Термин март 2023 ❤️💙 тема номер 5

• 39 360
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте бъдещи мами ,за пръв път се включвам в темите 😌😌 та и аз съм с термин 6.03 .23. За пръв път ще бъда майка и за сега да ви кажа честно не сме купили нищо . Аз съм от хората който не обичат да избързват,но въпреки това се интересувам от всичко . Искам да споделите ,мнение относно количките - клоня повече към някоя комбинирана като ,че ли и да цените са в тавана за черния петък 😄😄и другото което е за легълцето . Точно спалнята ни е най - малката по размер от всички стай и се оглеждам от тези тип люлка кото може да си ги слагаш до спалнята .Иначе другата причина ,че не съм купила нищо е ,че и също сме в основно застрояване на всичко 😄😄 мисля ,че ще успеем за бебето . Ако имате и други съвети също приемам Simple Smile ,както казах- новобранец съм и всичко ще е от полза . Благодаря ви прекрасни и лека бременност на всички ❤️❤️❤️

# 106
Добро утро момичета,
вчера нещо се бях сдухала покрай резултатите от изследванията, благодаря на всички, които ми писаха с идеи за хапчетата, само да мине прегледът довечера и започвам да прилагам съветите ( ние имаме котка ... щом на нея успявам хапче да дам 😄 все и на себе си ще успея 😄)
Вечерта бях на акваспорт за бременни - леле мале, 45 минути ми се сториха 450, толкова бях изтощена и извън всякаква форма. Но ми се оправи настроението 😊
Върнах се назад да ви изчета:
Успех на Никол.С с четенето за университет 👩‍🎓
BBB стискам палци да успееш да се справиш/ да успяваш да се справиш с паник атаките 🤞🤞
funn - и моето ниво на енергия е на дъното на морето, а съм свикнала вечно по правя 100 неща 🙈
march23 - как точно действа магнезият, аз имам тук един, който мама ми донесе от БГ и го гледам " любовно" - да взема да го и взема 🤓
Tiare -  пиши как е минало изследването, как са резултатите
Xrisi.i - а как се определя дали коремът е нагоре или надолу? Моят сякаш е ... навсякъде/централно?  ( slagam snimka v skrit tekst)
Midna -  подкрепям с две ръце съветите за количката - наистина е добре да се пипне, бутне, двигне.p
Smiley88 - чудесни новини 🥰
Коя лежаща мама ми се губи, която не е споделияла скоро как е ? Да пращам положителна енергия и на нея 🥰
снимка на корем:
Скрит текст:

# 107
  • В твоето съзнание...
Амиии магнезият попринцип успокоява нервната система до колото знам, помага при крампи, а също и за съня. Ако тренираш често си е задължително, защото с потта се губи най-много магнезии до колкото знам. Доста често съм чувала да изписват на бременни, нали всичко ни е в недостиг покрай бебето, пък явно и при дамите, които имат стягания и контракции, също действа.
Аз понеже си тренирам и си пия, преди пиех всяка вечер, сега пия от време на време само. Не е хубаво да се приема преди спорт или някаква активност, че като те отпусне е възможно да се контузиш Grinning
Вечер се възползвам, че ми помага и за съня (или поне така си мисля, може и в глават ами да е)

Със сигурност е хубаво да го имаш под ръка сега, в случай че доктор ти предпише или че започнеш да усещаш дискомфорти.

Добро утро момичета,
вчера нещо се бях сдухала покрай резултатите от изследванията, благодаря на всички, които ми писаха с идеи за хапчетата, само да мине прегледът довечера и започвам да прилагам съветите ( ние имаме котка ... щом на нея успявам хапче да дам 😄 все и на себе си ще успея 😄)
Вечерта бях на акваспорт за бременни - леле мале, 45 минути ми се сториха 450, толкова бях изтощена и извън всякаква форма. Но ми се оправи настроението 😊
BBB стискам палци да успееш да се справиш/ да успяваш да се справиш с паник атаките 🤞🤞
funn - и моето ниво на енергия е на дъното на морето, а съм свикнала вечно по правя 100 неща 🙈
march23 - как точно действа магнезият, аз имам тук един, който мама ми донесе от БГ и го гледам " любовно" - да взема да го и взема 🤓
Xrisi.i - а как се определя дали коремът е нагоре или надолу? Моят сякаш е ... навсякъде/централно?  ( slagam snimka v skrit tekst)
Midna -  подкрепям с две ръце съветите за количката - наистина е добре да се пипне, бутне, двигне.p
Коя лежаща мама ми се губи, която не е споделияла скоро как е ? Да пращам положителна енергия и на нея 🥰
снимка на корем:
Скрит текст:

