Нашите орхидеи – тема 40

• 33 244
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • София
През обедната почивка не трябваше да влизам в BILLA. Ето с какво излезнах:

.

- а тази не стига, че е отрупана с цвят, на листото има пъпчица Simple Smile

Толкова са красиви! В много добро състояние са, грехота е да ги подминеш. Simple Smile  И цената е супер - 7.99лв./бр.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 20:56 от Amiamo

# 436
Всички са сърцетуппппп!!!!!!!

# 437
Стига бе, как на листото пъпка. Това е против природата на фаленопсиса Flushed
Страхотни са иначе всички, много да ти цъфтят! Най-успешните ми магазински покупки са били точно такива, непланирани и неочаквани.

# 438
  • София
Благодаря!
 Затова качих  и снимката с пъпчицата. Вижда се, че е на листото. Simple Smile

# 439
Живе
Саксията е напълно неподходяща. Ако нямаш транспортна саксия ми пиши на лични...
Благодаря, писах ти лично съобщение!

# 440
  • София
Честити нови красоти!
Ако пъпката не е паднала от цветоноса и не се е заклещила между листата, то тогава е най-вероятно централен цветонос. Не се притеснявайте излишно - ще изкара детка. Растението изглежда силно.

Редактирам се - не е централен цветонос. Увеличих снимката и се вижда че дръжката излиза между последното и предпоследното листа, а не е в пазвата на последното. В такъв случай, ако не е откъсната и заклещена, отдолу има друг цветонос и една от пъпките му се е промушила между листата.

# 441
чудесни са! Изкуших се и аз да сляза до Билата..

# 442
  • София
Какво си взехте? Похвалете се 😁

# 443
  • Карлово
За голям мой късмет, в нашата Била няма цветя, иначе има - няма място у дома и аз щях да съм награбила 4-5 орхидеи.

# 444
  • Бургас
Подстрекателки Hug и аз завлякох един фал без цвят от Билла в 12ф за 6лв.,ако не бях с мъжа поне три щях да спася Sunglasses

# 445
  • София
Ама показвайте ги тия фалчета! Аз само лиги точа!!!

Да не говоря необосновано:

# 446
При мен само една мини - бяла на цвят цъфна най-смело. Другите още се развиват... Но съм си търпелива, чакам си ги. Едната изкарва втори цветонос и аз щастлива, че ще е с два, а той вчера гледам пожълтял... За първи път виждам пожълтял цветонос, който няма да успее да се развие, едва 2 см. достигна...

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 12:32 от beauty_magnolia

# 447
  • София
Орхидеите ги купих от BILLA в Люлин 6.
Утре на светло ще снимам по-хубаво пъпчицата и ще погледна под листото как стоят нещата, че снощи всичко беше набързо... Simple Smile

# 448
  • Варна
Във Билата в моя квартал няма кьорава китка и мисля е по- добре. Grinning

Тази не си спомням дали съм я показвала. Simple Smile

Цветоносите при мен бавно се развиват, но орхидеите ми са на 14-18 градуса и предполагам това е причината. Богати цветоноси, отрупани, но едва " пълнят" пъпки. Simple Smile

# 449
  • Мадрид / София
По повод девойката дето търсеше зелен цимбидиум попаднах на този екземпляр, който се продава тук в един сайт:

Общи условия

Активация на акаунт