогава пелетите ще излезнат направо златни при цените на куриерските услуги. Освен ако не предлагат на добри цени от Зооплюс, но май там няма такива екстри. А и при един по-тежък кашон имах разправия с куриера, който искаше да хвърли кашона на двора (и аз да влача 20 + кг два етажа по стълбите), защото му бил тежък. Беше як млад мъж, който спокойно може да ми е син.
Накрая все пак го качи.
При Зооплюс има още един "момент". Бях напълнила кошницата и не ми достигаше малко за безплатна доставка. Реших да сложа 1 пакет бентонит от 5 кг, за да го пробвам и да направя 79 лв. И изненада! Разделиха поръчката в 2 кашона и за втория се плаща доставка. Joy  Чувал от 15 кг със сигурност ще е отделен пакет. Simple Smile

Ако някой има да пазарува нещо по-дребно от Зооплюс, днес има безплатна доставка над 25 лв.

Aila, дворното коте със сигурност се нуждае от пръст, а не царевица за тоалетна. Бентонитът е най-близък като вид. Нека свикне с него, а после постепенно ще премине на друга постелка.

# 625
Поне има от къде да купувате на едро.Аз взимам за 6 евро  10 л.,които са ми за 2 пъти.
И при мен няма мушици от пелетите.
Ани,обожавам твоя черньо и много  се радвам,че се оправи след битките 😊
Ако някога пак взимам котка,ще е черна вече❤️
Ами,аз гледам Зак всеки ден,но ако някой го види,казва,че е много голям.Предполагам,че е голям.Ето ги от сега.Пак заедно😊

# 626
Здравейте, котачета, минаваме само с Макси да ви кажем "здравейте"  и да ви пожелаем хубави празници! Изминаха два месеца без Моли, ако си спомняте нейната тъжна съдба... времето лети и раната не се затваря, липсва ми много Sad  Пуп стана много глезен от тогава, преди също си беше, но сега още повече. Някак скучно му е и все търси да си играем, търси нашето внимание повече.

# 627
# 628
  • In the land of Never Never
Дотук добри новини за Наско. Преди малко се чух с лекарката. Дишането е добре и то без кислород вече, има апетит и си пишка. Разбрахме се днес да си го взема и да го водя следващите дни само за инжекции с антибиотик.
Дайде съвет как да го приуча да ползва котешката тоалетна. Виждам, че и без това обсъждаме постелки и тоалетни.
Селско коте е, което е свикнало някъде на двора да ходи. Специално за него му сложих наблизо една от тоалетните, но след като втори ден нямаше нищо, открих че си е харесал едното канапе. Май ще го изхвърлям канапето, защото не може да се отмирише. С другите две котки не съм имала никога никакъв проблем, веднага схванаха кое за какво се ползва и си ползват само тоалетните. Ползвам царевични постелки.
Последно сложих на Наско на канапето, което си беше харесал,  с махнати възглавници найлон, след това тоалетната там с идеята да продължи да ползва вече тоалетната на същото място. Не стигнахме до там обаче, защото се влоши и беше в клиниката досега, но въпроса ще е отново актуален след като си го взема днес.
Радвам се за Наско. Надявам се да се оправи скоро. Heartpulse
За да свикне да ползва тоалетна, ограничи му периметъра на първо време, до минимум, една стая и там където му е тоалетната.
Наблюдавай го с периферното зрение, като си там, обикновено стават неспокойни, започват да се въртят и да търсят нещо, и да ровят с лапички. Веднага го грабваш и го слагаш на правилното място.
Остави малко парченце от предишно изхождане в неговата тоалетна, толкова, че ти да не го чувстваш, но за него това ще е силна миризма, и ще го насочи към мястото. И периодично го занасяй до неговата тоалетна, слагай го вътре, и с лапичките му ровиш.
Напръскай местата, където е ходил, с някакъв спрей, който отблъсква котки, от зоомагазин.

Гледах едно видео в канала на Джаксън Галакси, специалиста по котешко поведение, който препоръчваше за да откажем котките да се качват на коледните елхи, да слагаме обелки от цитрусови. И това може да помогне, за да не ходи пак на неправилните места.
Ето го видеото, на английски е, с полезни съвети за котколюбителите през коледните празници:
https://www.youtube.com/watch?v=lw-N6HTxSTc

# 629
Тобчо, май е с разтройство? Какво да го правя имаме ли повод за притеснение?
Яде си, енергичен, игрив е,  но днес му видях дупето супер мръсно с остатъци от течно ако и май  му беше зачервено 🤔.
Да го водя ли на лекар пак, тоя лекар накрая ще ме помисли за откачена 😂.

Общи условия

Активация на акаунт