Естетични процедури за лице и тяло – 48 тема

• 84 986
  • 742
  •   2
Отговори
# 135
Не е така. Аз нямах проблеми със зрението, но имаше какво да се коригира при мен. Коментирали сме, че и доста млади жени имат нужда, т.е. индивидуално е - не е до възраст.
Съгласна съм, в този ред на мисли, дори на 25 има хора, чиято форма на клепача позволява работа, скоро гледах такова момиче в българската група за пластична хирургия, оперирана в САЩ, естествено, перфектен резултат. Момичето нямаше толкова кожа, колкото тежък клепач, генетичен, тоест и мазнини в него, не стоеше като гънка както при паднал клепач от остаряване и свличане.
Тези дни попаднах и на скандален клип как една майка убеждава 9 годишното си момиченце, азиатче като нея, че е нужно да си направи горна блефаропластика, защото красивите жени имали два клепача, или нещо такова - явно разделят часта под веждите и тази движещата се върху окото. Не го догледах докрай, но доколкото разбрах даже са й я направили, с уговорката, че и майката е минала през нея, един вид традиция - но това по възмущението в коментарите разбрах.
В този ред на мисли - при някои може да има повече работа отколкото при други, съответно повече ефект, отколкото на други, но ефект винаги има и колкото и малко да е отрязано, имах позната, на която се чудех какво са й рязали изобщо от горен клепач - ефекта е поразителен, аз очаквах, че няма да й остава кожа да затвори очи, а те се изписаха.

# 136
това се оказа голям проблем при мен, и не е нещо с което мога да се примиря. Падналият клепач автоматично добавя години. Правих неоперативна блеферо 2018 г. и много ми хареса. До преди няколко месеца, нямах нужда и..изведнъж спадна рязко. Малко преди това ми слагаха ботокс над веждите, не знам точно защо там, но нямах/нямам бръчки по челото. Имах само пачи крак и освен на него ми сложиха и над веждите. След това, спадна клепача. Не знам дали има връзка.

# 137
  • в 1001-та нощ
Мхм, аз се опасявах, че ще ми каже, че нищо ми няма и се прехласвам излишно. При мен кожата беше скрита в сгъвката на окото. Не се набиваше на очи от 100 км, но си беше там - около 1 см кожа беше изрязана. Парченцето е като триъгълник и това е ширината от външния ъгъл. Аз после си я видях в петрито - даже се беше свила. Отделно мускула и мазнините. Но на консултацията - грам нямаше приказка - "няма нужда", напротив.

При азиатките зная, че е модерна тази операция - да приличат на европейки, за да си намерят престижна работа.

# 138
Още повече започнах да се притеснявам от този ботокс сега.
Дали ще изтегля късата клечка - незнам…

За азиатките наистина е така - наскоро гледах, че това е най-търсената процедура при тях.

# 139

За азиатките наистина е така - наскоро гледах, че това е най-търсената процедура при тях.

дано не съм ти повлияла, дори ще ти кажа - в петък ходих и поднових ботокса на пачи крак, но изрично помолих само там и да не ми слагат над веждите. Тя се съгласи. Имах една бръчка отстрани на окото - силно изразена, получи се, в този период при "онзи" ботокс. Днес положението е много добре.

# 140
  • Sofia
Аз съм казвала-Чилингирова в Дерма акт е моята.Току-що бях на пазар и дама на 32 ме оприличи на 35-6 годишна, бях даже без грим.Доволна съм като за 45г жена 😂
И аз бях на твоето мнение,но към днешна дата съм разколебана.Лятото ми "набута" едни 3мл Рестилейн,според мен напълно без ефект,който тя ми гарантира.
Опита се да ме убеди и почти успя ,че имам остра нужда от горна и долна оперативна блефаропластика,която съвсем случайно беше на промоция към онзи момент около 4000-4500лв.Миналата седмица посетих д-р Димитрина Желязкова, която категорично каза,че нямам нужда, няма да ми направи операция и да се върна поне след 2-3 години. Та занапред ще внимавам с препоръките на Чилингирова Simple Smile
Какво имате предвид под "имам нужда"? Доктор Желязкова е офталмолог и специално за горната блефаропластика от нейната гледна точка може да няма нужда, защото нямате нарушение на зрението от падналата кожа и не е толкова зле визуално.
От позицията на естетичен дерматолог, естествено, че може да има нужда - разликата в изражението и свалянето на 10-15 години при успешно извършване не могат да се отрекат и не могат да се имитират с филър или ботокс. Или с неоперативни варианти.
Точно,защото е офталмолог се доверих на нея.Защото знае какво прави с окото.За такава операция не бих се доверила на дерматолог пък бил той и много добър. Някое грешно движение и да остана незряща,но красива Simple Smile

# 141
И аз имам същият проблем с горният клепач, мисля, че се появи както от ботокса така и от точковия филър над веждата. Мислите ли, че т.нар. foxy eays ще оправи нещата?

# 142
А защо и каква е логиката при пачи крак да слагат ботокс и над веждата?

# 143

дано не съм ти повлияла, дори ще ти кажа - в петък ходих и поднових ботокса на пачи крак, но изрично помолих само там и да не ми слагат над веждите. Тя се съгласи. Имах една бръчка отстрани на окото - силно изразена, получи се, в този период при "онзи" ботокс. Днес положението е много добре.

Ами точно това ме протеснява - няма как да се сложи само в гневната бръчка, без да се слага в челото.
А тези конци, които го слагат за запълване на бръчки, дали ще свършат работа?

# 144
А защо и каква е логиката при пачи крак да слагат ботокс и над веждата?
именно, точно това се чудя и аз. Направи го, много бързо и изобщо не ме попита. Тя искаше да го представи като бонус, така смятам, но ефектът беше...

# 145
  • София
+1 за д-р Михайлов, за тези които се колебаят, няма да съжаляват Heart Eyes

# 146
Слага се на цяло лице, защото мускулатурата започва да компенсира.Ако на пачи крак е спряла да бръчка, но вие , без да се усетите, ще мръщите чело, или гневна, или ще направите някъде нови.
Затова се прави пакет като златен
стандарт.А защо не ги питате тези ваши лекари?

# 147
Аз съм казвала-Чилингирова в Дерма акт е моята.Току-що бях на пазар и дама на 32 ме оприличи на 35-6 годишна, бях даже без грим.Доволна съм като за 45г жена 😂
И аз бях на твоето мнение,но към днешна дата съм разколебана.Лятото ми "набута" едни 3мл Рестилейн,според мен напълно без ефект,който тя ми гарантира.
Опита се да ме убеди и почти успя ,че имам остра нужда от горна и долна оперативна блефаропластика,която съвсем случайно беше на промоция към онзи момент около 4000-4500лв.Миналата седмица посетих д-р Димитрина Желязкова, която категорично каза,че нямам нужда, няма да ми направи операция и да се върна поне след 2-3 години. Та занапред ще внимавам с препоръките на Чилингирова Simple Smile
Какво имате предвид под "имам нужда"? Доктор Желязкова е офталмолог и специално за горната блефаропластика от нейната гледна точка може да няма нужда, защото нямате нарушение на зрението от падналата кожа и не е толкова зле визуално.
От позицията на естетичен дерматолог, естествено, че може да има нужда - разликата в изражението и свалянето на 10-15 години при успешно извършване не могат да се отрекат и не могат да се имитират с филър или ботокс. Или с неоперативни варианти.
Точно,защото е офталмолог се доверих на нея.Защото знае какво прави с окото.За такава операция не бих се доверила на дерматолог пък бил той и много добър. Някое грешно движение и да остана незряща,но красива Simple Smile
Дерматолог ли е предложил да извърши операцията Flushed
Аз реших, че дерматолог пренасочва към хирург, защото не може по друг начин да се справи с проблема, което е и практиката.
В България едни от най-големите поразии, които съм виждала, са направени от офталмолози, за съжаление риск винаги има.

# 148
В случая не е дерматолог.
И , моля, стига сте цитирали 10 мнения, че става трудно за четене и се натоварва темата.

# 149
В случая не е дерматолог.
И , моля, стига сте цитирали 10 мнения, че става трудно за четене и се натоварва темата.
Интересно, аз пък така по-лесно хващам нишката на разговора, забелязала съм и в други случаи, че ако не се цитира или се спомене само името на потребителя в отговор, следващите 10 отговора са "върнете се в предишните страници"Grinning

Ще  имам предвид, че така се усещат от другите големите цитати, но щом не е от дерматолог, не разбирам защо сравнява доверието към него спрямо доверието към офталмолог, що се отнася до операция, която първият не извършва.

Аз планирам долна блефаропластика и съжалявам, че такива "отпращания" ме забавиха с година и нещо, че даже почти се навих на процедура Агнес в зоната, добре, че разбрах в последният момент, че хем отнема същото време за възстановяване, хем ефектът не държи достатъчно дълго, ако изобщо е налице и това, което лично за мен имаше значение от първостепенна важност - аз съм със сухи очи, а след подобни RF процедури се оплакват от щипане и сухота в очите дори хора, които не са ги изпитвали преди това, при едното момиче е потвърдено от офталмолог, че това е причина, според него увредена е жлеза някаква.
А на мен тази процедура ми беше препоръчана отново от офталмолог, и то Желязкова. Този риск не е бил обсъждан с мен. Добрите резултати от работата й иначе не ги оспорвам, някой да не ме разбере погрешно!
Давам няколко гледни точки, за да може всеки да прецени кое му се струва като логичен план за действие и относно това на кого да гласува доверие, и относно подходът в тази зона около очите.

Общи условия

Активация на акаунт