За тези, които четат любовни романи № 43

• 61 090
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Преводите на Ибис също са добри.

# 466
  • Бургас
Момичета, Джулия Куин и Лайза Клейпас защо спряха да пишат?! Сърдита съм им, да знаят!

В търсене на авторки на исторически любовни романси попаднах на няколко имена в ГР, които са и с добър рейтинг. Някой от вас чел ли е нещо тяхно да ми препоръча:
Wendy Holden
Tracy Sumner
Hildie McQueen
Aydra Richards
Rebecca Ruger
Jayne Castel

И "Друговремец" на Диана Габалдон до колко се вписва в "романтика" или е по-скоро "Historical Fiction"?

Чете ми се нещо хубаво от жанра, стига вече бози.

# 467
  • София
Яна, за исторически препоръчвам тази – https://www.goodreads.com/book/show/43263565-how-to-love-a-duke-in-ten-days
Другите още не съм ги чела, изскочили са ми от главата, така че за тях нищо не мога да кажа, но първата е доста добра.

Гледам, че и другите й поредици са с доста висок рейтинг.

# 468
  • Бургас
Вероятно и преди си ми ги препоръчала, защото виждам, че съм прочела първите две книги от поредицата + една от друга. Било е явно отдавна, че нищо не помня, а вероятно 3-та не е била излязла и за това е останала непрочетена. Благодаря за припомнянето.

# 469
  • София
Ха, значи си прочела повече от мен Joy

П.П. Напълно е възможно да съм ги препоръчвала. Много трудно препоръчвам исторически, а на първата даже още помня сюжета най-общо, така че явно ме е впечатлила.

# 470
  • Варна
Момичета, Джулия Куин и Лайза Клейпас защо спряха да пишат?! Сърдита съм им, да знаят!

В търсене на авторки на исторически любовни романси попаднах на няколко имена в ГР, които са и с добър рейтинг. Някой от вас чел ли е нещо тяхно да ми препоръча:
Wendy Holden
Tracy Sumner
Hildie McQueen
Aydra Richards
Rebecca Ruger
Jayne Castel

И "Друговремец" на Диана Габалдон до колко се вписва в "романтика" или е по-скоро "Historical Fiction"?

Чете ми се нещо хубаво от жанра, стига вече бози.
Друговремец се води историческо фентъзи. Доколкото съм чувала книгите са страшно описателни. Един ден се описвал 300 страници. Книгите със всяка стават по големи. От сорта на 1000+ страници. Нещото заради, което не бих прочела книгите е изнасилванията, които са описани подробно. 
Скрит текст:
Главния герой още първа книга е изнасилен от мъж. Главната е изнасилена групово от мъже, които после биват избити всички. Дъщеря им и тя да не остане по назад я изнасилват. Разни други второстепенни също са изнасилени.
Авторката се оправдава че такова било времето.

# 471
  • Euskal Herria
Че и изнасилването на деца също е описано. И аз се отказах да чета книгите.

# 472
Аз имам чувството, че според книгите, нормален човек не е останал, който да разбира любовта в онзи наивен и чист вид като едно време, срещат се, ухажват се, малко кекс, малко кавги и други интересни неща. Все някакви дарк истории, извращения, клубове за с@кс, доминанти, подчинени. Страшна работа! Scream
Върнах се към Тенекиените номади, да си ги допрочета. Започнах "Благороден принц" (бях чела първите три).
Мисля, че съм ги препоръчвала книгите на Laramie Briscoe. Но ако не съм:
Trick https://www.goodreads.com/book/show/32334421-trick - много ми е любима;
Menace https://www.goodreads.com/book/show/37841611-menace, всъщност цялата серия Moonshine Task Force е добра https://www.goodreads.com/series/195291-moonshine-task-force.
Както и тази серия https://www.goodreads.com/series/250395-laurel-springs-emergency-response-team.

