Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 641
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да питам и тук Simple Smile миналия петък получих потвърждение за периода 1.7-31.8. Кога да ги чакам парите и някаква друга нотификация изпраща ли се? НОИ пращат СМС, но тук идея нямам, за пръв път ми е.

# 451
Да питам и тук Simple Smile миналия петък получих потвърждение за периода 1.7-31.8. Кога да ги чакам парите и някаква друга нотификация изпраща ли се? НОИ пращат СМС, но тук идея нямам, за пръв път ми е.

Няма нотификация за направен превод, освен от онлайн банкирането Ви, ако имате. Към началото на ноември трябва да ги получите.

П.С.: За май-юни получих на 04.09 превод.

# 452
  • София
Благодаря! Това ми е достатъчно Simple Smile 2 месеца след периода.

# 453
Здравейте,бихте ли дали линк към публикацията във фейсбук,тъй като не я открива.Ние записахме дъщеря ни там,но ще тръгне октомври.
Благодаря

Здравейте,

От няколко дни съм в тотален шок и потрес от нещата, които се случват и са се случвали в градината на моето детенце. Става въпрос за частна детска градина "Слънчеви Приказки".

Моето детенце беше в тази градина година и половина. Никога не се адаптира напълно, като последната половин година сутрин плачеше много на оставяне и постоянно питаше „Диди ли е на смяна?“ със страх в очите -  „Не искам Диди, мамо, моля те, не искам на градина, искам друга градина, Диди наказва“…

Благодарение на пост във фейсбук и будната съвест на родителите и на няколко педагози работили в градината, ми се потвърдиха личните притеснения за нередности.

-   За година и половина се смениха над 6 педагози, само Диди, която дори няма образование на педагог, стои там неизменно. Двете с директорката Надислава, изповядват остарели подходи на възпитание включващи крещене по децата, блъскане, влачене за ръката  и бутане, затваряне сами в стаите, изправяне с лице към стената да стоят наказани, насилствено слагане на гърне с часове наред на малките, които все още са с памперс, заплахи и грубо отношение.

-   Лично съм чувала Надислава да крещи на едно момиченце, че е мърла и смотла, по ужасно грозен и злобен начин, но тогава си мислех, че е еднократен инцидент поради претоварване, защото тя и Диди гледаха децата седмици наред само двете и изнемогваха. Оказва се, че Надислава издевателства над малките деца по този начин редовно.

-   Има непрекъснато текучество на персонал, никога не е имало повече от 2 възпитателки на смяна, а трябва да има по закон 1 педагог с 2ма помощник-възпитатели.

-   Липса на прозрачност по отношение на болести, на това кой е с децата ни и ги грижи – винаги научавах за новия възпитател на място при взимане на детето. Аз имам скрийншотове, че съм информирала Надислава, че моето дете е болно, питала съм я има ли други болни, отговорът винаги е – не. Знаете ли, че за да мине леко коклюша е важно да се хване първата седмица, за да може антибиотиците да подействат? Моето дете го изкара, че и аз покрай него, след други деца, за което разбирам пост фактум от самите майки, не от Надислава. Ако бях информирана, можеше да излекувам детето си по-бързо и успешно, вместо 10 дни да си мисля, че караме лека кашлица, която накрая се оказа кошмар, траещ един месец.

-   Няма медицинско лице в градината, никога не е имало. Взимала съм си детето със сцепена глава, качвала се на пързалката по стълбичките, но зад пързалката имаше камъни и дувар. Така и не обезопасиха мястото на пързалката.

-   Безброй пъти съм била свидетел на разплакано дете, видимо тревожно, на което се дава тотален игнор от съответана Диди, защото иначе „щели да й се качат на главата“. Виждала съм Диди как хваща за мишницата едно 2 годишно дете и почти я отлепя от земята и с нейно темпо си ходи, а детенцето плаче и се влачи след нея.

-   Разбрах, че реална обратна връзка няма, когато всеки нов човек, почнал работа там ми казваше едно и също нещо, заучени фрази, при условие, че лично с тях никога не съм говорила преди това.

