Частни детски градини - София (тема 13)

• 91 041
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • София
С риск да стана супер досадна, но ще кажа отново- търсете правилното място точно за Вашето дете. Не се влияйте от мода, мнения на родители, този чул, онзи видял, третият не разбрал. Не го казвам във връзка с горните постове, а по принцип, тък като аз приключвам с градинските емоции наесен и едва ли ще съм вече толкова компетентна по отношение на градините. Моите деца са две, с едни и същи родители, и са коренно, ама коренно различни. Това, което пасва на големия като ДГ, училище, занимания, интереси и т.н., изобщо не се харесва на малкия. Той е със съвсем други интереси и очаквания от учебното заведение. Тук не изключвам и държавните ДГ, някои деца се адаптират много добре именно там.

# 151
  • София
С риск да стана супер досадна, но ще кажа отново- търсете правилното място точно за Вашето дете.
Абсолютно подкрепям!
Ходете на срещи,вижте няколко различни градини ,говорете с ръководството и учителите ,огледайте средата и преценете къде би се вписало най-добре вашето дете.
Помислете какво ви е приоритет и с кое бихте направили компромис.Перфектно място няма!
На нас също ни е последна година в градината ,детето от първа група си попадна на мястото,имаше късмет с това.Да,в началото му беше тежко (на мен също),но в момента в който премина периода на адаптация ,нещата си дойдоха на мястото и видях,че това си е неговата среда,с  неговите прекрасни учители,които имахме късмета да са с него три години.
Приеха го и в държавна градина от раз ,но преценихме,че детето е свикнало вече и не искаме да нарушаваме спокойствието СИ с местене.
Да ви кажа само,че стигнах до този извод в момента,в който получих мейла,че детето ми е прието (тогава още нямаше компенсации,не съм го правила,за да взема пари).Преди това бях повече от 50 % сигурна,че ще го преместя ,с идването на мейла обаче,всичко ми се преобърна  и го оставихме.

# 152
  • София
С риск да стана супер досадна, но ще кажа отново- търсете правилното място точно за Вашето дете.
Скрит текст:
Абсолютно подкрепям!
Ходете на срещи,вижте няколко различни градини ,говорете с ръководството и учителите ,огледайте средата и преценете къде би се вписало най-добре вашето дете.
Помислете какво ви е приоритет и с кое бихте направили компромис.Перфектно място няма!
На нас също ни е последна година в градината ,детето от първа група си попадна на мястото,имаше късмет с това.Да,в началото му беше тежко (на мен също),но в момента в който премина периода на адаптация ,нещата си дойдоха на мястото и видях,че това си е неговата среда,с  неговите прекрасни учители,които имахме късмета да са с него три години.
Приеха го и в държавна градина от раз ,но преценихме,че детето е свикнало вече и не искаме да нарушаваме спокойствието СИ с местене.
Да ви кажа само,че стигнах до този извод в момента,в който получих мейла,че детето ми е прието (тогава още нямаше компенсации,не съм го правила,за да взема пари).Преди това бях повече от 50 % сигурна,че ще го преместя ,с идването на мейла обаче,всичко ми се преобърна  и го оставихме.
1:1 с нас, с тази разлика, че го приеха, ако не се лъжа, на второ класиране. Малкият го приеха от раз, но и при него преценихме, че няма да има местене. Да споделя, различни ДГ и училища за двамата.

# 153
  • София
Аз честно казано, живот и здраве при второ дете,бих пробвала този път първо в държавна,ако има и то късмета да го приемат.Ако му пасне-супер!
Ако не ... пътят си го знам.И градините като цяло 😂 Действам според детето.

# 154
  • София
Аз честно казано, живот и здраве при второ дете,бих пробвала този път първо в държавна,ако има и то късмета да го приемат.Ако му пасне-супер!
Ако се адаптира добре, защо не. Аз лично имам някакви свои виждания за държавното образование в БГ като цяло, но това са си някакви мои терзания.

# 155
  • София
Ако се адаптира добре, защо не. Аз лично имам някакви свои виждания за държавното образование в БГ като цяло, но това са си някакви мои терзания.

И аз бях така в един период,после си промених мнението ,всичко си е до дете и късмет с група/клас,преподаватели и ръководство на училище/детска градина.
  Ти първа ми предстои да се сблъскаме с държавното образование ... ще видим 😁

# 156
Въобще и не допускам, че анонимна препоръка във форум може да наклони везните при вземането на решение. Нормално е да събираш мнения и да си пресееш това, което ти е важно. За мен мнение от типа на "много сме доволни" не е информативно. Но мнения, в които споделят за организацията на деня, състояние на базата, отношението на учителите и храната, намирам за полезни.

