🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 10 (07.11 - 13.11) 🐄

• 43 504
  • 984
  •   1
Отговори
# 405
  • при късмета
Много се радвам, че ще видим Митака за няколко дни. И съжалявам, че не е редовен участник. Те, ако трябваше да вкарат всички любимци от старите, то за нови нямаше да има място.
Лили като някоя дърта свекърва набива мнение в главата на Митко. Държание на подмазване от детската градина. Много е просто това момиче.
Кукото съвсем изтрещява вече, сама не знаеше на кой полюс е. До сега това беше единственото нещо, което ѝ беше ясно. Трябвало солидарност да има, все една вчера тя беше солидарна и е помагала на Евгени за животните и кофата изми и всичките задължения си изпълни без думичка да каже. когато го направи, тогава ще има право да изисква солидарност и пак ще е длъжник, ама поне някакво основание да има да го иска.
Аксения вече не  лека полека, а направо се върна към първоначалното, съвсем явно нормалното за нея държание. Селска чалгарка и нагаждачка. Все като се издъни "какво толкова", а като това какво толкова е с обратен знак и тя циври иска уважение, разбиране и солидарност. Ми не става така. Изобщо от всички жени, трябва само Веселка да остане, три са ми много на финал. Да останат Яни, Финци, Веселка, Влад, евентуално Калин и даже не вярвам, че ще го кажа но Евгени тази седмица няма къде да го пипнеш и да вкарат други стари.
След две седмици ли ще е финалът, щом тогава ще са извънредните дуели 🤔

Не трябва ли извънредните дуели да са седмица преди финалите? Май имаха няколко дни, в които само финалистите са във фермата, посрещат гости понякога, понякога старите участници, гласуването на фермерите и т.н. Ще видим как ще е тази година

Иване (продуцента), дано и гласуването сте върнали и излъчването на мотивите на всеки. Беше много тъпо да ги орязвате. Тук си правим предположения кой за кого ще гласува и защо, а ни отнехте удоволствието да видим познаваемостта

# 406
Нина се държи отвратително. Вярно е, че правилата го позволяват да ходи да се мазни на когото иска, но тя си въобразява, че е нещо повече от другите и че може да ги манипулира за свои цели.
Докато пиеше кафе след играта, ако бях на мястото на Веселка, нямаше да се стърпя да натяквам на Нина за глупостите, които наговори преди това, че няма да спечелят.

Аксения - на моменти одобрявах нейни реакции или разсъждения, но като цяло от самото начало ми е "вълк в овча кожа" и такава ще си остане до края. Позволява си все по - волно да се налага и то над по отстъпчивите.

Определение за Камелия от ФБ : "наркоп скумрия" 😂

Относно въпросите на slastna за Веселка -  тя винаги и за всичко си има мнение, но не го натрапва и налага. Аргументира се много добре, кратко и ясно. Не мисля, че я манипулират. Много добре разбира, че т.нар. й приятелки се опитват да го правят, но се вслушва в думите им, защото е много лоялна и не иска да ги огорчава. На мен ми е интересна, харесва ми спокойното й отношение към нещата. Ако сравня Веси и Валерия, везните не са в полза на втората. Каква обща култура има Валерия ? Точно тя е супер лесна за внушения и манипулации, каквото й каже Аксения това прави и възприема нейните възгледи по всички въпроси. Какво отличително и специално има във Валерия, повече от Веселка ? Или Нина, Лили, с какво са по - интересни от нея ?
Според мен Веси се справя чудесно като фермер, през тази трудна първа седмица на обединение. Няма сериозни конфликти, като изключим кълването между кокошките и лудостите на Ваня. Работата върви. Веселка намира общ език с всички, изслушва ги, старае се да ги разбира, какво повече да очакваме от нея ?

Някой по - назад беше писал за Яни, че е "селяк с 5 лв. в джоба". Това определение за него много ме учуди. Яни може да се държи като селяк, но той е много, много повече. Мисля, че му харесва този образ на народния селски човек и той си го носи в себе си и му отива. Обаче ако се вгледаш внимателно, зад лекия характер и шеговит тон, виждам много сериозен и здраво стъпил на земята човек, с различни интереси в много сфери, които познава в дълбочина. А за 5 - те лева, как го преценихте, че няма 5 лева в джоба чак ми е смешно. Сигурна съм, че е добре осигурен финансово и то от личен труд. Това, че живее скромно и не парадира с пари често заблуждава хората, които съдят по дрехи, коли и т.н. Не я знам Виолета от неговия сезон, но не смятам, че той не й е на нивото, защото е селяк с 5 лв.