-   За година и половина не сме имали нито една родителска среща

-   Сияна винаги е гладна като я взимам от градината. Оказва се, че за филиала на Оборище са били поръчвани винаги 2 менюта дневно за над 10 деца, а за нашия на Витоша – 5 менюта дневно за над 10 деца, потвърдено от фактури и самата кетъринг компания. Лично аз съм броила децата на двора да стигат 16 броя…. Знам, че има не повече от 12-13 легла, беше ми и казано, че групата ще е до 12 деца, което не е вярно. Кухнята е супер малка и може да си представите как са наблъскани едно до друго и как ядат

-   Последните месеци тотално изчезнаха каквито и да е занимания, нямат танци,английски, нито музика.

-   Децата от предучилищната група слизат в някаква малка стаичка да учат, където нито има място за това, нито въздух, нито учебници.

-   Засичан е полужив плъх на двора и хигиената е под всякаква критика.

Моето дете е достатъчно травмирано вече, както и много от децата в тази градина, ако мога да спася дори едно дете на буден родител с този отзив, пак е нещо.

# 454
https://detskitegradini.com/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA … 0%B1%D1%80%D0%B5/ има списък с градините, за кои може да се кандидатства за компенсации. Изглежда сравнително изчерпателен.

Относно това кога отваря системата, проверявайте поне 1 път седмично, докато не си го пуснете. Аз лично вече не се и боря да им хвана схемата, един път дори пропуснах да си пусна заявленето, защото естествено никъде няма новини, информация... Нищо. Обикновено има около месец или месец и половина време, в който може да се подаде и следва последния месец, за който се подава. Не знам колко ясно го обясних, затова например за май и юни се подаваше до 1 юни до 15 юли (нещо такова беше).

А ако сме платили за цялата учебна година, можем ли да вземем компенсация за годината или трябва всеки календарен месец да пускаме заявление..?

# 455
Здравейте, някой с мнение за Maple Bear?

# 456
  • София
А ако сме платили за цялата учебна година, можем ли да вземем компенсация за годината или трябва всеки календарен месец да пускаме заявление..?
Не, няма вариант с едно подаване на документи да ви изплатят компенсации за цялата година. Подават се документи на всеки 2 месеца.

# 457
Не, няма вариант с едно подаване на документи да ви изплатят компенсации за цялата година. Подават се документи на всеки 2 месеца.

Благодаря!

Значи на всеки два месеца трябва да си искам от счетоводството на детската градина, да ми издават документ, с който да кандидатсттвам..?

# 458
  • София
А по едно и също време ли е отворена системата за заявления за всички?

# 459
  • София
Значи на всеки два месеца трябва да си искам от счетоводството на детската градина, да ми издават документ, с който да кандидатсттвам..?
Не, вие вече имате издадена фактура за годишната такса, както и имате платежно нареждане, че сте превели сумата. Тази фактура и това платежно ги добавяте към всяко кандидатстване.

А по едно и също време ли е отворена системата за заявления за всички?
Има малка разлика при сроковете за подаване на документи за компенсации за яслена и за градинска възраст, но като цяло да, по едно и също време е отворена системата за всички.

# 460
Сроковете за подаване за всички са едни и същи. Следете си в системата кога ще отвори.

Ако си имате някое друго семейство, може да се подсещате взаимно, защото с това подаване за 2 месеца накуп, се случва някой да се отплесне.

# 461
Някой с отзиви за детска градина Кита (в Драгалевци) ?

# 462
Събирам отзиви и за kidsville, Драгалевци

https://kidsville.space/galeria/

# 463
Здравейте,
Интересувам се от мнения ва Частна детска ясла и градина “Славейче” на ул. Росица. Дъщеря ми скоро ще започва адаптация там и съм притеснена. Като чета какво пишат други майки за различви градини и ясли. Ще бъда много благодарна за мнения!

# 464
Здравейте,
Интересувам се от мнения ва Частна детска ясла и градина “Славейче” на ул. Росица. Дъщеря ми скоро ще започва адаптация там и съм притеснена. Като чета какво пишат други майки за различви градини и ясли. Ще бъда много благодарна за мнения!
Ние останахме много доволни от тях, но ни приеха в държавна и вече не сме там. Само добри неща мога да кажа. Ако нещо конкретно Ви интересува питайте на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт