Термин март 2023 ❤️💙 тема номер 5

• 41 616
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Хриси, и аз страдам от безсъние общо взето от началото на бременността. Вечер заспивам към 12 ч, в 1 и нещо е първо ставане за тоалетна, към 5 второ. Вече след 5 ч. почти няма заспиване. А между 1 и 5 е лека просъница. Будя се и от хъркането на мъжа ми по сто пъти, сънувам много. Сякаш мозъкът не може да се отпусне. Лошото е, че и през деня не мога да си наваксам. Не съм свикнала и не мога да спя през деня. Днес пробвах- легнах в 16:30 и до 18 ч. задрямах само веднъж за около 5-10 минути, изнервих се и станах.
Аз снощи се събудих в 1и30 ,защото ми беше много горещо и отидох до тоалетна. И от тогава до около 5ч. Едно странно уж спя ама не спя , не можах да разбера какво се случва. Едно въртене ту на едната страта ту на другата.

# 511
@Lucie_ , ще е интересно да споделиш повече. И аз се интересувам от същите неща за раждането и пъпната връв. Аз ще ходя на консултация в болницата, която съм харесала, но може би след НГ.
@Ev_, може ли повече инфо за стягащите чорапи? От кой магазин, каква марка или вид ти препоръчаха?
А мен пък ме мъчи много остра болка в корема/червата. Последните две седмици няколко пъти, но тази нощ беше непоносимо Sad. И до обяд продължава, не съм станала от леглото, освен до тоалетната. Не зная какво да пия за някакво облекчение (на но-шпа съм иначе). И какво да хапвам-мисля само на банани да съм днес… Ако някой има съвет или нещо да сподели, ще съм благодарна!

# 512
Момичета вие пиете ли прясно мляко? Аз още не съм опитвала от както съм бременна и се чудя дали въобще да пия. Има ли някакви противопоказания за него? 🤔
да ти кажа ,аз лично не съм се интересувала по тоя въпрос,но много ми вървят и киселото и прясното 😄😄 ще стана банална ама на времето не са ги мислили чак толкова нещата 🤣🤣

# 513
  • В твоето съзнание...
Аз си пия прясно мляко. Не в някакви колосални количества, но си слагам в кафето. Мисля, че даже е препоръчително заради калция.

@Ev_ може ли да препоръчаш докторката? Аз от години си имам напукани капиляри, след ковида станаха още повече... Сега няма някаква промяна от бременността, но бих отишла да ме видят.

Момичета вие пиете ли прясно мляко? Аз още не съм опитвала от както съм бременна и се чудя дали въобще да пия. Има ли някакви противопоказания за него? 🤔
да ти кажа ,аз лично не съм се интересувала по тоя въпрос,но много ми вървят и киселото и прясното 😄😄 ще стана банална ама на времето не са ги мислили чак толкова нещата 🤣🤣

# 514

Всяка вечер пия по една чаша, помага ми да дремна поне за няколко часа. А и като цялото ям почти половин кисело мляко на ден, и литър прясно на 2,3 дена.
Може и тъпо да звучи, но аз все си мисля, че е хубаво да опитам възможно повече неща, чувала съм от познати за момичета, които са избягвали млечни продукти и децата им развиват алергии.  Може и да няма общо, но може и да има. А и мен акушерките ме съветват да хапвам разнообразна храна.

# 515
march23, лекарката е Боряна Минкова, ангиолог, работи в Токуда. Доколкото разбрах може и с направление да се отиде, но ако е с направление, ще трябва да се чака повече за час. Аз бях платен преглед (135 лв. като сумата включва преглед и доплер) и не знам дали извадих късмет, но на следващия ден ми записаха час. За нея прочетох тук в темата за тромбофилии и отделно колеги също ми я похвалиха. Трябва да имаш предвид, че има закъснение в часовете и се налага да се почака. Аз почаках половин час. Лекарката ми се извини няколко пъти за закъснението. Във фоайето е пълно с хора, хубавото е, че повечето бяха с маски.
snejinka, лекарката ми даде няколко брошури на различни фирми, за да си избера като обръщам внимание, че аз съм за клас 1 чорапи, т.е. най-ниската компресия. Ето кои са:
Скрит текст:
https://orthoshop.bg/bg/home
https://medi-l-service.com/
https://ecosmedica.com/
https://orthoprime.bg/

Мисля да си поръчам от последния сайт.
Irnata_87, хубаво комплектче си избрала. Simple Smile

Лора, как си? Успя ли да се видиш с ендокринолога?

Аз от млечните продукти повече хапвам кисело мляко, че ми помага и при киселини. Прясно мляко пия, но по-рядко.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 21:41 от Ev_

# 516
аз пия прясно мляко с кафето сутрин и следобед, от време на време пия мляко с мед или мляко с разтопен цял шоколад..... вкусно ми е

не съм се замисляла дали вреди, но аз пия 1 литър за 2-3 дни, а не на веднъж, гледам да не прекалявам, би трябвало да е полезно - все пак съдържа калций, източник е на енергия и елиминира киселините

и кисело мляко ям много, бъркам си със сладко и става като плодовите млека които продават, ям си нормално бяло сирене и от жълтите твърди сирена и кашкавали

от млечните продукти знам само, че не трябва да се ядат сини сирена и меки сирена (бри, камембер...) някъде пишеше, че са вредни тия сирена, затова гледам само зрели

# 517
Преди раждането прясното мляко не вреди, Еле пък киселото Simple Smile . След раждането трябва да се избягва кравето прясно мляко, тъй като бебето може да развие непоносимост/алергия. След раждане може да се яде от майката козе, тъй като съставът му е близък до кърмата.

# 518
Благодаря ви за инфото момичета, страхотни сте!❤️
   А някоя от вас пие ли допълнително протеин? Изписаха ми вчера Pregnaco, но не го намерих. Открих друг Biogame, който ми казаха че става. Утре ще пиша и на докторката да каже и тя. Взела съм желязото, но още не съм го почнала. Тези дни с вас говорихме и за витамините, та се чудя, дали да не ги изследва, защото сега ги има и в билковата кръв и да не ми дойдат много. Според докторката няма да ги предозирам, но си имам едно на ум😂

# 519
Аз също пия прясно мляко, какао ... Ммм 😊😊
Да не става въпрос за някое био еко краве мляко купено директно от ферма, което не е пастьоризирано, или от някоя баба в пластмасово шише от лимонада от пазара (имам спомени да съм виждала подобни из Варна)? Тогава определно не, че не се знае как е събирано/пренасяно/ съхранявано и т.н.
На мен пък приятелка ми направи забележка, когато видя че отпих глътка от кафето на ММ в неделя следобед 🙈 Кофеинът бил вреден ... Той реално и въздухът е вреден по дяволите, с всяка глътка, нали, ... Няма да пиша негативни неща.
На вас семейството/ приятелите правят ли ви някакви забележка? Как реагирате?

# 520
О, не, в никакъв случай не говоря за не варено мляко или купено от случайни хора. Взех си от магазина, пастьоризирано и даже пак си го сварих. Пийнах си вече, ей така да ми мине мерака, ще видим как ще ми подейства. 😀

# 521
Аз си пиех стабилно пастьоризирано студено от хладилника срещу киселините. Лично при мен помага, но за малко. Иначе количества изпих, добре сме си с бебето 😁

# 522
на мен не ми правят забележки, аз пия кафе, никой нищо не е казал, но примерно не пия алкохол.... и при мен е точно обратното - питат "ама защо не пиеш, от една чаша вино на ядене нищо няма да ти стане", а като казах, че не мога да ям сирене бри и прясна моцарела, бяха възмутени и викат, ама как така, не можело точно сега да се ограничавам

реално ограниченията аз сама си ги налагам - алкохол, цигари, суши и т.н...

семействто и приятелите никой никакви забележки не ми прави

сега като бях болна, бяха се учудили, че не искам да си слагам капки за нос с ксилометазолин и една позната каза, че две здрави деца е родила и цяла бременност била на такива капки за нос и каза, че някои бременни много сме се вторачвали в листовки и етикети

На вас семейството/ приятелите правят ли ви някакви забележка? Как реагирате?

# 523
  • София
Funn, този протеин можеш да си го поръчаш от zdravis.com:
https://www.zdravis.com/category/288/pregnaco.html
Иначе аз си набавям доста протеин чрез храната и засега не ми се е налагало да приемам допълнително. На теб защо ти го изписаха?
Благодаря ви за инфото момичета, страхотни сте!❤️
   А някоя от вас пие ли допълнително протеин? Изписаха ми вчера Pregnaco, но не го намерих. Открих друг Biogame, който ми казаха че става. Утре ще пиша и на докторката да каже и тя. Взела съм желязото, но още не съм го почнала. Тези дни с вас говорихме и за витамините, та се чудя, дали да не ги изследва, защото сега ги има и в билковата кръв и да не ми дойдат много. Според докторката няма да ги предозирам, но си имам едно на ум😂

# 524
А реално защо сушито и меките сирена не трябва да се консумират?

Общи условия

Активация на акаунт