# 407
Имам чувство, че Ванчето има бутон за плач. Натисне го и на мига се разцивря и пак за секунди може да спре режим плач и да мине на сух режим. Странна птица, много меко казано. Адски натоварваща е и трудна за издържане. Някакво влакче на ужасите, което се блъска и мята във всякакви посоки и настроения.
Първо мислех, че тотално е сгрешила, че участва, но така и така се подложи на всичко това поне да има полза от целия стрес и резил. Не е глупава жена смятам, че сега отвън на спокойствие ще се види отстрани и ще си даде сметка, че нещата не са на добре. Трябва  да си направи равносметка и да се вземе в ръце. Има си и добрите качества, но на фона на целите тия "Врява и безумство", всичко друго бледнее и остава на заден план.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 00:59 от sineva 1

# 408
На мен Яни ми направи много дълбоко впечатление, като говориха по темата за емиграцията, когато каза, че се е върнал, защото не иска рода му с 200-годишна история да се затрие. Стана ми малко тъжно за него, голяма хапка е да преглътнеш това да пренебреш комфорта си в чужбина и да се върнеш, воден от чувството за дълг. Сложил е маската на простоват селски човечец, сякаш.
Веселка сега е много пораснала. По-твърдо се заявява, по-добре стои като образ. От нейния сезон общо-взето я помня как не гъкна това момиче по отношение на работата и за няколко дни направиха много добър курник(?) с някого.

Между другото, не разбирам защо Калоян от сезона на Ваня също не беше особено добър избор за победител - дивен патриархат се вихреше в семейството му, имаше няколко доста кофти изказвания за жените, хлътването му по Антония, доста сплетничаха с Петър и не помня още какво. Та.. аз бих избрала Ваня, дори и той да не беше толкова отпаднал физически в дуелите.

# 409
Яни и Веселка този сезон доста ми харесват. Видимо има надграждане. Определено олицетворяват селските хора и ако мога така да се изразя- съвременният български селянин.

Нещо забавно мога да споделя за Яни. След като свърши неговата ферма този човек се утрепа да обикаля цялата околия по магазини и насам-натам. Много му харесваше да го спират хората, до го заговарят, да го разпознават. Даже един път го питахме какво прави чак тук в Кауфланд и каза, че търси вафлички дето другаде ги нямало. По принцип няма лошо обаче сега като го гледам този човек не мога да си го представя в тази светлина. Много ще съм изненадана, ако пак го видя.

# 410
Черните станции Нина и Камелия не заслужаваха да пият кафе, след като отровиха въздуха преди да разберат дори каква ще е битката, а после се хилнали като пачи на трибуната на арената. Камелия отново измийства с "те хората са си сипали джинче". Като тръгнеш да казваш нещо за някого, или го казваш, или си държиш разцепения език зад зъбите, а не да интригантстваш.

Лили се изложи с изказването си за Ваня. Имам чувството, че изобщо не се усеща кога какво изплюва.

Непопулярно мнение, но изобщо не съм фен на Митко Караиванов и съм изненадана да прочета, че докато е вървял сезон 5, той е бил любимец на публиката (тогава не следях форума или ФБ страница на Фермата). За мен той е един млад (на години) Чавдар, но със същия чичовски хумор и наставнически маниер на просветител на заблудените овчици. Като му чуя гласа и интонацията, получавам уртикария. Как пък не вкараха някой счупил гипса човек... добре, че не е редовен участник, макар и поради неприятна причина.

Време е, а и направо наложително Ваня да си ходи, а след нея и Нина.

