Термин март 2023 ❤️💙 тема номер 5

• 41 609
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
А реално защо сушито и меките сирена не трябва да се консумират?
Суши може, само суровата риба в него не. Но има пържени и панирани, с авокадо или други вегетариански, те са си позволени. Аз не мога без суши и си хапвам веднъж седмично, махам само прясната сьомга ако има в него.
Здравейте от една нощна птица! Денем спя до обяд, вечер нямам заспиване. ☹

# 526
Въпросът ми беше какви са причините и съображенията против консумацията на сурова риба, сурови морски дарове, меки сирена.
Благодаря!

# 527
Tiare, изписаха ми го, защото ми е нисък албумина. Благодаря ти!
Snejinka, не е желателно да се ядат сурови неща по време на бременност, защото може да имат бактерии, най - грубо казано. Желателно е всичко да е минало през термична обработка.

# 528
  • София
Причините са свързани с избягването на риска от инфекции като салмонела, листерия, паразити, които са опасни за бременни жени, могат да доведат до вътреутробна инфекция. Млечните продукти от пастьоризирано мляко се считат за безопасни.
Въпросът ми беше какви са причините и съображенията против консумацията на сурова риба, сурови морски дарове, меки сирена.
Благодаря!

# 529
Благодаря!

Snejinka, суровите риба и морски дарове, както и меки/незрели сирена, не се препоръчват заради бактерията Листерия, която е изключително опасна по време на бременност.

# 530
на мен не ми правят забележки, аз пия кафе, никой нищо не е казал, но примерно не пия алкохол.... и при мен е точно обратното - питат "ама защо не пиеш, от една чаша вино на ядене нищо няма да ти стане", а като казах, че не мога да ям сирене бри и прясна моцарела, бяха възмутени и викат, ама как така, не можело точно сега да се ограничавам

реално ограниченията аз сама си ги налагам - алкохол, цигари, суши и т.н...

семействто и приятелите никой никакви забележки не ми прави

сега като бях болна, бяха се учудили, че не искам да си слагам капки за нос с ксилометазолин и една позната каза, че две здрави деца е родила и цяла бременност била на такива капки за нос и каза, че някои бременни много сме се вторачвали в листовки и етикети

На вас семейството/ приятелите правят ли ви някакви забележка? Как реагирате?
Много съм съгласна с теб за това , че ние сами налагаме забрани . И както обичам да казвам "по онова време "😄😄😄 не е имало чак токова забрани хахаха . Сега наскоро и аз бях с оная гадна настинка е да ви кажа честно цял живот само ксилометазолин ме спасява при запушен нос . И сега си капвам по капка . Иначе за забрани при мен бяха относно цигари и то само препоръки нали ,кой смее да забранява на бременна жена 🤣😄😄😄

# 531
За суровите меса и не проверените млека сте изписали достатъчно. За цигари и алкохол е ясно. Там две мнения няма. Въпреки че с риск да бъда линчувана пуша безникотинов вейп и не мога да спра, колкото и да ми се иска. Само като си помисля и изпадам в нервна криза. Всички лекари, на които съм казала бяха категорични. Дори единия заради риска от прееклампсия ме нахока, че е живото застрашаващо Confused
 Колкото повече ми се казва, толкова повече ми се пуши. При мен е наркомания от всякъде.
Кафето е разрешено по едно на ден. Това също вече сме го коментирали.
 Танюша @, по онова време наистина не е имало забрани. Но храната е била био и еко по подразбиране. Дори майки, които не са можели да кърмят дълго са давали прясно козе мляко и са захранвали с кисело. В днешно време обаче се води, че това е мега алерген, защото животните са ГМО, храната за тях също. Ако всичко е прясно и чисто няма никакъв проблем, но към днешна дата за съжаление това е невъзможно Cry
 Кукличка, за ксилометазолина не знам как стоят нещата.  Но аз в началото на бременността бях болна. Единствените лекарства, които пия, дори и в не бременно състояние са парацетамол и кармолис. За кармолиса съм чувала различни мнения, но всеки път забравям да попитам док. Тогава си позволих да пия няколко пъти, докато не прочетох, че не може. За запушен нос обаче си вдишвам от шишето в продължение на 1-2 мин на ноздра и много ми помага Hug

# 532
  • Варна
Добро утро мамчета Yellow Heart
Бях се позагубила, но си ходихме със семейството до Павел Баня при баба, за имения ми ден на 6ти. Не се включих тогава, там гледам да си почивам и не използвам почти никакъв интернет, та не успях да ви почерпя виртуално, но днес го правя, съвместно студентския празник Grin Нали съм си още студентка Champagne
Днес влизам в 26 г.с, изтеглих се+2 кг след гостуването при баба, и вече официално съм +3 от началото на бременността ..очакваше, че към края ще започна да качвам Grin
Купих преди една седмица козметиката за новородено на Мустела, който включва измиващ гел за коса и тяло, хидратиращ лосион за тяло и масажно спрей олио, отделно взех и крем за подсичане на бе-пантен.
От новите придобивки това Grin Сега по Коледа чакам някакви комплекти за баня- хавлийки различен размер да си харесам.
Иначе съм добре като изключим недоспиването през нощта, но през деня дремя цял след обед Bowtie

# 533
  • В твоето съзнание...
Много хубаво си го написала Simple Smile Интересно ми е в безникотиновия вейп какво вреди толкова, то не е ли само изпарения?

Аз си поръчвам суши с пилешко иначе, защото и аз много обичам. На мен до сега никой за нищо не ми е направил забележка, даже както някой беше отбелязал ми се чудят за някои неща... Опитвам се да избяхвам разни луканки и подобни, въпреки че не успявам на 100 процента и това много шокира всички. Като цяло нито майка ми, нито бабите ми знаят за ограниченията спрямо суровите храни и сирената.

За рибата знам, че и готвена не е хубаво да се яде в прекомерни количества, но моят доктор ми каза, че е добре по веднъж в седмицата да хапвам, заради Омега3. За кафетата ми каза по 2 на ден, само не на гладно.
Веорятно и от някоя друга бира или чаша вино от време на време няма какво толкова да стане, но аз съм спряла напълно, просто защото аз не мога само с 1 бира или само с 1 чаша (звуча като битов алкохолик, знам) Grinning Взимам си безалкохолни бирички и ми е окей.
На мен АГ ми каза да не ям презрели банани Grinning Имаше и още някакви плодове забранени, но не ги запомних, защото така и така не бяха такива, които ям.

Аз до тук съм 7кг нагоре и мисля да започна диета, защото ям доста джънк и недостатъчно хубава храна, а аз и без това трудно свалям.
За протеина - аз си правя едни смутита с колаген и кейл на прах и двете са високопротеинови, а колагена като цяло е и доста полезен за разтегливостта на кожата и т.н.

Някой беше споменал, че се храни по Зоната... това някаква нова диета ли е? Изобщо не ми е познато.

За суровите меса и не проверените млека сте изписали достатъчно. За цигари и алкохол е ясно. Там две мнения няма. Въпреки че с риск да бъда линчувана пуша безникотинов вейп и не мога да спра, колкото и да ми се иска. Само като си помисля и изпадам в нервна криза. Всички лекари, на които съм казала бяха категорични. Дори единия заради риска от прееклампсия ме нахока, че е живото застрашаващо Confused
 Колкото повече ми се казва, толкова повече ми се пуши. При мен е наркомания от всякъде.
 Танюша @, по онова време наистина не е имало забрани. Но храната е била био и еко по подразбиране. Дори майки, които не са можели да кърмят дълго са давали прясно козе мляко и са захранвали с кисело. В днешно време обаче се води, че това е мега алерген, защото животните са ГМО, храната за тях също. Ако всичко е прясно и чисто няма никакъв проблем, но към днешна дата за съжаление това е невъзможно Cry
 Кукличка, за ксилометазолина не знам как стоят нещата.  Но аз в началото на бременността бях болна. Единствените лекарства, които пия, дори и в не бременно състояние са парацетамол и кармолис. За кармолиса съм чувала различни мнения, но всеки път забравям да попитам док. Тогава си позволих да пия няколко пъти, докато не прочетох, че не може. За запушен нос обаче си вдишвам от шишето в продължение на 1-2 мин на ноздра и много ми помага Hug

# 534
Честит студентски празник на Никол! Желая изпити взети с лекота, а през март сладко бебче за оглася къщата!
Аз съм +5кг от началото, но от 3 седмици започна констипацията и при мен. АГ ми изписа сироп Лактулоза, но не помага особено. Ям сушени сливи, купих си и сладко от рози, но почти няма ефект. Честно казано ме ужасява фактът, че ще карам така още 3 месеца...

# 535
march23, никой не казва какъв е проблема. Явно просто понеже няма никакви правени изследвания към момента се застраховат. Не, че не се чувствам гузна, но просто....
 Безалкохолна биричка и аз пия често. Даже бях писала преди време, че мацката в аптеката ми я препоръча против киселини Joy Наистина помага.
 Честит празник на студентките в групата!

# 536
Здравейте момичета, колко ви  е била шийката в 23-24 седмица. При мен винаги беше над 40мм седха изведнъж е 3.67мм и явно е започнала да се скъсява което ме притеснява

# 537
Е Sweety, и мен това ме притесни когато бях на преглед в 23 седмица и я измериха 35мм, а преди това беше към 48мм даже... Моя лекар само ми увеличи магнерот-а и в 28 седмица ще я гледа пак...

# 538
И при мен така беше, просто винаги я пишеше около 40 мм каза че няма смисъл повече и сега се е скъсила. А магнезия на мен ми е на долна граница така че приемам диаспорал 400 мг и Алеракт, за контракций нз дали имам дали от тях се е скъсила. Ти имаш ли някакви оплаквания
Е Sweety, и мен това ме притесни когато бях на преглед в 23 седмица и я измериха 35мм, а преди това беше към 48мм даже... Моя лекар само ми увеличи магнерот-а и в 28 седмица ще я гледа пак...

# 539
А , ако ви призная ,че не ям плодове и зеленчуци... Какво ли ще си помислите 🤔🤔😄

Общи условия

Активация на акаунт