Частни детски градини - София (тема 13)

• 86 928
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Не си представям, че някъде извеждат ясленчета на разходки.
И аз, но в интерес на истината бях много приятно изненадана, когато колежка ми сподели, че в държавната ясла на сина и (май някъде в Дружба) дори ги водят на екскурзии с автобус извън София! Естествено, сигурно не става въпрос за първа яслена група, предполагам за 2 или 3 (има ли изобщо трета, не съм наясно). Тя беше изключително доволна от лелите, явно работят със сърце и душа. Та не виждам щом в държавната могат да го организират, частните да не могат.

И аз не мисля, че е нормално да не са изговорени правилата на родителите и да не се познавате с персонала и с директора. Търсете си правата, настоявайте, ако не се затъпите за собственото си дете, няма кой да го направи.

# 706
Благодаря ви за коментарите. Ще поема инициативата да се срещна с директорката и да се запозная с персонала, за да обсъдя темата с храната, спането и други. Дори може би е по-добре да се организира родителска среща, за да се запознаем в крайна сметка, мисля че е нормално. Това, което ме притеснява, е че ще съм една от малкото, която проявява "претенции" по тези теми и виждам, че едва ли с мен ще дойде някаква промяна. Явно детската градина си функционира така и родителите са ок, доколкото са в течение. В петък го взех от градината и случайно видях една от лелите - беше купила солети, за да ги 'награди', че били послушни... ами не съм съгласна. Утре може да реши да купи обикновени вафли и да ги предложи на децата.

# 707
Вашето детенце посещавало ли е някоя от двете ? Можете ли да разкажете повече ? Сега ги разгледах и ще се свържа с тях от понеделник.

Водете се по детето и няма да сгрешите. Когато събирах отзиви имаше доста добри за Светлина и Бобче Топче (където има адаптация с родител).

# 708
  • Sofia
Благодаря ви за коментарите. Ще поема инициативата да се срещна с директорката и да се запозная с персонала, за да обсъдя темата с храната, спането и други. Дори може би е по-добре да се организира родителска среща, за да се запознаем в крайна сметка, мисля че е нормално. Това, което ме притеснява, е че ще съм една от малкото, която проявява "претенции" по тези теми и виждам, че едва ли с мен ще дойде някаква промяна. Явно детската градина си функционира така и родителите са ок, доколкото са в течение. В петък го взех от градината и случайно видях една от лелите - беше купила солети, за да ги 'награди', че били послушни... ами не съм съгласна. Утре може да реши да купи обикновени вафли и да ги предложи на децата.

Аз се сещам за една ясла в Бъкстон/Манастирски ливади където почти всеки ден си снимат с външна храна донесена от някого и крайно неподходяща за деца. За тази ли става въпрос? Аз категорично отказах да пусна детето си там.

# 709
В случая става въпрос за частна детска ясла в Оборище

Аз се сещам за една ясла в Бъкстон/Манастирски ливади където почти всеки ден си снимат с външна храна донесена от някого и крайно неподходяща за деца. За тази ли става въпрос? Аз категорично отказах да пусна детето си там.

# 710
  • София
В случая става въпрос за частна детска ясла в Оборище

Може ли на лично или тук да споделите за коя ясла става въпрос?

# 711
  • София
Като става въпрос за храна да попитам.
Според вас нормално ли е повечето частни градини да ползва външна кухня, която да носи храната в долнопробни платсмасови опаковки и те два пъти да се загряват с храната в тях. Един път като я напълнят и втори път като е претоплят за обяд? Мен лично това ме притеснява, но явно само аз съм така, та реших да попитам?

# 712
Не мисля, че чак на никой не му пука Wink Единствената опция е да носите вие храна от кухня, която дава в стъкло. Няма как да щракнат с пръсти и да започнат да готвят, не навсякъде е разрешено и имат персонал.
В нашата носят в две големи тенджери и разливат в купички (за това не схващам защо дават пластмасови чашки, така и така мият, но поне е нещо). Освен това е по-лесно, ако случайно някое дете отсъства, друго иска допълнително и т.н.
Реално миенето им е драмата Simple Smile По-лесно е да разчистват след това Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 14:44 от Inferiya

# 713
  • Sofia
Точно така не са индивидуално опаковани, а и да бяха по-добре по сигурна опаковка, отколкото опасност от замърсен съд.

# 714
@Apani, като чета какво пишеш..все едно става въпрос за предишната ясла на дъщеря ми - Арлекино, Обеля. За година там нищо не научи, предимно ги оставят да се занимават сами - свободна игра. Аз съм изключително недоволна от там. Снимаха ги веднъж, два пъти в седмицата. Трябваше по договор да са 16 деца максимум, но поради недостиг на персонал бяха 22🫣. При въпрос от моя страна към тях, реагираха възмутено и отговорът на директора беше: Ами това е, което можем да предложим, ако Ви харесва, ако нее.. вие си знаете.
Не я препоръчвам за никое детенце.
Има още много неща, които мога да кажа. Ако някой има интерес, може да ми пише на лично.

# 715
Като става въпрос за храна да попитам.
Според вас нормално ли е повечето частни градини да ползва външна кухня, която да носи храната в долнопробни платсмасови опаковки и те два пъти да се загряват с храната в тях. Един път като я напълнят и втори път като е претоплят за обяд? Мен лично това ме притеснява, но явно само аз съм така, та реших да попитам?

Ако в сградата нямат кухня и/или разрешение да приготвят храна за деца, няма как да предложат собствена кухня. Голям разход е и за оборудване и допълнителен персонал.
Къде, къде по- лесно е да поръчат готова.

Има и държавни градини, които нямат собствена кухня, но тогава поръчват храната от съседна ДГ или ясла, която готви и за двете заведения. А частните градини поръчват от частни кухни. Нямат избор просто

# 716
  • Sofia
Здравейте, колко дни преди постъпване в ясла се правят медицинските изследвания? За колко дни излиза фекална проба?

# 717
Аз ги пуснах на 10.09 сутринта, в петък - на 12.09 бяха готови и разпечатах.

# 718
  • Sofia
Аз ги пуснах на 10.09 сутринта, в петък - на 12.09 бяха готови и разпечатах.
В коя лаборатория? И фекалната проба ли излезе за два дни понеже чета различни срокове.

# 719
До три дни излиза. Всичко беше готово в петък сутрин - Синево.

Общи условия

Активация на акаунт