Термин март 2023 ❤️💙 тема номер 5

• 41 517
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
И при мен това е новото, обръща се хоризонтално и бута и в двете посоки 😁
Някоя от вас беше писала по-рано за стягания в гърдите. И аз от 2-3 дни съм така, стана ми по-плитко дишането, през нощта в съня ми понякога сякаш не ми достига въздух.
Не съм говорила с АГ, ще питам на следващия преглед, но доколкото знам, с нарастването на бебчето, се разместват органите, притиска се диафрагмата. Аз съм дребна на ръст и явно по-раничко настъпва този момент.

# 586
Някоя от вас беше писала по-рано за стягания в гърдите. И аз от 2-3 дни съм така, стана ми по-плитко дишането, през нощта в съня ми понякога сякаш не ми достига въздух.
Не съм говорила с АГ, ще питам на следващия преглед, но доколкото знам, с нарастването на бебчето, се разместват органите, притиска се диафрагмата. Аз съм дребна на ръст и явно по-раничко настъпва този момент.
точно така

# 587
  • В твоето съзнание...
Същото е и при мен. Усещам вече и аз затруднения с дишането определено, но и аз знам че е нормално.

Моето бута хоризонтално, вертикално, всякак. Определено не се е наместило още.

# 588
Здравейте, момичета!
Някоя дали приема Натаспин и в каква доза?
Гледам, че в листовката пише по 1 капсула дневно, а на мен са ми изписани по две.
След втората фетална и аз приемам заради недостатъчен кръвопоток към плацентата-по едно на ден ми изписаха.
Тези, които пият Аспирин Протект в тези месеци, без да внасям излишно напрежение, само споменавам, че бях чула, че в някои месеци, не е препоръчително, но предполагам всички го пият с ясното предписание на лекаря Simple Smile
А малко да споделя/попитам особено мамите, на които не им е първа бременност,  и аз за дискомфорта Simple Smile
На гърдите ми и зърната порастнаха и то се променят не свръх синхронно и естетично. Понякога има по-различна пигментация - по-светло в края, по-тъмно петънце навътре… Понякога са много чувствителни и не ми е приятно дори когато ги целува ММ. Едното пък има като напукано/олющено петънце, като свръх суха кожа все едно. Та познати ли са ви тези неща? Аз съм притеснена, че от сега ако са така, като суче бебето, направо не си представям! Sad

# 589
И моите са така напукани бяха доста започнах да ги мажа с крем, бебешки хидратиращ не специален за зърна иначе на мен пък са ми излезли като малки папиломчета

# 590
И на мен ми излезе малко папиломче, като говорих с Акушерката каза, че няма нищо страшно. Гърдите се променяли и всичко, което излезе е нормално🤭
На мен ми се променя пъпчето😕 и усещам една болка..🥲

quote author=Sweety1994 link=topic=1498210.msg45710426#msg45710426 date=1670685970]
И моите са така напукани бяха доста започнах да ги мажа с крем, бебешки хидратиращ не специален за зърна иначе на мен пък са ми излезли като малки папиломчета
[/quote]

# 591
И аз забелязах, че кожата ми на гърдите много се е изсушила. Аз си мажа корема с едно на палмърс и с него мазвам и гърдите. То е с какаово масло и още някакви си неща и ми се отразява много добре. Понеже съм с много суха кожа, на косъм съм цялата да се омажа с него.

# 592
Здравейте, дами!
Имам чувството, че откакто ми откриха диабета и взех да се депресирам. Вече започвам и да си внушавам колко ми е зле и колко съм болна. Добре понеделник съм на преглед при гинеколожката. Иначе ми е притеснено, некомфортно с това мерене по шест пъти на ден на кръвна захар, водене на дневник, вечерно време инсулин. Знам, че е за добро, но каквото хапна го премислям и на нищо не мога да се насладя. Излязохме на суши, гледах да е с авокадо само вегетарианско и да е в нормални количества, влизам си и меря захарта 170 - висока. Не ям бяло брашно, сладки изделия спрях, плодове минимално, нищо газирано и малко да хапна нещо като суши или сладък картоф и същата работа. 😩

# 593
Захарно петле, дай си време, от скоро си на инсулин. Свикваш още с новия начин на хранене, щом в понеделник си на лекар и това ще ти даде доза спокойствие, да обсъдиш това което те притеснява с лекаря. Имай в предвид, че стреса и напрежението също вдигат захарта, а ако си мерила захарта съвсем скоро след хранене също може да е по-висока, поне така знам аз. И не губи надежда, всичко ще е наред! ❤️❤️❤️

# 594
Захарно петле, дай си време, от скоро си на инсулин. Свикваш още с новия начин на хранене, щом в понеделник си на лекар и това ще ти даде доза спокойствие, да обсъдиш това което те притеснява с лекаря. Имай в предвид, че стреса и напрежението също вдигат захарта, а ако си мерила захарта съвсем скоро след хранене също може да е по-висока, поне така знам аз. И не губи надежда, всичко ще е наред! ❤❤❤
Funn, 😘. Много си мила, благодаря.

