Какво да направя

• 6 828
  • 206
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Момент, момент, я пак?
Значи, понеже преди мен е имало 5 (примерно), то за майката аз съм боклук?
Не значи, че и ти си. Но няма как да знаеш колко и какви са “боклуците”. То като се опариш веднъж, два пъти трудно вярваш на хубавото.

Простащина може да е у вас шума. Аз на семейството си простаци няма да кажа защото ми шумят. Те са ми семейство!
Не очаквам да ми ходят балерини в дома. И няма да умра, ако стана два дни по - рано защото брат ми ми е гост! Пък и който и да ми е гост. Елементарно възпитание му казвам!
Простащина било. То нека е някоя панелна двустайка, къде и ако пръднеш се чува, не дай боже кихнеш.

# 121
  • Paris, France
Този човек те обича, иначе нямаше да махне майка си от дома си заради теб.

Не е задължително. В България няма млади жени и мъжете, особено в провинцията, не особено осигурени търпят куцо и сакато за единия......

Днешното поколение рядко са гледани в пълно семейство, често нямат братя и сестри, родителите липсват ако са в чужбина, по цял ден на работа и съответно не са сговорчиви и не търпят конфликт, но и неудобство.

Майките на момчета знаем колко е трудно да се привлече и задържи момиче и затова сме по-толерантни към новите змии в животите на синовете ни.

# 122
Тази тема толкова гореща става, че вече пропускам мнения.

Скрит текст:
Сетих се един случай с мои познати преди години - бъдещото семейство живее в апартамента на родителите на младоженеца, които пък прекарват само зимата там, през останалото време са в друг град, където имат къща. Една седмица преди сватбата точно, събота, свекървата чука на вратата на детската стая, където снахата си правила гимнастиката да я вика на закуска. Снахата вдига грандиозен скандал какво си позволява свекървата и заявява на другия ден след сватбата дъртите да си ходят на село където освен това не беше пригодено за зимни условия. Следва Гранде скандале, цял ден викове, обиди, врясъци, трясъци между двете, при което на другия ден младоженеца решава, че с такава жена не може да живее цял живот и отмени сватбата, въпреки, че кандидат снахата беше бременна... Дет се вика, да беше изчакала една седмица да мине сватбата,, че после да гони свекърите от техния апартамент. А иначе всички уж образовани, възпитани, интелигентни, с претенции...
Тази история кой ти я разказа, свекърите или мъжът?

Скрит текст:
Момент, момент, я пак?
Не значи, че и ти си. Но няма как да знаеш колко и какви са “боклуците”. То като се опариш веднъж, два пъти трудно вярваш на хубавото.

Простащина може да е у вас шума. Аз на семейството си простаци няма да кажа защото ми шумят. Те са ми семейство!
Не очаквам да ми ходят балерини в дома. И няма да умра, ако стана два дни по - рано защото брат ми ми е гост! Елементарно възпитание му казвам!

Оправдания, оправдания, оправдания... Но да, баш за елементарно възпитание говорим. На много явно им липсва.

# 123
Този човек те обича, иначе нямаше да махне майка си от дома си заради теб.

Не е задължително. В България няма млади жени и мъжете, особено в провинцията, не особено осигурени търпят куцо и сакато за единия......

Днешното поколение рядко са гледани в пълно семейство, често нямат братя и сестри, родителите липсват ако са в чужбина, по цял ден на работа и съответно не са сговорчиви и не търпят конфликт, но и неудобство.

Майките на момчета знаем колко е трудно да се привлече и задържи момиче и затова сме по-толерантни към новите змии в животите на синовете ни.
Ами, каквато "змия" си избере сина ти с такава ще живее. Теб какво те засяга? Сигурно и ти едно време си била змия за свекърва си. 😃

# 124
Както и да е явно трябва да толерираме поведението на свекито към мен ,нали аз съм никоя ,но аз такова поведение не толерирам,то това са обиди ,реване ,тръшкане ,нямаш къде да покани децата на сина си ,Ами Катето от седмия етаж трябва да дойде да пие кафе ,че вуйчо не е напазарувал ,не е сготвил какво ще се яде ,децата как ще го посрещнем ,е ако това се приема за нормално поведение ,то тогава може би аз съм ненормална ... Всеки ден разни сцени не мисля че са необходими .... Колкото и да са възрастни има начин ,седнете говорете.,без обиди и излишни драми ... Да и от тогава плюс обидите ,просто с нея нямам желание да общувам ,да идва не съм забранила ,стига да се държи добре и да не изпада в разни там филми и да не обижда

# 125
не мога да разбера, защо все мъжът трябва да се оправял с майка си, ако има някакви конфликти между тях.
Ако чуя, че някой ме нарича боклук ще вляза в директен сблъсък и то веднага. Няма да чакам мъжът ми да ме защитава.
Ако ми каже майката на приятелят ми, че няма място за две жени, ще й отговоря, че и аз така мисля.
Изобщо за мен е абсолютно неприемливо да не се оправя сама, без посредник. Аз да не съм някакво мекотело нуждаещо се от защита!
Взимаш й страха още в началото, не се интересуваш какви ги говори за теб и си гледаш живота. Съветите ми са от личен опит.

# 126
  • Бургас
Тази тема толкова гореща става, че вече пропускам мнения.

Скрит текст:
Сетих се един случай с мои познати преди години - бъдещото семейство живее в апартамента на родителите на младоженеца, които пък прекарват само зимата там, през останалото време са в друг град, където имат къща. Една седмица преди сватбата точно, събота, свекървата чука на вратата на детската стая, където снахата си правила гимнастиката да я вика на закуска. Снахата вдига грандиозен скандал какво си позволява свекървата и заявява на другия ден след сватбата дъртите да си ходят на село където освен това не беше пригодено за зимни условия. Следва Гранде скандале, цял ден викове, обиди, врясъци, трясъци между двете, при което на другия ден младоженеца решава, че с такава жена не може да живее цял живот и отмени сватбата, въпреки, че кандидат снахата беше бременна... Дет се вика, да беше изчакала една седмица да мине сватбата,, че после да гони свекърите от техния апартамент. А иначе всички уж образовани, възпитани, интелигентни, с претенции...
Тази история кой ти я разказа, свекърите или мъжът?

Скрит текст:
Момент, момент, я пак?

Не очаквам да ми ходят балерини в дома. И няма да умра, ако стана два дни по - рано защото брат ми ми е гост! Елементарно възпитание му казвам!

Оправдания, оправдания, оправдания... Но да, баш за елементарно възпитание говорим. На много явно им липсва.
От елементарно възпитание ще си спестя коментара, който заслужаваш!
Никой не е длъжен да ти следи циклите на сън. Още по - малко гост за ден, два. Като ти пречи шума - спиш с тапи! Не редиш хората!

Накрая: ако ще майка му да е звер, той е сложил картите на масата! Или, или! Ни мрън, ни дявол ще помогне! Аз лично, не бих си го причинила.
И момчето е било точно. Нито е залъглвал, нито мазал. Казал е какво следва. Взел е решение и го е съобщил.

# 127
  • София
Неясно е жителството на мама, оттам всичко ми се струва.
Авторке, маминка е ясна на всички, някои просто усложливо премижават да държат теза.
Реплики и подмятания и някой трябва да мълчи там, щото обувките ѝ сочат вратата според никой. Аре джа.

# 128
  • Paris, France
Змия за свекърва ми никога не съм била. Много си ме обича от самото начало, все още, след четвърт век познанство. Тайната - живот на различни континенти 🥳 и срещи веднъж годишно максимум.

Не ме засяга изобщо с каква змия или гущер ще живее синът ми. Негова си работа. Може и да не забележа 🌞.

# 129
не мога да разбера, защо все мъжът трябва да се оправял с майка си, ако има някакви конфликти между тях.
Ако чуя, че някой ме нарича боклук ще вляза в директен сблъсък и то веднага. Няма да чакам мъжът ми да ме защитава.
Ако ми каже майката на приятелят ми, че няма място за две жени, ще й отговоря, че и аз така мисля.
Изобщо за мен е абсолютно неприемливо да не се оправя сама, без посредник. Аз да не съм някакво мекотело нуждаещо се от защита!
Взимаш й страха още в началото, не се интересуваш какви ги говори за теб и си гледаш живота. Съветите ми са от личен опит.
Подкрепям !!! И аз така правя! Имам глава на раменете и свобода на словото!😄😄😄

# 130
Никой не е длъжен да ти следи циклите на сън. Още по - малко гост за ден, два. Като ти пречи шума - спиш с тапи! Не редиш хората!
Този тон - на възпитаните си роднини. Барабар с удивителните. Възпитанието има ясни граници. Това, че вашите ги минават с е, рода сме и твоя помощ, не е мой проблем и не желая да става. У нас, за щастие на всички ни, сме възпитани.

# 131

Сигурна съм, че почти всяка жена много добре може да се оправи и сама, но самият факт, че той не взима отношение е абсурден. Ако някой от родата ти нарича мъжът ти боклук, приятно ли ще ти е? Няма ли да се намесиш?

# 132
Нарциса, и мъжът, и свекървата, всеки поотделно
В интерес на истината, и двете са доста зли. А и маман е със самочувствие на голямото добро утро... Мъжът и свекърът само са стояли и слушали скандали, свекърът нищо не казал, освен синът да си помисли ще може ли да живее с  тази жена цял живот, и си заминал на село.

Иначе, пак да попитам авторката  - какво толкова те обиди тази жена, преди да я пратиш при друия син, освен че ти е казала, че в една къща няма място за две жени? Тогава ти що не я остави цял ден тя да чисти и готви, а ти да си гледаш живота и да не й пречиш!? Реши да й покажеш коя е стопанката на домът ли?

# 133
  • Бургас
Този тон - на възпитаните си роднини. Барабар с удивителните. Възпитанието има ясни граници. Това, че вашите ги минават с е, рода сме и твоя помощ, не е мой проблем и не желая да става. У нас, за щастие на всички ни, сме възпитани.
Не бе. Аз ставам в 10, те в 8. Два часа да лежат и да дишат ли? Да не ме събудят Simple Smile
Въпреки, че ако имам гости и не си вдига задника с тях, ще се зачудя дали съм у ред.

Сериозно си хъркаш докато гостите ти са будни и те пазят ? Тона е спешъли фор ю, защото виждам, че ти харесва, а на мен ме ми е кеф да наричаш семейството ми простаци. Ирония му се вика! Ако още не се усещаш кога си прекрачила границата, сега е момента да спреш!

Темата е супер готина. На час по лъжичка!
Ама той момъка си е казал какво следва.
Аз се чудя кво бистрим? По - добре няма да сте. Дойдат ли и деца…мани!

# 134
  • София
Зависи дали е свидетел. Ако някой ме обиди, а мъжът ми го няма, няма да тичам при него, а ще реагирам на момента.

Общи условия

Активация на акаунт