За огромните очаквания на родителите

• 4 775
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
Инженер за 1500 с връзки?
Аз толкова взимам за работа без специална квалификация.
В Кауфланд дават толкова на чистачка.
Дайте сериозно, моля.

# 46
Дайте сериозно, моля.
Лукойл Нефтохим Бургас, Козлодуй също, начална заплата. Арсенал 2000 лв в момента.

# 47
  • София
Начална заплата може да бъде и за 2 месеца, докато те преценят.
Но наистина с такава заплата читави хора не се привличат.
Освен това, забелязвам, че хората като се оплакват от заплати, масово не споменават някои допълнителни плащания - купони, пари за храна и т.н.

# 48
А, излязоха подробностите Simple Smile от 1500 до 2к има голяма разлика. За начална заплата... Брат ми почна на 700 във Варна, след 6 месеца взимаше двойно. Така де, той е юрист, но схващате идеята. Пък провинцията като са толкова малко и с връзки, в София и чужбина очевидно дават повече без връзки, което младежът е разбрал от личен опит.

# 49
  • СИ
Дайте сериозно, моля.

Ама то си е сериозно. Реално си е така. По медиите през ден рев и вопли на работодатели, как търсели кадри и нямало. Много пари давали, специалисти търсели. Накрая с големи мъки нещо около 1500-2000 и то бруто.
Мой бивш колега, електроинженер. Отговаря за една от поточните линии в един от заводите на нашите големи производители. Естествено е, че не мога да кажа точно кой. Но за такава възлова длъжност заплатата му се въртеше по спомени около 1800 лева. И естествено си търси и друга работа.

# 50
Е добре, значи авторката ако се върне в България, още първия месец ще взима 1600 лева като касиерка в Лидъл, колкото електроинженер. Как да не се върне момичето! Тръгнала да учи, и то без желание, и то във Виена... Не ми го хвали това! Друго е Лидъл.

# 51
Ама никой не казва да се връща. Казваме ако реши да го прави, какво евентуално я чака.
Може да не е в Лидл, а в кол център.

# 52
Ама никой не казва да се връща. Казваме ако реши да го прави, какво евентуално я чака.
Може да не е в Лидл, а в кол център.
Ето, има варианти. Не бях се сетила за кол център.

# 53
  • София
Авторката да си намери гадже или психоаналитик. Или да тръгне на медитация, йога. Има и други пътища да се порасне без болест, та ако опита ще ги намери. Това мисля. Родителите винаги имат очаквания, но всички сме оцелели и след тези очаквания. Или поне повечето от нас.

# 54
Да си взема един богат съпруг и вече ще може да прави каквото си иска, дали ще учи, работи или нито едното от другото, концерт по желание.

# 55
  • София
Да си взема един богат съпруг и вече ще може да прави каквото си иска, дали ще учи, работи или нито едното от другото, концерт по желание.
Богатите съпрузи имат още повече очаквания в сравнение с родителите, не подлъгвайте момичето Wink Simple Smile

# 56
Най-големият подарък на този свят е Животът.
Даден ти е от твоите родители. И те нищо повече не ти дължат. Те имат своите причини да искат разни неща. Вероятно дори нямат представа какво точно ти причиняват и защо.
Отвори в сърцето си голямо място и носи родителите си с любов там винаги. Ти си тук, защото те са ти дали живот.
Ноооо 😊 ти си само дете. И нищо не им дължиш. Можеш само да примеш живота от тях и да го живееш щастливо. Би ли пропиляла Живота, този безценен дар? Би ли го заменила за нещо, което не е твое?
Направи своя план и говори с тях без гняв, като  заявиш своето намерение ясно и непоколебимо.
Детето ми учи в чужбина. Трудно е, но го иска. Ще ми е мъчно, ако се откаже. Уговорката ни обаче е, че, ако дойде  момент, в който усети, че нещата не са ок, че става насила, ще прекъсне.
Не става въпрос да се отказваш при всяка трудност и предизвикателство. Става въпрос за това да не вървиш срещу течението, против душата си.  
Няма филм “На всяка цена”.
Има избори, отговорности и свобода. Зависимостта е окови.
Пожелавам ти яснота, смелост и успех!

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 17:02 от LollyPoppy

# 57
Сама за себи си помисли какво искаш да правиш и как реално  смяташ да го постигнеш.   След това поговори с вашите спокойно как и дали могат да ти помогнат да постигнеш плана си. Но трябва да имаш реалистичен План и Цел.

Не изглежда като родителите ти да са безпросветни red necks; най -вероятно ще  те подкрепят, ако успееш да ги убедиш , че това, което  планираш е обмислено, разумно и надеждно,  a не резултат от тинейджърски бунт.

Довърши годината и се прехвърли в инженерната специалност. Ако Австрия чак така те дразни- Германия ей я къде е- и езика същия, и унивеситети бол, издръжката в пари ще е от същия порядък. Избери си град/ район/ университет/ специалност  и почни да проучваш какво трябва да направиш, за да се прехвърлиш там.

Опция 2 е да се върнеш в България, но пак ще ти трябва план за живота ти - ще учиш ли, (какво)  ще работиш ли (къде)….

До  известна степен разбирам родителите  ти за натиска  в гимназията. Това е времето, в което трябва да овладееш на прилично ниво  1-2 чужди езика, да се научиш да учиш системно, да отвориш очи към света и да бъдеш отговорна към себе си и към живота си. Тези умения ще ти трябват за цял живот и каквото и да се говори, не се усвояват в професионалната гимназия, в когато се влиза със среден успех 2.52.  Преди няколко седмици бистрихме една твоя връстница, бременна сервитьорка в дискотека и потенциална самотна майка, чиято родители не с имали специални очаквания и са я оставили  “да има бурен нощен живот’ на 15. Родителските очаквания не са непременно лошо нещо.

# 58
  • София
Каква е тази толкова ужасна австрийска храна?

# 59
С глас се смея. Родителите на бременното девойче имат съвсем различни пропуски от това, че са я оставили да има нощен живот. Само в определени не съвсем напредничави среди такъв е равнозначен на разюздан необезопасен секс и завършва задължително с бременност в гимназията.

Общи условия

Активация на акаунт