# 595
Захарно петле , "моите думи от твоята уста".
Изпращам ти виртуална чашка винце 🤗🥰
Аз направих грешката прочета за скъсената шийка ... голяма грешка. Добре че майка и татко са тук, че се разсейвам с тях, а аз във вторник съм на преглед и ще я видим тази шийка дали има динамика.
Повечето мина, малкото остана, ще се справим и ще гушкаме малки сладки бебчета 😊😊

# 596
Ооо за скъсената шийка и аз направих грешката да чета, хем знам, че в Интернет заболи ли те нещо винаги е най-лошото... И пак прочетох...
Захарно петле, дръж се, сигурна съм че ще се справиш и всичко ще е наред. Фън е права, дай си време и нещата ще се наредят, малко ни остана!❤️
Снежинка, би ли обяснила защо в тези месеци е опасен аспирина, понеже аз пия от началото, че и преди това, и даже имах момент и на фраксипарин. За да не се стресирам пак със статии в нета 🙄
Относно гърдите, знам че не е хубаво да се пипат много зърната, понеже може да се предизвикат контракции. Иначе и моите са доста различни - по-тъмни, по-петнисти, както и скоро имах малко като корички, но знам че е нормално. Остана само и тях да мисля сега 🙄
Иначе, добро утро 😂. Събудих се за поредна доза вц иии нещо няма заспиване, а после като се унеса и пак става 11ч.

# 597
Mrvv, аз съм на Акард 150. Не е към мен въпроса, но ще споделя каквото знам. На 2рата ФМ ми казаха, че се приема до 32ра седмица, заради контрола на кървенето по време на раждане. Преди това не би трябвало да има опасност.
 Моите гърди за сега са си наред, но кожата на корема е станала мега суха и вчера забелязах, че започва да се лющи леко. Мажа с бебешко олио от врвме на време, но май ще трябва да зачестя и ако не се оправи да се насоча към нещо по- специализирано.
 Резултатите ми от изследването за ИР са в норма. Много се зарадвах, защото по принцип всяка година си правя по няколко месеца ниско въглехидратен режим и знам каква мъка е. Сега не виждам как бих се въздържала от някои неща. Силно съчувствам на момичетата с положителни резултати и стискам палци да се справите и да свикнете по- скоро на режима. Hug
 Спането и при мен вече става много трудно. Въртя се и ставам с часове, докато заспя, но за щастие после си спя добре в повечето случаи.

# 598
Добро утро, момичета!

Захарно петле, стискам палци за добри резултати на захарта съвсем скоро!

За шийката,много съм чела,знам всичко,но лежане е решението,поне при мен с контракциите.

Моят АГ сега ми отговори във Вайбър,че е нормално да се движи повече или по-малко,Ами не ми обърна особено внимание,то по цял ден се движи, но поне малко се беше укротило.

Имам аз проблем,че не качвам,а даже отслабвам,някакъв жалък 1 кг,направо не знам как е възможно,ям,лежа и ето. Бебето не беше изостанало. Но аз съм притеснена,моят АГ ми каза,като му писах че мога да пия Fresubin 4 на ден, допълнително още пари,към тези хиляди,които даваме и мъжът ми каза,че нямам нужда.

За аспирин,пия акард от 75 от пета седмица,с тромбофилия съм,знам и аз до 32-33 седмица,аз сега трябва да го спра и да мина на инжекции и адски ме е страх,четох листовката на инжекциите и с това кървене,от него съм адски уплашена. Но професор Паскалева каза,че не може да кървя, дано е така.

# 599
Вчера бях на хематолог заради твърде ниските тромбоцити.  Никога не съм имала такива проблеми до момента. Диагнозата е гестационна тромбоцитопения. Спряха ми веднага Акарда, от който пиех вечер по 150 мг, въпреки че според хематолога вероятно не е от него, но все пак. Ще изследваме чернодробни ензими сега.

Общи условия

Активация на акаунт