🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 10 (07.11 - 13.11) 🐄

• 43 139
  • 984
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ванчето наистина не я разбирам от какво се оплаква, има да сготви и да им измие чиниите. Дори не сервира. А готвенето е боб, като изключим подготовката, той после сам си ври. Няма нужда да стои все на печката.
Ванчето се оплаква просто от всичко. От абсолютно всичко може да направи проблем, драма или скандал. Държи се все едно е родена да пие коктейли и да съзерцава залеза, а не да работи. Толкова пространно се жалваше кооолко било трудно да събере 15 чинии, какво разкарване е това, какво непосилно натоварване.... Нищо че Веселка каза, че някой друг е събрал съдовете вместо нея и трябва само да се измият. А миенето действително отнема не повече от 15 минути. Готвенето даже няма да го обсъждам, абсурдно е близо 40-годишна жена да не може да сготви един боб.
Най-лошото е обаче, че тя не вижда грешки в поведението си, колкото и хора да й обясняват противното. Не чува, не може да вникне в казаното, камо ли да се замисли и да си направи изводи. И тя като Радо е останала с някакъв детски акъл. Те двамата доста си приличат впрочем.

# 331
  • гр. Варна
Според мен Ваня си мисли, че заслужава нещо повече от това да е вечно "обслужващ персонал" в живота и най-вероятно неволно пренася недоволството и неудовлетвореността си от професията в предаването. Въпреки тъпото й поведение на моменти, мога да я разбера и продължавам да й симпатизирам. Надявам се да успее да се пребори със самата себе си.

# 332
  • Разпиляна във въображението
В крайна сметка всеки си е получил задача, която трябва да свърши, разпределяйки си времето. Едни могат да искат да го направят бързо и после да почиват, други равномерно и на време. Чочо го дават по този начин, защото той има две задачи - приготвяне на храна за пред Бети и Ники и стълбите към кухнята. Стълбите към кухнята са готови, а храната ще я направи преди посещението на наставниците.

# 333
  • на село
Доколкото помня( че бързо ги забравям) Валерия в нейния сезон  доста си полежаваше и препичаше на слънце, не бяха ли се сдушили с една девойка?
Всъщност ми се върти мисълта, че точно тогава на жените въобще не им се работеше.
Нали това беше сезонът с Калоян(Балан)?

# 334
Интересно ми е, извън работливостта на Веселка, какво друго харесвате в нея? Има ли изявена позиция в някоя ситуация и формулирано мнение по която и да е тема? Манипулират ли я лесно? Добра ли е като "мениджър" на този екип, събран във "Фермата", или по-скоро някои други участници направляват действията й с кадифени ръкавици? Има ли нещо интересно и индивидуално в характера и поведението й, което да предизвиква интереса Ви? Как възприемате нивото й на обща култура, важно ли е човек да има такова? Питам от чисто любопитство.

# 335
  • при късмета
Да, работата в сезон 3 я отнесоха мъжете и предимно Гечо. На практика почти сам построи всичко, а влязоха на гола поляна. А Валерия освен с жените, си полягваше и търкаляше и с футболиста. Работеше единствено чеченката със смешния глас. Яни се учеше почти всяка седмица да прави масло и млечните, Калоян се занимаваше с животните и вървеше след Яни навсякъде, Иван строителя от Германия подхващаше по нещо довършително, дърваря почти само с това се занимаваше, а Гечо стореше навсякъде, всяка седмица. Останалите от мъжете помагаха тук там, а футболиста имаше друга работа. Ако имаше някаква задача, дърваря обикновенно я правеше. Но пък много се забавляваха, измисляха си игри, освен тези от продукцията и вечерно време беше много весело и се забравяше всичко негативно от деня. На мен лично ми е любимия сезон

Интересно ми е, извън работливостта на Веселка, какво друго харесвате в нея? Има ли изявена позиция в някоя ситуация и формулирано мнение по която и да е тема? Манипулират ли я лесно? Добра ли е като "мениджър" на този екип, събран във "Фермата", или по-скоро някои други участници направляват действията й с кадифени ръкавици? Има ли нещо интересно и индивидуално в характера и поведението й, което да предизвиква интереса Ви? Как възприемате нивото й на обща култура, важно ли е човек да има такова? Питам от чисто любопитство.
Да, според мен е изявявал позиция до сега. Доста дейно участие взе в общата стратегия на жените. Малко я манипулират и то не всички жени, а конкретно Аксения. И да, за нейния произход и живот до тук изобщо има обща култура, малко по-висока от средата ѝ. До тук в този сезон нямаше сериозни конфликти в отбора им, но в нейния често се налагаше да се защитава и изобщо не е някоя мишка, която се оставя да я мачкат

# 336
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Валерия в нейния сезон си се държеше доста кифленски. Футболистчето не спря да реве за нея, даже Хепито пасти да яде пред него. Тогава и дадоха и прякора Бентлито и тя още по-рязко си повярва, че е голямата работа. Да и Балан /Калоян/ беше в нейния сезон. Най-тъпото беше как като ги пратиха ратай /ако помня правилно/ футболиста седи, яде и реве пред Виолета за Бентлито, та Бентлито. А тя жената беше млада вдовица с две невръстни деца. Тогава Яни се я беше харесал нея.

# 337
  • При семейството си
Малко компромат за Краси. Той или негов близък живее в нашия блок. Засичали сме се по съседски на входната врата. Симпатяга, сдържан, възпитан. Като цяло добро впечатление прави.

# 338
  • при късмета
Ааа не! Виолета беше харесала Яни, а не обратното. Яни каза, че майка му, ако я види да им прекрачва прага, ще я изхвърли без да ѝ мигне окото

# 339
  • Вестерос
За мен Краси даде победата на Веселка, особено на последната игра, толкова нереално се забави и не отговори...

# 340
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Яни според също имаше симпатии към нея. Те като цяло ми бяха приятни за гледане/слушане, за разлика от другите двама.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 14:21 от Jess!

# 341
  • София
Тогава задачите във Фермата бяха доста по-различни,  основно мъжете правеха строителните задачи, а на жените все се даваха други. Затова и по някое време имаше седмица - Размяна на ролите, която беше забавна. Сега няма смисъл вече да има такава, защото всички наравно коват, режат и тн. Е, някои по-умело и казват на другите какво да правят, но всички се справят.

А прякора с Бентлито, не беше, защото е много готина, а защото все беше с едно синджирче с медальон В в кръгче, приличащо на емблемата на Бентли. На мен ми беше забавен прякорът.

# 342
Все пак Ваня единствена е за трета седмица ратай, сигурно и друг на нейно място няма да е хепи. В един колектив ако основно един бива натоварван с най-тежката работа си е повод за кавги и неразбории. Като казаха снощи ратаите да се редуват и Лилито- "дааааа, така е справедливо, Ваня като чуе за животни и откача". Ами Лили, справедливо щеше да е ти да си ратай, не Ваня. Иначе Ваня като й каза другата седмица да върви ратай и да си разпределя правилно храната, и Лили - "мен не ме е страх от ратайство". Joy
Това си е така. Проблемът обаче е, че тя още първия път, когато беше ратай не беше Хепи. И тогава мрънкодише и се вайкаше и нареждаше, като оплаквачка. Пак се скатаваше, като готвеше веднъж на ден, дори и хляб не правеше.
Иначе съм съгласна, че не е справедливо ратаи да са едни и същи.Дори трябва да има правило всеки да мине през обора и да не може да се номинира втори път ратай, докато има такива, които не са били.

п.п. Хепито има някакъв проблем и той не е във Фермата. Тази рязка смяна на настроението, тази хиперактивност, безпирната логорея, неспособност да се интегрира, търсене на вина само извън себе си, изживявайки се във вечната жертва. Такъв лабилен човек с толкова разбита психика не трябва да се подлага на подобно предизвикателство, като участие в тв формат. И предишния сезон беше истерична, но нещата са зазляли доста за тия 2-3 години.

Хем ме дразни, хем я съжалявам. Първото надделява. Непоносима е.

# 343
  • Другата България
Лили за Веселка.
“Къде е расло това момиче?“.
Относно въпроса за Братя Аргирови и “Шери лейди“.
Много грозно, много плоско, много ниско.
Аз съм изненадана защо тази жена е още вътре, малко преди това я чух да казва на Ванче, че не я е страх от ратайство. За първи път виждам наченки на чувство за хумор у нея, макар и малко черен.
Напоследък не гледам редовно, съвсем ги изпуснах, но се опитвам да ви чета и да придобивам представа за случващото се. Трагично.
Аксения повярва ли ли си е повече от нормалното, или така ми се струва?

# 344
  • при късмета
Лили, ако имаше малко мозък, щеше да съобрази, че като е излязла "Шери шери лейди" на Аргирови, Веселка даже не е била планирана. А и да е била във възраст за дискотеки по това време, то нейното тинейджърство и младост изобщо не са минали по този начин

Общи условия

Активация на акаунт