Любители на котки - Тема 178

• 28 058
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • До морето...
Добро утро от "Спа" зоната 😁

# 211
  • София
Добро утро от "Спа" зоната 😁
Колко е пораснала мамуната Simple Smile
Моите ползват СПАто само лятото Simple Smile

Вчера придружих дъщеря ми до зъболекарският кабинет (морална подкрепа). И понеже бях близо до ветеринаря минах и от там. Доктора си записах на листче каква храна искам (щеше да ходи до склада) и рече "ако и този път те забравя..." Не звънна, може пак да има проблеми с доставката. Взех обезпаразитяващо за Аш.

Питах и за другите двама. Сестрата препоръча на 2-3 м хапчета, за вътрешно. И да деля хапчетата (щот нямат тегло за едно хапче) и т.н. Рекох на място. Заговорихме се за спасяването на Оникс, тя не помни всички случаи, а и беше преди година и нещо. Предположи, че той има свръхчувствителност към някоя от съставките, но според мен беше предозиран.
Като се прибрах казах на дъщеря ми и тя каза "Не. Забранявам". Та ще видим как ще го обезпаразитяваме.
И аз имам кофти спомени от неговото спасяване и не съм много ок за хапчетата.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 08:07 от AnMary

# 212
  • До морето...
AnMary,мамуната обича много водата.Вечер като види,че детето влиза в банята, бяга през глава и чака да се пусне душа 😄Едва го вадим оттам.Ако усети ,че отива повече вода към него и сам решава да излезе.😀
Като заговори за обезпаразитяване,да попитам правилно ли действам всеки месец с nexgard combo?

# 213
  • София
Като заговори за обезпаразитяване,да попитам правилно ли действам всеки месец с nexgard combo?
Аз правя така, но само топлите месеци, т.е. когато разхождам Аш навън. През зимата не виждам смисъл и пропускам няколко месеца.

Мисля и обезпаразитяваното на Аш да си го спестя тези дни... като слушам как вали напоително... Коментирах с ММ и казах "като слушам как вали хич няма да обезпаразитявам Алекс (името на сина ми)", смях си се сама и рекох "разбра ме" Simple Smile
Ще ги обезпаразитя два пъти на 2-3 месеца и после пак месечно.

# 214
  • До морето...
Честно казано и аз се питах има ли смисъл всеки месец да капя при положение, че то не излиза никъде.Но пък може да разнесем нещо с обувките, което да му се лепне и още не съм пропускала капките.

# 215
  • Бургас
Честно казано и аз се питах има ли смисъл всеки месец да капя при положение, че то не излиза никъде.Но пък може да разнесем нещо с обувките, което да му се лепне и още не съм пропускала капките.
Лятото няколко пъти(два или три) капвам, но зимата няма начин да го тормозя. Като надрусан е известно време след апликацията на Стронгхолд, а от паста (хапчетата съдържат същото активно вещество) плака, повръща, дриска, за щастие само по два пъти, но се чувствах пълен изрод, че съм му го причинила. Имаше обаче тогава паразити, нямаше начин.
Сега уж е ок, може профилактично да взема още една доза и поне до май месец няма да тормозя животинката.

# 216
Мария, според мен смени обезпаразитяващото. Възможно е в това, с което го кажеш, да има съставка, която не му понася.

# 217
И при мен обезпаразитяването е пълна мъгла. Сега го правя с nexgard combo, всеки месец, преди това с Advocate. Зе не излиза навън, но нали си имам 3 джипсита гладни на двора и ме е страх нещо с обувките да не вкараме. За е постоянно на долната врата , докато не се прибера. Плаче им, кара им се, голям хазяин Satisfied Една врата само ги дели. Ей ви го от днес, в поредна мързелива поза, докато се оправях за работа. Той реши , че още не му е време да раздвижва това тяло създадено само за хапване и почивка
Скрит текст:
Подписах и аз петицията. Плаках като разбрах. Никога не съм разбирала агресията. Още повече към беззащитни животни. Според мен човек, готов на такива постъпки , може спокойно да нападне така и друг човек! Съждадени сме като уж по интелигентни същества , за да се грижим за по-беззащитните!

# 218

Взех днес на Тути за Коледа Simple Smile

# 219
Ехе, страхотен календар! Какво излиза от него?

# 220
Скрит текст:

# 221
И аз поръчах Коледен календар от Зооплюс. Нямам търпение да дойде 01.12 и да давам лакомствата Grinning

# 222
Лисе, от немския ДМ ли е?

# 223
Лисе, от немския ДМ ли е?
Не,в нашия го намерих случайно.

# 224
И аз видях календар в ДМ.
Да попитам - паучовете на ДМ хубави ли са ?
Много трудно откривам Брит кеър за китъни. В Стефанов не са налични в повечето им магазини. Лайф са ми малко оувър бюджетни.
Какви паучове да взимам ? Есеншълса го хрупа, но на няколко пъти, чудя се дали да не взема да пробва Оукс фарм суха (и в ДМ я има и ми е удобно).  Направо съм се побъркала с тази храна. Нито разбирам, нито нищо. Иначе чавето расте и качва килограми, скоро сме на 1-ва ваксина. Заобичахме го много, стана си пълноправен член на семейството. Спи в коридора през деня като ни няма и вечер. Като сме тук нон стоп е в нечий скут. Изпопадаха и растат нови зъби, разхубавява се. За първи път гледам мъжко коте, много е гальовен и съм много щастлива, че точно него избрахме.

Общи условия

Активация на акаунт