# 411
  • Sunshine state
Лили, че се изложи, изложи се, ама Ваня тотално пропадна до ядрото на земята и за мен е по-добре за нея да си излезе скоро. Дано стане чудо и я изберат за първи дуелист, че има опасност да викат спешно психиатър. Нина и Камелия зариха дъното. Нина засвнчи МВР-то и Иван и ми стана по-неприятна. Имаме обрат! 🤣

# 412
  • earth
Я, Митака от вегетарианство на какво е заприличал.

# 413
  • Sunshine state
Митко ще им гради моста на тия.. 🤣
Голям смях.

# 414
  • София
Пуснах новата анкета!

На въпроса за извънредните дуели:
В момента тече седмица 10. Извънредните дуели ще са в седмица 12. Една седмица преди да изтече наказанието за 'Новите' които могат да излъчат Фермер на седмицата чак в седмица 13

За епизода:
Не ми хареса определено. Без битки ми е скучно. То битовизъм, битовизъм, ама 80% от него е зает с плачовете на куку Ванче и някакви абсолютно изсмукани между пръстите скандали за бисквитка, шоколадче, джинче и всякакви такива лиготии.
От вечните претенции и тюхкания на Нина и Лили ми дойде до гуша.
Радвам се за Митко, но какво изграждане на мост за 3 дена?
И то това е май. Какво друго да се коментира...

# 415
  • Sunshine state
Не е проблем джина, не искам Митко като редовен умастбик, не ми хареса битката. Не искам имунитет и смятам, че дуелът ще е мъжки. Не знам кого ще избере Гената.

# 416
Нинчето е накиснала здраво гъбата покрай тая учителска професия:
"Няма да има тютюн от сега ти казвам... Знаеш, че аз съм песимист винаги, но тоя път съм реалист... няма да я вземем тая битка".
Сигурно и към учениците си има:
"Ако искате да успеете в тоя живот трябва да учите здраво. Аз винаги съм била песимист, но тоя път съм реалист и трябва да ви кажа, че и пълни отличници да сте - от вас няма да стане и чеп за зеле даже".

# 417
Митко е един бъдещ Чавдар за мен. Той вчера така романтично го описа, че се чудя не е ли даже настоящ.

Генчу се издигна много в моите очи в това ратайство с Ваня. Мълчи, върши си работата, че и тази на Кукуто. Каквото му кажат - това. Изпълнява без да циври. След тия драми да ги разменят аз не съм сигурна дали бих и помогнала, а той не стига, че отиде, ами онова нещо с гъзовейката не спря да му мели на главата.

Жените се кълват, защото нямат респект от Веселка. Тя се справя добре с фермерството, особено предвид трудната седмица, но и липсва твърда ръка към приятелките. Каквото си поискат - това. Всъщност, тя има ли механизми за наказване на ратая? Аз щях да съм наказала Ваня отдавна.

И новата звезда Нина - как само предложи два женски дуела, ей. Да я слагат ратай другата седмица и да отива на арената, че не я сдържа. И за играта много искаше, ама нямаше желание.

# 418
  • Разпиляна във въображението
И аз започнах една степен да харесвам Генчо. Справя се много добре и на двата бряга на стопанството. Като нищо може да свърши и цялата работа. Не мисля обаче, че това щеше да се случи, ако беше ратай само в "Новите". Средата и хората, Старите, някак променят нещата. Така се случи и с Аксения като мина в другия отбор. Е, напоследък се появяват издънките и при нея, но работи, весели се, участва в битките и като цяло е вярна на това, което са се уговорили със съотборниците си.

# 419
Черните станции Нина и Камелия не заслужаваха да пият кафе, след като отровиха въздуха преди да разберат дори каква ще е битката, а после се хилнали като пачи на трибуната на арената. Камелия отново измийства с "те хората са си сипали джинче". Като тръгнеш да казваш нещо за някого, или го казваш, или си държиш разцепения език зад зъбите, а не да интригантстваш.

Лили се изложи с изказването си за Ваня. Имам чувството, че изобщо не се усеща кога какво изплюва.

Непопулярно мнение, но изобщо не съм фен на Митко Караиванов и съм изненадана да прочета, че докато е вървял сезон 5, той е бил любимец на публиката (тогава не следях форума или ФБ страница на Фермата). За мен той е един млад (на години) Чавдар, но със същия чичовски хумор и наставнически маниер на просветител на заблудените овчици. Като му чуя гласа и интонацията, получавам уртикария. Как пък не вкараха някой счупил гипса човек... добре, че не е редовен участник, макар и поради неприятна причина.

Време е, а и направо наложително Ваня да си ходи, а след нея и Нина.
Той ако беше любимец, нямаше хората така да го плюят като влезе приятелката му и им направиха годеж на аванта. Зрителите възроптаха, че е човек на продукцията и е с привилегии. И аз не го харесвам!

п.п. Джак ръсела така и не ряазбрахме на кой е. Горкото как изскимтя снощи, някаква посуда падна и го удари.

Общи условия

Активация на акаунт