Мнението на Сиси също беше полезно - как реагират при инцидент. На нейно място и аз щях да се фрустрирам, според мен са реагирали неадекватно. Трябвало е да му окажат първа помощ, да опитат да спрат кървенето, да го успокоят и почистят, да попитат дали семейството желае да го заведат в болница и да изчакат там с детето, за да не се губи време, а не само да се обадят на майката и да я изчакат, за да ѝ връчат едно кървящо дете. В градините, в които са били двете ми деца, попълвахме специални формулари - с кого да се свържат при инцидент, може ли да оказват първа помощ и да дават лекарства (вкл. избираме какви), в коя болница бихме искали да заведат детето при нужда, данни за контакт с личния му лекар и т.н. Предполагам, че и във въпросната градина има нещо подобно, но то си остава само на хартия.

# 157
  • София
Само че те точно това са направили и точмо това направиха с моето дете првди година и с още едно преди около 3 месеца. Аз се ядосвам от това, че тридът и отношенията на тези хора могат да бъдат зачеркнати от един лъжлив хейтърски пост

# 158
А защо решихте, че е "лъжлив хейтърски пост"?
Майката не написа само негативи, посочи и какво намира за положително в градината.
Не виждам и за инцидента какво е излъгала. Инцидент е имало, дамата даже беше разпозната (не е трол), след като се обяви публично, че мъжът ѝ е бил в градината, за да потърси сметка на персонала. За ожулени колене и драскотина на ръката никой не е вдигал скандали, тук става въпрос за доста по-сериозна травма.
И според вас е нормално през няколко месеца да има деца, постъпващи в Пирогов след инцидент в една и съща градина?

# 159
  • София
А защо решихте, че е "лъжлив хейтърски пост"?
Майката не написа само негативи, посочи и какво намира за положително в градината.
Не виждам и за инцидента какво е излъгала. Инцидент е имало, дамата даже беше разпозната (не е трол), след като се обяви публично, че мъжът ѝ е бил в градината, за да потърси сметка на персонала. За ожулени колене и драскотина на ръката никой не е вдигал скандали, тук става въпрос за доста по-сериозна травма.
И според вас е нормално през няколко месеца да има деца, постъпващи в Пирогов след инцидент в една и съща градина?
Защото групата на моето дете, в което беше нейното, ходи сега про психолога, че един мъж е крещял и блъскал. Там съм всеки ден и виждам с очите си какви грижи, любов, но и професионализъм се влага в работата.

# 160
А защо ръководството на детската градина допуска възрастен мъж да влиза при децата и децата да стават свидетели на разговори между него и ръководството? Че то утре може да влезе и някой психопат от улицата...

# 161
  • София
А защо ръководството на детската градина допуска възрастен мъж да влиза при децата и децата да стават свидетели на разговори между него и ръководството? Че то утре може да влезе и някой психопат от улицата...
Да ,по-скоро това е притеснителното ...

# 162
  • София
Нахлул е.

# 163
  • Sofia
Мнението на Сиси също беше полезно - как реагират при инцидент...
да попитат дали семейството желае да го заведат в болница и да изчакат там с детето, за да не се губи време, а не само да се обадят на майката и да я изчакат, за да ѝ връчат едно кървящо дете.
Точно това не виждам как ще се случи.
По принцип при инцидент се викат родителите. Това са и направили. При наистина спешен случай се вика и Бърза помощ.
Но те да заведат детето до болницата вече ми се струва нереалистично. Във всяка ДГ (държавна или частна няма значение) имат персонал точно колкото им трябва, за да гледат децата. Ако заведат детето до болницата, на кой ще оставят останалите 20+ деца? Да съберат две пълни групи не ми се вижда разумно или възможно.

# 164
Би следвало да имат подходяща организация, в градината на Френския лицей (малкото училище) има създадена такава организация.
За другите градини, в които сме били, нямам наблюдения, т.к. не знам да е имало такива инциденти, най-много знам да са изолирали дете за конюнктивит или температура, обаждали са се на родител да го вземе и са питали дали да дадат Панадол, докато дойде.

Нахлул е.
Значи всеки може да нахлуе при беззащитни деца и да си вика и блъска на воля, така ли? Градината определено има проблем със сигурността на децата...

Общи условия

Активация на акаунт