🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 10 (07.11 - 13.11) 🐄

• 43 130
  • 984
  •   1
Отговори
# 360
Хипер трудоемко, ако си дават зор. Баш Нина и Камелия не си даваха. Така добре си бяха седнали, почти излегнали, че и на мен ми се прииска. Laughing

Копането освен трудоемко, се случва и на слънце, което мен би ме притеснило повече, отколкото самата работа.

# 361
Не е вярно, мога да ти кажа, че това с преждата е хипер трудоемко, схващаш се целият, нямаш ръце накрая. Да, копала съм цял ден, както съм и плела, а в случая даже не е плетене, а предене, което е по-пипкаво.

+ 1 Flowers Hibiscus

Каквото и да си говорим на полето е много по-трудно от всякаква друга работа в седнало положение. На времето, възрастните хора не са знаели, какво е фитнес и лежанка, били са по цял ден на село, нижели са тютюн, жънели са, но не както сега с комбайн, трактори и екстри, а на ръка... Някой ще каже, и какво толкова. Нека пробва да работи на село, мъжката и ще го питам на вечерта, дали ще бъде в състояние да се изкъпе, а още по-малко да излезе на вечеря. Simple Smile

Днешните момци, са толкова изнежени, че не биха издържали на подобно темпо на работа. Grinning

# 362
  • earth
Копането часове наред е брутално, заболява те кръста. По възможност се копае рано сутрин след изгрев и привечер. 

# 363
  • Вестерос
Най-трудно можеш да намериш човек да ти копа. Земеделието със сигурност е по-тежко от всяко ръкоделие.
Може да се спори.

Копаенето не се прави на обяд  в най-голямата жега и най-силното слънце, както и плевенето. А се копае сутрин или вечер основно. Правят се почивки и т.н.  Те имаха да плевят също и разреждат продукцията. И това им е работата за няколко дни мисля, не само за един ден.

# 364
Аз също смятам, че Камелия ще мине като валяк през Аксения. Аксения е много бавна. В играта й с Мирела се гонеха една друга, при условие, че М. хич не си даваше зор. Май само в една игра имаше превес.
Веселка доста се влияе от другите около нея, даже смятам, че не иска да ги разочарова и затова следва мненията им.

# 365
  • Разпиляна във въображението
Мисля, че и Аксения не си даваше зор в дуела.

# 366
  • Буркина Фасо
Най-трудно можеш да намериш човек да ти копа. Земеделието със сигурност е по-тежко от всяко ръкоделие.
Може да се спори.

Копаенето не се прави на обяд  в най-голямата жега и най-силното слънце, както и плевенето. А се копае сутрин или вечер основно. Правят се почивки и т.н.  Те имаха да плевят също и разреждат продукцията. И това им е работата за няколко дни мисля, не само за един ден.
тази градинка една 80 годишна бабка от село ще я оплеви до обяд.Smiley

# 367
  • earth
То и в плевенето си има чалъм.

# 368
Да бяха вкарали 80 годишни бабки тогава.

# 369
Как профан, човекът е бил от най-висшия мениджмънт...

10 години е бил висш мениджър 🤣🤣🤣🤣. Той май няма и 50 години ама има опит все едно е живял 150. Егото му е по-голямо от него и затова миналата година Ивайло и Кирил така се държеха с него,той няма въпрос по който да не е компетентен, от замърсяването на почвата от силарните панели дооо музиката на миналия век....Профан и половина даже!

# 370
  • при късмета
Кифлите, като не могат да се справят със задачите, да не бяха влизали тогава

Изобщо не е нужно да се сравнява работата на този и онзи. Безспорен факт е, че никой не е клинчил, когато Аксения и Валерия бяха фермери. Безспорен факт е, че на другите не им е било по-лесно отколкото на тях в градината. Никой не е мрънкал и сравнявал задачата си с някой друг. Веселка беше ратай за втори път именно на Валерия. А всички знаем, че ако ратая не си върши работата (справка Кукото, фермера може да закъса с останалите задачи. Виждали сме го многократно. Айде, Аксения е влязла да се гримирВа и да си прави женски неща, ама Валерия не трябва да има очи да погледне Веселка, защото ѝ се връзва на акъла. А, ако Веселка беше направила нещо подобно, точно като ратай във фермерската седмица на Валерия? Колко щеше да циври и да се тръшка? Обаче сега защото Веселка няма да се заяжда, може. Недостойно е. След като в техните седмици всички правеха всичко възможно да се спазват работно време и изпълнение на задачите, така и те са длъжни на всички останали фермери. Така изглежда казуса според моето чувство за справедливост

# 371
Кифлите, като не могат да се справят със задачите, да не бяха влизали тогава

Изобщо не е нужно да се сравнява работата на този и онзи. Безспорен факт е, че никой не е клинчил, когато Аксения и Валерия бяха фермери. Безспорен факт е, че на другите не им е било по-лесно отколкото на тях в градината. Никой не е мрънкал и сравнявал задачата си с някой друг. Веселка беше ратай за втори път именно на Валерия. А всички знаем, че ако ратая не си върши работата (справка Кукото, фермера може да закъса с останалите задачи. Виждали сме го многократно. Айде, Аксения е влязла да се гримирВа и да си прави женски неща, ама Валерия не трябва да има очи да погледне Веселка, защото ѝ се връзва на акъла. А, ако Веселка беше направила нещо подобно, точно като ратай във фермерската седмица на Валерия? Колко щеше да циври и да се тръшка? Обаче сега защото Веселка няма да се заяжда, може. Недостойно е. След като в техните седмици всички правеха всичко възможно да се спазват работно време и изпълнение на задачите, така и те са длъжни на всички останали фермери. Така изглежда казуса според моето чувство за справедливост
Аксения ги размъти тези неща...Почивка,душ,кълчотене....Но пък и Валерия си има глава на раменете.Можеше да я спре.

# 372
Аксения ги размъти тези неща...Почивка,душ,кълчотене....Но пък и Валерия си има глава на раменете.Можеше да я спре.

Аксения и Валерия се лигавят, защото Фермера им позволява. И, понеже са много специални само тях не "омеша" с новите. Я, Аксито да грабва хурката и да ходи при Камито да видя, дали ще и е до танци.

# 373
  • Вестерос
Радо бил силен в главата според Яни Grinning Grinning Grinning

# 374
Бели чорапки с черни джапанки /чехли- Генчо!!!
Не видях бранда..
Казанлъшка висша мода!.

Общи условия

Активация на акаунт