# 108
march23 , супер, благодаря 🥰
Танюша @, писали сме по едно и също време Blush  За количка бих те посъветвала да прочетеш темата за избор на колички, аз лично си направих списък с мнооого на брой и много полезни съвети от там,
Ние сме в процес на търсене на нова квартира, и ако не успеем да се преместим и аз се замислям дали в началото да не взема едно от тези по-малки легълца " некст ту ми"  ... но просто не обичам да натрупвам излишни вещи,
Ирна, така както напредваме в темите, как ти звучи да направим списък на първа страница, нещо като " покупките от които сме доволни"  или ... " какво сме купили за бебето до сега" , че скоро ще трябва и списъци сигурно за болница да обсъждаме, да ни е готово инфото?
Амиии магнезият попринцип успокоява нервната система до колото знам, помага при крампи, а също и за съня. Ако тренираш често си е задължително, защото с потта се губи най-много магнезии до колкото знам. Доста често съм чувала да изписват на бременни, нали всичко ни е в недостиг покрай бебето, пък явно и при дамите, които имат стягания и контракции, също действа.
Аз понеже си тренирам и си пия, преди пиех всяка вечер, сега пия от време на време само. Не е хубаво да се приема преди спорт или някаква активност, че като те отпусне е възможно да се контузиш Grinning
Вечер се възползвам, че ми помага и за съня (или поне така си мисля, може и в глават ами да е)

Със сигурност е хубаво да го имаш под ръка сега, в случай че доктор ти предпише или че започнеш да усещаш дискомфорти.

Добро утро момичета,
снимка на корем:
Скрит текст:

# 109
  • Варна
Здравейте и добре дошла на новата мама Cupid
Мен още ме мързи да стана от леглото, баба се погрижи за мен и хапнах баница със спанак след това дремнах още половин час и мисля скоро да се надигам. Вчера цял ден и цяла вечер до към 23,00 четох теми, много си бях изтормозила очите и днес мисля по-леко да я карам.
Супер идея за първата страничка Lucie Аз някъде из темите във форума намерих доста пълен списък за родилното и му хвърлих едно око, но не го запазих... Grin

# 110
  • София
Lucie, не се притеснявай за резултатите от изследванията. По време на бременност е нормално да паднат малко хемоглобин, желязо и т.н. В този сайт https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Refere … 20for%20Serum.htm има референтни стойности за всеки триместър от бременността и мисля, че няма за какво да се тревожиш на този етап. Вероятно ще ти изпишат желязо.
При мен всичко е наред с изследванията, даже изненадващо доста са се повишили нивата и на хемоглобина и на желязото и на Б12 и то само с хранене и от време на време от пренаталните витамини. След един много тежък кръвоизлив в края на август бяха паднали доста, но явно вече организмът е започнал да се възстановява.
За магнезия освен това, което е посочила march23, го дават и за запек (мисля че най-вече под формата на магнезиев оксид), но при мен засега не забелязвам ефект.
Танюша, добре дошла!

# 111
Lucie_
Ще прикача снимка която намерих из интернет. Мале ПуПу , твоя си е доста оформен , според поверията ти е за момиче като гледам. Дали са верни или не не знам. Така съм чувала , а по мой наблюдения има нещо вярно

# 112
Люси,нямам против,ще добавя каквото кажете.Просто тези дни явно заради почването на антидепресантите постоянно ми е зле,засилиха се симптомите,даже пулс нормалнен,но пак ми е зле,като ми е 70,защо е 70,малко е,като се вдигне защо се вдигна,нали и кардиограма ми правиха и казаха,че е добре,сякаш не вярвам,явно се побърквам. Та тези дни нямам насторение за съжаление и не знам колко често ще се включвам. Хубав ден от мен!

# 113
Дали някой може да сподели хубав списък с имена, че ние не сме ориентирани и пе го караме по каталог май Simple Smile

# 114
и аз съм малко дезориентирана относно имената
дори работно име нямаме

ето тука два линка с празници и именни дни през март 2023, за тези които като мен нямат идея, ако е на празник... ще си е дошло с името си, проблема се решава от самосебе си

http://calendarite.com/imeni-dni-Mart.html

http://bgzona.net/zona/calendar_menu/event.php?1677621600

Дали някой може да сподели хубав списък с имена, че ние не сме ориентирани и пе го караме по каталог май Simple Smile

# 115
Ние още в началото имахме име за момиче, но днес за трети път докторът потвърди,че е момче, така че ще трябва да стигнем до консенсус и за мъжко име. Та бебето тежи 666 грама, в 23г.с. съм, а развитието му отговаря на 24г.с. Хубаво е,че не изостава. Беше с лице към гърба ми и не можахме да го видим на 4Д. Успокоих се след прегледа, продължавам с но шпа, магнерот и с почивката. Ако всичко е наред на 20.12 преди празниците, пак ще го видя.

# 116
  • Видин
Привет мами 😊 попадам в списъка на мамите с момченца 😀 а така се бях настройла за една девойка..но важното е да е живо и здраво бебчето❤ всичко останало е наред, изследванията са добре, успях да завиша и желязото, сега е ред на белтъка. В норми е, но АГ ме посъветва да завиша консумацията на белтъчни храни, за да не се стига да лекарства и прочие. Бебчето тежи 650гр и по изчисления би трябвало да е около 30см. Между 2та прегледа съм качила 1кг, а общо до момента 3кг. Следваща ЖК на 12.12.22г😊💙

# 117
Честито, Лора! ☺️ Второто може да е момиче,аз вече четвърти опит няма да правя. 😀 Няма по-важно от това да са здрави!

Добре дошла на Танюша!

Аз вчера имах две атаки през час,от втората ми се втвърди коремът и дълго ми беше така,чух се с АГ да ми даде по-ранен час от 23-ти,каза,че ще си сложи бележка и ще звънне днес,но не знам да не забрави. Ще чакам още време,ако не ще звънна. Сега си лежа само ме е страх, стяганията не са много,но ги има,някои със сигурност са от бебето, защото то е много активно и яко ме бута. 😀

Според психиатъра влошаването е първите 5-6 дни ,после няма да има поне по-зле,днес ми е четвърти ден на прием на лекарството.

Желая Ви усмихната сряда и без никакви проблеми! ☺️

# 118
  • София
Ние подхождаме към проблемът мащабно. Намерила съм най-големият възможен списък с имена и има елиминации на рундове Grinning
Списъка с добри имена ли започва? Изобщо - започнах с повече от 2000, имам под 100 след махане на тези, които са категорично не в никакъв случай. Обаче не е лош метод. От време на време да се изчитат имената ти позволява да поседиш с тях повечко време.
За големия правихме същото и бяхме останали с 5 имена (не ги пазя за съжаление). Накрая избрахме след като се роди. И се оказа първото име за което някой от нас каза "Х не е лошо име", като това беше месец преди "Големия турнир на имената", така че сега се старая да им дам равен шанс - преди някой да е започнал да се сеща.
Та мисълта ми е че и от лошите списъци излизат хубави имена. Или изникват случайно Grinning

----
Тия дни нещо съм супер хормонална, не знам направо къде да се дена. Случват се някакви малки неща и ставам тотално съкрушена или света ми е черен. Събота ревах неутешимо, снощи пак, днес съм бясна на света. Не знам. Ядосвам се защото не съм яла, после се ядосвам че не съм яла правилното нещо. Сядам да плета, изнервям се защото трябва да оправя пердето. Ако хвана пердето ще се изнервям че плетката не е довършена (в края на проекта съм). Сядам да работя - пералня трябва ли да пусна. Домакинствам - днес не съм свършила достатъчно неща на работа....

# 119
  • В твоето съзнание...
Irna, стискам палци да отшумят атаките до ден два. Почивай си и вярвам, че всичко ще бъде наред.
Моят корем снощи така подскачаше, че имам чувството, че ме удряше с главичка, не с крака или ръце Grinning За мен конкретно това не е най-приятното усещане на света... радвам се, че е активно, ама ми е малко дискомфортно.

Midna, и аз го усещам вече това с настроенията и мн ме напряга. Изнервям се на всичко и само се чудя за кво да се хвана, че не е наред... Горко му на мъжа ми, ако така продължава.

За имената... ние имаме име за момиченце от преди са забременея, даже имаме два варианта. В последствие четохме и ние опции за момче и започнахме на принципа на отхвърлянето... та сега имаме няколко опции и за момче, но нищо финално.
Хубавото е, че сме единодушни, че няма да го кръщаваме на никого Grinning

Общи условия

Активация на акаунт