Частни детски градини - София (тема 13)

• 91 050
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Не намесвайте градината на Френския лицей. Там цялото училище се води по френската образователна система и по техните си (френски) правила. Там е малко Франция в България.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 19:03 от Brin de muguet

# 166
Темата е за ДГ в София, не виждам защо да не я упомена.

Сещам се и за 3 частни ДГ, в които собстветиците са там всеки ден без да работят като учители. Предполагам, при инцидент биха транспортирали дете с личните си автомобили.

# 167
  • Sofia
Просто, защото градината на Френския лицей не е българска и не е по българските правила така да се каже. Там трябва да отговарят пред френското министерство на образованието и на техните условия, не на нашите.
Това, че е на територията на София, не я прави по-малко френска ДГ с френски правила.

# 168
При инцидент първо се уведомяват родителите, никой не може да води деца по болници на своя глава, моля ви се. Има си протоколи за такива инциденти и всякакви ситуации от здравен характер.
Колкото до сигурността, вратата се заключва, отваря се единствено на родители, никой не може да влезе при децата, защото много иска. Естествено, че персоналът ще отворят вратата на родител, който ще я блъсне и ще направи цирк, заради който сега има уплашени деца.

# 169
Къде е разписан този протокол за инциденти? Има ли нормативна уредба?
Значи персоналът по подразбиране може да пуска афектирани родители при децата и намирате това за правилно и безопсно?

# 170
Родителите обикновено имат чип или код за достъп за външната врата, за разлика от случайни психопати, които споменавате. Не знам как точно някой би спрял разярен родител, поне в двете частни градини , които е посещавало детето ми не съм видяла охрана пред всяка стая. Или се очаква учителите да имат бойни умения?

# 171
В ДГ на моите родителите никога не са влизали вътре в помещенията с децата. В две въобще не се влизаше дори в двора, в другите четири стигахме до антрето (преустроени къщи) и до там, нататък е заключено, отделно, че достъпът до двора е с домофони с камера.

Този родител като е отишъл никой ли не го е посрещнал, поканил в кабинет и т.н.? Ясно е било, че идва да търси обяснение, било е след инцидента и най-вероятно детето му не е било на градина.

# 172
  • София
Родителите влизаме до двора, но и аз сигурно мога да нахлуя след това навътре с блъскане. Само че никой не очаква про спазен протокол някой да се държи по този начин, как си представяте вие да влизате и да викате и да крещите при деца. Просто не е в рамките на нормалното поведение.

# 173
  • София
Скрит текст:
Родителите влизаме до двора, но и аз сигурно мога да нахлуя след това навътре с блъскане. Само че никой не очаква про спазен протокол някой да се държи по този начин,
как си представяте вие да влизате и да викате и да крещите при деца. Просто не е в рамките на нормалното поведение.
Много добре си го представям даже. В последните години си е направо мода. Родителите стават все по-претенциозни, изискващи и агресивни. И смятат, че имат абсолютното право да нахлуват в учебните заведения, да се саморазправят с учители и персонал, и няма сила на света, която да ги спре. Случаи по медиите бол, а на колко не е дадена гласност. Влиза, бие два шамара на учителката пред целия клас и готово, проблемът е решен. Има случаи и на бити чужди деца. Скарват се две деца, влиза родителят на едното по средата на часа, набива другото и спорът е решен. И после защо децата били агресивни, защото това виждат вкъщи. Съжалявам, че ще го кажа, но това е следствие на масовото опростачване в последните десетилетия.
Демокрация по български- всеки си търси правата, задължения няма никой.

Скрит текст:
Аз честно казано, живот и здраве при второ дете,бих пробвала този път първо в държавна,ако има и то късмета да го приемат.Ако му пасне-супер!
Ако не ... пътят си го знам.И градините като цяло 😂 Действам според детето.
Ако се адаптира добре, защо не. Аз лично имам някакви свои виждания за държавното образование в БГ като цяло, но това са си някакви мои терзания.
И аз бях така в един период,после си промених мнението ,всичко си е до дете и късмет с група/клас,преподаватели и ръководство на училище/детска градина.
  Ти първа ми предстои да се сблъскаме с държавното образование ... ще видим 😁
Успех! Най-важна е средата и учителката/ учителите.

# 174
  • София
Благодаря!

За съжаление точно това става,родителите нямат респект и уважение към учителите,говорят срещу тях гласно и негативно ПРЕД децата.Детето започва да чувства,че във всяка ситуация е право и има правата да прави каквото си поиска и накрая това става ... учителите са никой.
Как да очакваме децата да уважават,когато самите им родители не го правят?

Извинявам се за спама,май трябва да си направим един градински говорилник 😁 Има какво да разчоплим.

# 175
Значи персоналът по подразбиране може да пуска афектирани родители при децата и намирате това за правилно и безопсно?
Всяка градина си има разписание правилник, поинтересувайте се.
На агресивните родители не им пише на челото, че отвориш ли им входната врата ще влетят с юмруци в сградата. Вие май изобщо не можете да вникнете в ситуацията.

# 176
В нашата детска градина (държавна) родители не се допускаше да влизат. В почти всички училища в София влизането на родители и изобщо външни лица извън ученици и учители е абсолютно забранено. Родител да влезе в час да бие някои ми се струва доста пресилено.

# 177
На агресивните родители не им пише на челото, че отвориш ли им входната врата ще влетят с юмруци в сградата. Вие май изобщо не можете да вникнете в ситуацията.
Интересувам се, за това и питам. Правилниците не са налични на сайтовете на ЧДГ. В правилниците на градините, с които сме имали договор, няма раздел "Пропускателен режим" и "Протокол при инциденти". В градината, в която е Вашето дете има ли?

# 178
Интересувам се, за това и питам. Правилниците не са налични на сайтовете на ЧДГ. В правилниците на градините, с които сме имали договор, няма раздел "Пропускателен режим" и "Протокол при инциденти". В градината, в която е Вашето дете има ли?
Да, има, разбира се.
А как си взимате детето от градина? Защото аз звъня на врата, виждат ме, че съм родител на дете от градината и ми я отварят. Не влизам вътре, предаваме си детето пред същата тази врата. Но ако нямам акъл в главата си, мога да влетя и да започна с мизериите, както и е станало.
Все пак въпросният, дори не знам как да го нарека, отивайки там предполагам е изискал среща с директорката и учителите. И те са го пуснали, нормално е. Нали не мислите, че той се е обадил по телефона, казал им е, че отива да се саморазправя физически с деца и учители и те са му постлали червен килим?

# 179
  • София
В нашата детска градина (държавна) родители не се допускаше да влизат. В почти всички училища в София влизането на родители и изобщо външни лица извън ученици и учители е абсолютно забранено. Родител да влезе в час да бие някои ми се струва доста пресилено.
Те учителите ошамариха директорка насред София, че някой родител няма да ошамари учител или чуждо дете. Все пак живеем в БГ. Пресилено, ако живеем някъде без новини, интернет и изобщо извън "цивилизацията". А за ошамарените деца в ДГ няма да споменавам. Мине се не мине и хоп някой изпищява.
Отделно, че тук става дума за родител, който има дете в ДГ и иска среща с директора. Нещо съвсем нормално, поне на пръв поглед. Да, ама не. Затова средата е много важна. Детето расте в среда с агресивен родител. То сега не разбира, ама след някоя година ще копира таткото и ще си кажа "аха, татко влиза, крещи, удря, чупи", значи това е напълно ок. Не ми ли хареса нещо, това е начинът.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 12:17 от missence

Общи условия

Активация на акаунт