🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 10 (07.11 - 13.11) 🐄

• 43 021
  • 984
  •   1
Отговори
# 900
Аз пък повече се радвам, че натри носа на Иван,дето толкова обича да определя и квалифицира хората.

# 901
Ей, вярно, че разтуриха оркестъра. Дам, хайде певачката да е следваща.

# 902
Милият Влад толкова пъти повтори, че с Генчо делили храна и подслон ли какво беше, че не му се играе срещу него, а Генчо непрекъснато повтаряше, че Влад не го почувствал като другите от отбора от самото начало и тн и всички се държаха с него като аутсайдер и с пренебрежение. Чудно ми е защо фермерите и зрителите имат по-различен любимец...

# 903
Според мен си е чист трибализъм. Понеже тези, които повече обичат да си налагат мнението над другите започнаха да не харесват Влад, та за това се настани едно чувство, че ако си близък с него, значи малко се обръщаш срещу масовото мнение и може да си сложиш мишена на гърба. Докато зрителите имат по-ясна преценка, защото на тях този фактор не им въздейства, та даже ние страдаме от обратното чувство - съчувствието към аутсайдера. В почти всеки формат се случва този феномен и тъпите участници пак не вдяват, че не трябва да си набеждават един-двама човека, защото само ще им изпишат вежди в очите на зрителите.

Колкото за "фалшивия позитивизъм" - не всички българи мразят позитивни хора. А и за много хора всяка позитивна емоция е фалшива, защото те не могат да си представят, че не всеки човек преминава през живота си жалвайки се за всичко и всички. Да не говорим колко често позитивизъм се възприема като идеята, че всичко ти е наред, много си богат, много си здрав, никой не те дразни, а то не е така. Може да си сакат, с тъпи колеги и посредствена заплата, но настройката ти към света да е позитивна. Не значи, че си фалшив, просто защото не мрънкаш всяка секунда за лошите обстоятелства в живота ти.

# 904
И Калин, и той при кахърните отиде, а уж подкрепа на Влад.
Тъпо е сега Евгени да избира  фермера. Като не може да е Влад, поне да е негово правото да посочи той,  кой да е фермер.
Е нали такива си бяха правилата и предни сезони  Simple Smile

Не си спомням до сега да са крили някой, че ходи в болница 🙄🙄 интересно защо са го скрили този път и защо го номинираха да е дуелист фермерите като знаят, че е с криза в болница и защо е дадена точно тази игра като се знае това 🤔🤔🤔
Защото просто не е вярно. Цяла седмица го даваха Евгени да ратайства, кефеше се на подаръците -mp3 player и биричката, кога да е била тази бъбречна криза?

Може да не е бъбречна криза, но ако имаш проблеми с кръста напълно е възможно да ги отключиш с последните две битки. Те бяха изключително натоварващи и като си има предвид, че техниката на бутане на гумата от Генчо беше доста неправилна, може и това да е довело до следващия резултата. Влад избутваше гумата с крака, а Генчо точно с горната част и кръста... Така или иначе спечели този, който исках.

# 905
Най-много ме впечатли Влад с гумата. След като Генчо почти умря на тая гума, а той тежи доста повече от Влад, изглежда и доста по-силен... повечто хора сигурно като Аксения са очаквали, че на Влад ще му трябва помощ дори един път да завърти гумата. Даже сериозно си мислех дали не му е по-добра стратегия да се откаже направо като види, че не може да я помести - да си пази силите. Обаче той с по-правилна техника и повече експлозивност на движението дори успя да мести гумата по-бързо от Генчо. Железен излезе. Като за привидната си физика, всъщност точно на силови, тежки, "мъжки" елементи, се представи изключително стабилно и надви Генчо. Въобще не е само късмет на кенчетата, защото времето му беше толкова по-бързо и техниката на стрелба, че и той щеше да мине три кенчета, ако се беше наложило, пак по-бързо от Генчо (3х3 = 9, а Генчо беше над 11 минути; при това Влад имаше правилно прицелване в своята цел, а не хаотично около центъра). Човекът може да се държи благо и с милост към падналите, но това не му пречи да има много вътрешна сила и хъс за победа; той не е нападателен, но пък има здрава защита и няма да се предаде без сериозен бой.