# 473

След участието си във войната Тачър Хътън се завръща у дома с надеждата отново да си изкарва прехраната като миролюбив каубой. Той скача от товарен влак в движение, за да избегне саморазправа с разгневените мъже, чиито пари е спечелил на покер предишната нощ. Но се натъква на още по-голямо предизвикателство. Озовава се в градчето Фоли в Тексас, но жената, която среща по пътя си, изчезва безследно и той се превръща в основния заподозрян. Намесата на корумпирания кмет, местната мадам и красивата вдовица Лоръл допълнително утежняват положението му.

Лоръл Плъмър се надява да започне нов живот далеч от властните си родители, но плановете ѝ рухват, когато съпругът ѝ се самоубива пред очите ѝ. Останала без доходи, тя се включва в бизнеса с „лунна светлина“ – алкохолни напитки, които се произвеждат и продават незаконно по време на сухия режим в САЩ. Бързият ѝ успех обаче я превръща в мишена за безмилостната конкуренция, която е готова на всичко, за да я неутрализира.

Двамата с Тачър ще се окажат от двете страни на оспорваната война между контрабандисти, в която кръвта се лее като уиски и залогът е прекалено висок.

„Лунна светлина“ е наелектризираща история, която ни отвежда в градчето Фоли в Тексас. Сандра Браун майсторски създава сложна плетеница от съдби, характери и (не)очаквани обрати, която бавно се разплита страница след страница.

# 474
  • в края на града
От "Бриджъртън" тази и следващата ми бяха много по-интересни от предишните две. Чак ме е яд, че ги прочетох всички накуп и не дочаках хубав превод.
"Друговремец" също е много хвалена, но все нещо ме спираше, благодаря за споделените подробности, ще пропусна, отново...
Аз смених малко жанра (с фентъзи поредица), но за разнообразие успоредно захванах някакъв свален фен-превод на Лорън Блейки. Оказа се, че и това е серия, та я почнах отначало. Big Rock е серията, наивни истории, кратички, с доста еротика, но пък на моменти авторката проявява доста приятно чувство за хумор,  не е пълна загуба на време.

# 475
  • Велико Търново
Приключих с Лекси Райън и двете книги. Определено "Тези оплетени връзки" я прочетох на един дъх, въпросът е защо не е трилогия Sad иначе много прилича на Сара Дж.Маас, та за феновете на Двор от рози и бодли, препоръчвам "Тези лъжливи клетви" и "Тези оплетени връзки"

# 476
Аз изчетох Любов от втори поглед.. Амиии нещо не й достигаше.. Както е супер забавна в един момент, в следващия върви АДСКИ трудно... Само,заради забавните моменти й давам 3,5*. Даже може и да са й много Joy А е с доста висок рейтинг в ГР и не мога да проумея още ЗАЩО?? Thinking

# 477
  • Враца
Я да ви задам лексиконски въпрос, любопитно ми е много Simple Smile
Най-най-най-любимата ви любовна книга, която винаги бихте препоръчвали? И понеже ще е сложно, може и да са 3 или 5, но хайде максимум 5.
Вие сте на ход Simple Smile

# 478
Най-най-най-любимата ви любовна книга, която винаги бихте препоръчвали? И понеже ще е сложно, може и да са 3 или 5, но хайде максимум 5.

Аз лично на Ел Кенеди - Свалката ми е една от най-най-любимите книги и бих я препоръчвала на всеки, който ме попита Joy
Също на Шен книгите много харесвам. О като Оргазъм също много ми хареса.
На Мона Кастен поредицата Спаси ме и на Лиса Кей Адамс - Тайният мъжки клуб за любовни романи..

# 479
  • Плевен / София
От историческите любовни романи...."Уитни, моя любов"
От съвременните любовни романи си е направо цяла поредица..."Бюканън-Ренард"....но все пак "Сладки приказки" от нея ми е най...най...най....
От фентъзи любовните романи си е направо автор....Джанин Фрост....
Това е от мен...

Общи условия

Активация на акаунт