Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 777
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, може ли пресни впечатления за little steps? Отношение,цена и всичко,което може да бъде полезно? За Мусагеница питам но може и за Симеоново, ако някой иска да сподели.
Ние не сме от доволните. Детето ни ходи една година там, беше адски изнервен, не участваше в доста занимания, предимно при едната от учителките. Говорихме и с нея, след това с директорката,  абсолютно безполезни разговори, арогантно държание. Вече втора година е в друга градина, щастлив, участва във всички занимания с интерес, супер социален с децата. Когато го записвахме в Литъл степс, той беше на 3, говореше много добре, но въпреки това го записаха в яслата с неговорящи деца (което впоследствие разбрахме, че са такива случайно от едната учителка). Това естествено го е изнервяло още повече. Но според директорката имал да навакса с емоциите, не можел да се облича. Което беше и самата истина. Но.... намирала съю го с настъпени обувки, а помощта в обличането се е изразявала в това да го оставят да реве докато се облече сам. Цитирам буквално "Той предпочита да реве половин час вместо да се облече". Със сигурност има деца, които са обгрижвани,  но нашето не беше от тях. Ако все пак решите да го запишете, наблюдавате детето и се доверете на инстинктите си. Аз подходих с изключително голямо доверие и до днес съжалявам , че не се усетихме по-рано.

# 361
Благодаряза изчерпателния отговор. В коя градина го приместихте и сте доволни?
Здравейте, може ли пресни впечатления за little steps? Отношение,цена и всичко,което може да бъде полезно? За Мусагеница питам но може и за Симеоново, ако някой иска да сподели.
Ние не сме от доволните. Детето ни ходи една година там, беше адски изнервен, не участваше в доста занимания, предимно при едната от учителките. Говорихме и с нея, след това с директорката,  абсолютно безполезни разговори, арогантно държание. Вече втора година е в друга градина, щастлив, участва във всички занимания с интерес, супер социален с децата. Когато го записвахме в Литъл степс, той беше на 3, говореше много добре, но въпреки това го записаха в яслата с неговорящи деца (което впоследствие разбрахме, че са такива случайно от едната учителка). Това естествено го е изнервяло още повече. Но според директорката имал да навакса с емоциите, не можел да се облича. Което беше и самата истина. Но.... намирала съю го с настъпени обувки, а помощта в обличането се е изразявала в това да го оставят да реве докато се облече сам. Цитирам буквално "Той предпочита да реве половин час вместо да се облече". Със сигурност има деца, които са обгрижвани,  но нашето не беше от тях. Ако все пак решите да го запишете, наблюдавате детето и се доверете на инстинктите си. Аз подходих с изключително голямо доверие и до днес съжалявам , че не се усетихме по-рано.

# 362
Kaqqq, преместихме го в Куест Академи в Дружба 1.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 17:05 от Natali5126

# 363
Колко често ви индексират таксите?

Последна редакция: вт, 28 май 2024, 12:19 от Ambrosia

# 364
  • София
Вдигнаха заплатите в държавното образование, последно пролетта. Частните, за да си задържат персонала, поне толкова често трябва да преиндексират заплатите на своите възпитатели. Говорила съм с директорката на една малка ЧДЯ. За да си запази персонала, трябва да предлага поне 30% над държавните заплати.

# 365
Ужасни са таксите, но сега дават 520лв. помощ за неприетите в държавни градини. А ние плащахме 900 лв, като нямаше никакви помощи тогава и реално е било по-скъпо от сега, а и 900лв през 2014 бяха много повече от 900 лв сега.

# 366
Общо взето се увеличават спрямо субсидията. Зная за частна ясла, чиято такса е 800 за половин ден.

# 367
900 за частна 2014? Моето дете ходеше на частна през 2017 и таксите бяха 400 лв. Знам, че са различни, но ми се струва фрапантна разликата. Иначе да, увеличават  според субсидията - разбират ли, че се вдига, вдигат и те, но повече от нея 😀

# 368
Ами да, Киндероазе беше най-скъпата градина май и беше 900 лв. през 2014. Имаше една Космос, която беше 830. "Слънчогледи" беше 700. Гледал съм и на място съм ходил и във всички с немски - Увекинд беше 650, Германи беше 700+, а Веда и Ерих Кестнер бяха май около 650.
Да, имаше градини за 450, може би и за 400, но те положително са били без език и без наплив. Хубавите градини варираха около 650-700лв.
Разбира се, моята простотия да давам по 900 няма кой да ми я върне обратно. Поне да бяха научили нещо...
Поне не вдигнаха въобще таксата за трите години, правото право. На 900 лв започнахме и на толкова и завършихме след 3 години.

# 369
Ами да, Киндероазе беше най-скъпата градина май и беше 900 лв. през 2014. Имаше една Космос, която беше 830. "Слънчогледи" беше 700. Гледал съм и на място съм ходил и във всички с немски - Увекинд беше 650, Германи беше 700+, а Веда и Ерих Кестнер бяха май около 650.
Да, имаше градини за 450, може би и за 400, но те положително са били без език и без наплив. Хубавите градини варираха около 650-700лв.
Разбира се, моята простотия да давам по 900 няма кой да ми я върне обратно. Поне да бяха научили нещо...
Поне не вдигнаха въобще таксата за трите години, правото право. На 900 лв започнахме и на толкова и завършихме след 3 години.
Леле какви спомени имаш Simple Smile
Аз се опитах да се сетя за някаква цена....ама...бяло петно Wink

# 370
А какъв е смисълът от частна детска градина с немски или френски или друг подобен език като после в почти всички училища не го учат този език от толкова рано? А като не го учат, езикът се забравя - нормално. Ако е градина с английски по може, защото предполагам на много места има опция още от първи клас да го учиш (аз поне така бях, а не съм от София). Ако един от родителите е чужденец и знае немски/френски/друг език - разбираемо. Иначе са общо взето пари на вятъра. Поне да научат децата на ред и дисциплина, базата да е хубава и да се занимават с тях.

# 371
А какъв е смисълът от частна детска градина с немски или френски или друг подобен език като после в почти всички училища не го учат този език от толкова рано? А като не го учат, езикът се забравя - нормално. Ако е градина с английски по може, защото предполагам на много места има опция още от първи клас да го учиш (аз поне така бях, а не съм от София). Ако един от родителите е чужденец и знае немски/френски/друг език - разбираемо. Иначе са общо взето пари на вятъра. Поне да научат децата на ред и дисциплина, базата да е хубава и да се занимават с тях.

Абсолютно е така. +100.
Поне последното ти изречение се оказа вярно при нас, но само дотам.
При нас, както казах, идеята беше да учи после в Дойче шуле до 12 клас. Страшно глупава идея, което нямаше кой да ми обясни тогава. Всички познати родители от Киндероазе бяха със същата идея и много ясно, че от тях чувах само подкрепа, а не и критика. Трябваше сами да се опарим, за да разберем. Затова мъдрият български народ има много поговорки, една от които е - "за един бит десет небити давам". Ама битият бит... останалото го знаете 😂.

# 372
Моето беше в ясла тогава, това ни беше и единствената удобна в района, затова не съм се интересувала от други и не са ми били нужни езици, тя почти не говореше. Но при моите доходи тогава и 4-500 ми бяха много, спомням си го ясно Grinning

# 373
Ние също гледахме там, защото ни е удобна като място, а и нямахме гаранция, че ще го приемат в държавна. Иначе имах известни притеснения за немския и дали няма детето да се обърка с езиците при положение, че не говори все още ясно, а си бърбори негови неща.

# 374
Абе общо взето никъде не се знае как се гледат децата.
Вижте например вчерашния случай във Велинград..
Никъде няма гаранция за персонала кои какъв е и какво образование има и как изобщо ще се държи със децата..
Какво изобщо получава детето за такава такса от например 1200 лв.

Общи условия

Активация на акаунт