Частни детски градини - София (тема 13)

• 91 088
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Satine, то явно и да пише, полза никаква.

Темата се чете от ЧДГ, дано се замислят по въпроса и вземат мерки за подобряване на сигурността и ограничаване на самоволния достъп до децата, пък било то и от нечий родител.

При нас извеждаха децата отвън, не съм влизала вътре, освен при оставяте сутрин в периода на адаптация.

# 181
Привет на всички! Искам да помоля за актуални отзиви за ЧДЯ Терекс база в кв.Стрелбище? Благодаря на всички 🥰

# 182
Здравейте,мнения за Кристофър Робин в Лозенец?

# 183
Привет на всички! Искам да помоля за актуални отзиви за ЧДЯ Терекс база в кв.Стрелбище? Благодаря на всички 🥰

Синът ми ходи там, но още един месец и се мести в държавна ДГ. Няма за какво да се притесняваш изобщо, там гледат децата си, като свои. Нито им се карат, нито ги бият, нито ги наказват. Базата не е лоша, имат си малко дворче. Абе само суперлативи мога да кажа. Мъчно ми е, че ще се разделяме. Синът ми е от по-трудно адаптивните към новите неща, но в яслата свикна може би за месец. Имам и по-голяма дъщеря, която беше в държавна ясла и мога да направя разлика, а тя е от земята до небето. Синът им проговори много рано, преди да навърши 2 години и си казва всичко. Как ги гушкат, как им четат приказки, всеки ден какво правят.  Даже понякога в събота/неделя ми казва - искам да ходим на градинка. Единственото лошо на частната ясла е, че е доста скъпа, но с компенсацията горе-долу е поносима таксата. Аааа да и още нещо, което много ме впечатли, направиха тържество за завършване на ЯСЛАТА, което беше все едно от деца във втора група в детската градина. Не знам как успяха да ги организират тези бебета, но те си казаха всички думи, изпяха си песните и бяха адски сладки и мили. Просто много съм доволна от ЧДЯ Терекс Стрелбище.

# 184
Скорошно мнение за ЧДГ Доверие, Редута ? Мерси Simple Smile !

# 185
Много благодаря! Синът ми започва началото на Август и доста се притеснявам. Той също е от децата които имат нужда от повече време, за да се отпуснат в нова обстановка и не спирам да мисля как ще се справят с това, че ще плаче … като цяло се надявам просто да са търпеливи. Ако детенцето ви посещава през Август ще се радвам да се запознаем Simple Smile Пишете ми на лично ако прецените. Още веднъж благодаря!

Синът ми ходи там, но още един месец и се мести в държавна ДГ. Няма за какво да се притесняваш изобщо, там гледат децата си, като свои. Нито им се карат, нито ги бият, нито ги наказват. Базата не е лоша, имат си малко дворче. Абе само суперлативи мога да кажа. Мъчно ми е, че ще се разделяме. Синът ми е от по-трудно адаптивните към новите неща, но в яслата свикна може би за месец. Имам и по-голяма дъщеря, която беше в държавна ясла и мога да направя разлика, а тя е от земята до небето. Синът им проговори много рано, преди да навърши 2 години и си казва всичко. Как ги гушкат, как им четат приказки, всеки ден какво правят.  Даже понякога в събота/неделя ми казва - искам да ходим на градинка. Единственото лошо на частната ясла е, че е доста скъпа, но с компенсацията горе-долу е поносима таксата. Аааа да и още нещо, което много ме впечатли, направиха тържество за завършване на ЯСЛАТА, което беше все едно от деца във втора група в детската градина. Не знам как успяха да ги организират тези бебета, но те си казаха всички думи, изпяха си песните и бяха адски сладки и мили. Просто много съм доволна от ЧДЯ Терекс Стрелбище.

# 186
Здравейте. Някой може ли са сподели впечатления за Бобче Топче?

# 187
  • София
Здравейте. Аз мога, ако искате ми пишете на лично. Пракрасна градина, нашето любимо място

# 188
  • София
Здравейте, обмислям ЧДГ за малката, която от есента ще е 3та група или първа подготвителна. Все още не сме взели окончателно решение, но ако някой има директни впечатления от "101 Защо" моля да сподели. Ако имате препоръки за други ЧДГ са добре дошли, само без отдалечените квартали - Бояна/ Симеоново и тн.