А иначе наистина е загуба за сезона, че Генчо отпада сега - той беше забавен образ, веселяк и добряк под уж навъсеното изражение и деен градител на "моста". И сигурно отвън в живота после ще ги събере пак на отрупани маси и купони.

П.П. Относно кръста на Генчо, ако на някого не се вярва, че го е боляло. Вижда се ясно на кадрите при държането на тежестта, че при Генчо има чупка в кръста. Хем нещо сколиозно (т.е. настрани), хем и леко напред. При Влад беше прав гръб през цялото време, без движение. Проблем при Генчо си имаше сериозен и добре, че се отказа, да не стане още по-зле, но се притеснявам, че и това е било доста вредно за него.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 08:34 от nmuron

# 906
Генчо има маса, но няма сила (а и мисъл няма кой знае колко). Дроб...
Позитивизмът на Влад, който толкова се оказа, че дразни много хора, освен всичко останало, го прави незлоблив, но прям, а това още повече дразни черногледите. Той спокойно, без да влага заяждане или сарказъм, казва нещата в очите на хората, но те, изхождайки от своя характер и начин на общуване, го приемат именно като заяждане. Хората не обичат да чуват истината, още по-малко поднесена кротко, но аргументирано.

# 907
Както и с Чавдар преди няколко седмици го направи.
Генчо беше нестабилен още на първите тежести. Бъбречната криза е много сериозно нещо, за да бъде ратай няколкото дни преди дуела, а не на легло или в болница. Което е естествено И/А и продукцията не биха пропуснали да го включат в епизод. Винаги са го правили.

# 908
Между другото ми беше интересно, че викнаха човек от продукцията да слага тежестите на Влади заедно с Калин. В предишни сезони, дори и ако участник не е имал двама силни мъже в отбора си, все пак друг от противниковия лагер е отивал да му асистира. Не ми направи особено добро впечатление, че никой от мъжете не е проявил инициатива да иде да помогне, но ще запазя по-критичен коментар за после, защото може би от продукцията са решили, че е по-добре да сложат свой човек.

И говорейки за лагерите, както споменах не беше шок, че повече хора застанаха зад Йевгени, но и аз искам да изразя изненадата си, че пък точно Аксения застана зад него. Той беше този, който твърдеше, че ще праща Аксения за ратай всяка седмица, докато не я разкарат от играта и беше в основата на открадването на одеялото й, а след само 3-4 дни отново заедно тя го подкрепя. Много...интересно. Бих използвала друг епитет, но няма 😁

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 09:45 от Oliboo

# 909
Не знам каква е тая случайност,...всичките мъже дето падат, изведнъж изкарват някаква контузия, дето преди това никой даже не е споменал...

За Влад си мисля, че доста вода ще изтече преди балканският мъж да го приеме, той сякаш има код, който към момента не се разчита... Малко изнежен на вид, състрадателен, чувствителен и деликатен, добронамерен, позитивен. За типичния мачо...някакъв си там глезльо, женчо и смотан:)))

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 09:16 от quinoumene

# 910
Oliboo,Аксения е била в агитката му защото е тръгнала след всички ,тя си е на където духа вятъря,но Генчо нямаше нищо общо с нейното одеяло. Иван беше фермер и Камелия супер услужливо от добро сърце му помогна да й вземат одеялото и възглавницата.

# 911
Приемам поправката. В моя защита тогава още страдах да запомня имената на новите мъже и Калин, Радо, Евгени и Иван постоянно ми се объркваха 😁 та Евгени явно не е бил в центъра на това деяние, но със сигурност беше този, който много сериозно агитираше за непрекъснато ратайство на Аксения.

Но да, явно съм надценила Аксения като качества. Даже не ми минаваше през ума, че може да застане в агитката на Евгени.

# 912
  • София
Хубав дуел стана! Интересно бе почти до самия край. Аз не знаех какво ще се случи и понеже гледах на запис и нямаше реклами и не бях видял този пореден гаф на продукцията с излъченото промо на битката с лоста, а тя пък била оставена за последна пета битка. Много са зле монтажистите на промотата и в bTV и в Нова.

Не познах, че Генчо ще спечели, логиката сочеше точно това, ама те на, не стана.
Но имах усещането, че всъщност Влад ще спечели, но това е от някои приказки на Иван и Андрей и прекалено голямото очакване за победа за Генчо. Всеки сезон има по една такава изненада с някой подценяван участник, който побеждава някой мъжкар фаворит. Но както и да е. Аз като давам прогнози не се влияя от внушения и намеци, а спойлерите ненавиждам.

Дуелът бе оспорван, защото двамата бяха много близо като физическо състояние. Даже това на Влад бе по-добро според мен. Генчо си обича купонеца и много, много не тренира, докато Влад плува много, което изгражда сериозна издръжливост. Логично Евгени спечели в чисто фермерските умения като цепене, рязане и коване, докато Влад компенсираше с по-добро кардио и като цяло по-умна игра. Имаше и необходимата доза шанс, защото всичко се реши за мен в четвъртата битка за 5 точки. По принцип когато имаме фактор късмет, участниците винаги слагат тази битка за 1 или 2 точки. А Влад тук послуша Хепи Ванче и собствения си вътрешен глас, че някак си това е неговата битка и заши максималните 5 точки. Само че ако се бе замотал със стрелбата и най-вече ако нямаше късмет с ключа в кенчето вместо 8:7 за него щеше да има 12:0 за Евгени и сега щяхме да пишем съвсем различни неща и за двамата... Така че виждате ли на пръв поглед колко малки неща решават всичко в един дуел? И в спорта е така. Може 90 минути да нападаш и изпускаш положения и противника в 92 мин. да те изненада и да ти мушне един гол и довиждане.
На самите люлки и двамата бяха много добри. Той Влад мина само два пъти, но директно минаваше от едната на другата люлка. По-тежкия Генчо също мина страхотно и то цели 6 пъти. Браво и на двамата. А Калин и Гуспата да гледат и да се учат!

Последната пета битка още като видях в началото как застана Генчо и не спря да мрънка ми стана ясно, че всичко приключва. Добре поне, че си гледаше здравето, защото наистина, здравето е по-важно от всичко останало, а и Генчо искаше да тества сам себе си и сигурно осъзна, че няма никакъв шанс срещу повечето от останалите вътре мъже и се отказа.

Честито на Влад и успех напред във Фермата! А на Генчо успех в живота! Според мен се представи повече от достойно, можеше и той да спечели и като цяло мисля, че излиза с повече позитиви отколкото негативи, въпреки че не бе долюбван тук от болшинството потребители.

# 913
Много се радвам, че Влад натри носа на самодоволния Генчо.
Винаги подкрепя жертвите на глутницата и не мълчи на никого. С Чавдар беше много точен, не се остави на Камелия, въпреки вербалната ѝ доминация и отвреме-навреме захапва и нацепените батки.

Има златни ръце. Много повече ми харесват трона, люлката и шезлонгите, които той направи. Освен орнаментите в червено, конструкциите изглеждат по-леки и ефирни. Да започне биснес с дърводелство – много добре ще му се получи.

Калин ми се издигна в очите. Оказа се точен човек. Въпреки, че искаше да подкрепя Евгени, не остави Влад сам.

# 914
  • София
Евгени показа някои положителни качества докато беше  ратай, но те никак не бяха достатъчни, за да започна да го харесвам.
Твърде много бяха ситуациите и изказванията му преди обединението, заради които смятам, че не е свестен човек. Ако мога да кажа добра дума за него на изпроводяк, то е, че се справя чудесно с народните танци. На надиграването наистина ми хареса. И с гайдата е добър. И толкова за него. Прав му път!

Влад се представи достойно в дуела и си заслужи победата. А и правилото е, че доброто винаги побеждава. Simple Smile

Калин ми харесва все повече. Много често е от малцината, които проявяват състрадание към аутсайдера. Той затова и толкова дълго се мъчеше да вкарва Радо в правия път, и разговаряше с Ваня. Чест му прави, че застана в агитката на Влад.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 10:05 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт