Частни детски градини - София (тема 13)

• 86 928
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
До 3 дни излезе резултата и в Цибалаб. 👍

# 721
Като става въпрос за храна да попитам.
Според вас нормално ли е повечето частни градини да ползва външна кухня, която да носи храната в долнопробни платсмасови опаковки и те два пъти да се загряват с храната в тях. Един път като я напълнят и втори път като е претоплят за обяд? Мен лично това ме притеснява, но явно само аз съм така, та реших да попитам?

В нашата градина го носят в едни големи съдове от неръждаема стомана, в които храната се носи в топъл шкаф и се разпределя на място, не я топлят още веднъж. Може би е инокс, ама не гарантирам

а дори и да са в пластмасови кутии, със сигурност са от такава , която е ок за повторна употреба и затопляне.

На мен ми се струва по- смущаващото свръхфиксирането в подобни подробности и мисленето в посока , че всички искат да ви прецакат.

# 722
  • София
...а дори и да са в пластмасови кутии, със сигурност са от такава , която е ок за повторна употреба и затопляне.
На мен ми се струва по- смущаващото свръхфиксирането в подобни подробности и мисленето в посока , че всички искат да ви прецакат.

Не мисля, че пластмасовите съдове за еднократна употреба са подходящи за "повторна употреба и затопляне",
но важното е да се заядем за всичко, нали така. Все пак иначе няма да сме типичен БГ Интернет потребител...

# 723
  • Sofia
Просто станаха прекалено много еко био активисти и маниаци на тази тема. Същите забравят, че заводите произвеждащи уж био продукция също са големи замърсители и свръх потребители на вода и други неща.

# 724
  • София
Просто станаха прекалено много еко био активисти и маниаци на тази тема. Същите забравят, че заводите произвеждащи уж био продукция също са големи замърсители и свръх потребители на вода и други неща.

Какво общо има био-то с огромното количество пластмаса и т.н., което се отделя като се претоплят подобни съдове за еднократна, в която ужким яките кетъринг фирми в София размотават храната?
Че и замърсяването намесихте?!

Ама важното е да търсиш по вола теле, па какво ще намериш там, дреме ти...

# 725
  • Sofia

Какво общо има био-то с огромното количество пластмаса и т.н., което се отделя като се претоплят подобни съдове за еднократна, в която ужким яките кетъринг фирми в София размотават храната?
Че и замърсяването намесихте?!

Ама важното е да търсиш по вола теле, па какво ще намериш там, дреме ти...

Няколко човека вече обясниха, че храната за яслите не е в пластмасови кутийки както я поръчвате за дома, а в големи съдове и се подготвят порциите в самата ясла, на явно не ви се чете.

# 726
  • София
Няколко човека вече обясниха, че храната за яслите не е в пластмасови кутийки както я поръчвате за дома, а в големи съдове и се подготвят порциите в самата ясла, на явно не ви се чете.

За да кажа, че е в пластмасови съм видял какво се случва, не съм си го измислил.
Дори на сайта на най-големите в София си пише "използваме рециклирана пластмаса, без BPA, като храната се поставя изцяло охладена, за да няма вредното съприкосновение с пластмасата, което се случва, когато си вземете храна или кафе за вкъщи в горещо състояние "

В много от местата се доставят в пластмаса на порции, колкото са децата и след това топлят храната в микровълнови.
Не зная защо БГ мамите решиха, че ще тръгна да си измислям, че и намесиха биоековеган нещата в темата...

P.S. Отделно не съм сигурен колко чакат храната да се охлади, като зная кога се доставят, освен ако не е от предходни дни! Дори и БГ татко готвя много и зная за колко се охлажда прясно готвено. Както и да е. Вие знаете всичко...

# 727
Това не е по темата точно, но една детска кухня имаше и със стъклени съдове понякога, ако нямат налични, а често нямаха, то беше в картонени. То картонените май пак имат пластмасов филм като при картонените чаши, но все пак. По някое време мисля, че обслужваха и някои градини, но не съм 100% сигурна и не знам в какви съдове се носят там.
А това, за което говори vaflicka е държавна ясла. Докато mitkomitashki - частна ясла или градина. В държавните както псе предлага храната за нас в бурканчета, ако обслужват ясли/градини ги носят в метални специално предвидени контейнери. Но в частните не е така освен ако специално не е упоменато. Виждала съм частни градини, в които си пише, че имат собствена кухня. Но са единици или една.

# 728
Blossom, картонено-пластмасовите са още по-лош вариант, защото не се рециклират.
Пак казвам - в нашата частна се носят в метални съдове, още първия път, когато ги посетихме, ни обърнаха внимание и даже засякохме разносвача Simple Smile Но казаха, че инициативата е била тяхна, т.е. за други частни от същата кухня може да не е така.

# 729
Една позната, която работи в частна ясла ми каза, че им носели храна на Юначе в големи пластмасови кофи, които кофи директно затопляли в микровълновата. Каза, че не й се струва добре

# 730
Точно от Юначе карат в нашата Simple Smile

# 731
Неприятно.
Точно от Юначе карат в нашата Simple Smile
Сменяйте тогава

# 732
Защо? Два пъти писах - носят в метални съдове, на 75°, в 10 сутринта, тъкмо докато стане време за обяд са супер Simple Smile Виждала съм ги не веднъж, не е като да го казват само за пред родителите Simple Smile
За това написах, че явно е до договорка между едната и другата страна.

# 733
При нас знам, че ядяха студена храната на база казаното от детето. 😀

# 734
Здравейте, искам да попитам за скорошни впечатления от "Свети Георги". В сайта им пише, че учат и по българската система, но дали всъщност е вярно? Има ли някой впечатления как се развиват езиковите умения по български на децата от там? И като цяло има ли доволни родители?

Общи условия

Активация на акаунт