Благодаря ви предварително за помощта!

# 189
  • София
Здравейте, обмислям ЧДГ за малката, която от есента ще е 3та група или първа подготвителна. Все още не сме взели окончателно решение, но ако някой има директни впечатления от "101 Защо" моля да сподели. Ако имате препоръки за други ЧДГ са добре дошли, само без отдалечените квартали - Бояна/ Симеоново и тн.

Сега ходи ли на градина?
Ако да,аз бих я оставила още една година и после за втора подготвителна бих търсила директно предучилищна към училище.

# 190
  • София
Имах такива намерения, но колкото повече наближава не искам да продължава пак там. Може и да ви се струва превземка, но за 2 години в доста добра ДГ се научи да сърба, да плюе, да обижда, да прави непозволени неща, когато някой не я гледа. Оставих я вкъщи за лятото, имам две тинейджърки, които помагат за гледане, взимане и водене и промяната не закъсня. В къщи реално сме 4ма възрастни, които отглеждат едно дете и тези неща правят впечатление.

Мислех направо да я пусна в ПГ към училище, но обедният сън й е много важен, а през учебната година няма кой да я взима на обяд.

# 191
  • София
Имах такива намерения, но колкото повече наближава не искам да продължава пак там. Може и да ви се струва превземка, но за 2 години в доста добра ДГ се научи да сърба, да плюе, да обижда, да прави непозволени неща, когато някой не я гледа. Оставих я вкъщи за лятото, имам две тинейджърки, които помагат за гледане, взимане и водене и промяната не закъсня. В къщи реално сме 4ма възрастни, които отглеждат едно дете и тези неща правят впечатление.

Мислех направо да я пусна в ПГ към училище, но обедният сън й е много важен, а през учебната година няма кой да я взима на обяд.

Разбирам,не мога да предложа конкретна градина,просто гледайте нагоре да продължават и в конкретно училище.Към градината да има училище може би.

# 192
  • София
Скрит текст:

Разбирам,не мога да предложа конкретна градина,просто гледайте нагоре да продължават и в конкретно училище.Към градината да има училище може би.
Това не винаги е печеливш ход с ДГ и после училище. Често нямат общо и детето харесва ДГ, но после се оказва, че училището не му харесва. В голяма част от случаите наистина минават директно ДГ-училище успешно, но да се има едно предвид, че това не важи за всяко едно дете. Казвам го просто като вариант.

# 193

Детето на позната е там и супер доволна, но нищо по-конкретно не мога да кажа за съжаление.

# 194
Здравейте дъщеря ми на 1.9 започна ясла на 1 годинка в Бейбиленд до заимов. Изключително не доволна съм. Госпожите са внимателни но да кажа че полагаха усилия да я учат на неща които им казвах че ние правим в нас не мога. Как то и да преместихме я в Бизиленд на омуртаг.Сега обаче детето И през лятото не спря да боледува.Влачи си от градината някакви бацили а там уж имали медицински персонал. Да де но наскоро имах случка в която уж тя имала температура 38 градуса и ми я върнаха пък то било счупен термоментр.Така де представям си и персонала медицински колко е медицински. Сега се чудя аз напрактика какво да правя , отзиви тук намерих от 2022 в която една дама казва как знае че там си водят децата болни и даже с лекарства. Така де но ние чакаме второ бебе живот и здраве февруари и не може да продължаваме да караме тия болести по тоя начин 4 дена ходим 3 седмици киснем в нас. Най малкото нито за мен е ок да боледувам с нея толкова бременна нито за новородено бебе. Решила съм да и пусна изследвания, но тука сега какво реално искам да питам
1) Мнения за Бизиленд актуални
2) Много ли ще прецакам детето си ако го спра от ясла и евентуално я пусна септември пак барем може и да се класира за държавна но не това е фикс идеята като цяло предпочитам частна ясла
3) Препоръки за частни градини с английски език
4) Препоръки за градини в район Оборище

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 15:42 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт