Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 004
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
В коя градина сте били? И присъствахте ли през първите дни на адаптацията?

# 691
  • София
В коя градина сте били? И присъствахте ли през първите дни на адаптацията?
Ще кажа на лично коя е градината на всеки, който се интересува.
 Да, присъствах, много плавна адаптация направихме.

# 692
  • Countryside
Ставаше въпрос, че децата реват постоянно и да, това определено не е нормално независимо дали са в период на адаптация или не. Някои по-чувствителни деца плачат като ги оставят, но обикновено само в началото и то за кратко. Ако адаптацията не върви, не винаги проблемът е в детето, аз бих се притеснила ако то стане нервно, ревливо, неспокойно, отказва да се храни или има неспокоен сън. Да, децата реагират различно на промени, но ако не ги стресират, процесът на адаптация обикновено минава плавно и проблем няма.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 21:45 от Г-жа Букет

# 693
Ич билям не сме усетили да е нещастно, иначе веднага щяхме да го махнем. Когато проговори, а особено между 3 и 4 години, когато вече говореше така, че всичко му се разбираше, казваше, че е щастлив там. На 4 влезе в Дойче шуле и виж там наистина беше нещастен. И го махнахме оттам.

# 694
  • София
Ставаше въпрос, че децата реват постоянно и да, това определено не е нормално независимо дали са в период на адаптация или не. Някои по-чувствителни деца плачат като ги оставят, но обикновено само в началото и то за кратко. Ако адаптацията не върви, не винаги проблемът е в детето, аз бих се притеснила ако то стане нервно, ревливо, неспокойно, отказва да се храни или има неспокоен сън.
Много трябва да си слушаме дечицата.
Те си показват, както и една градина ако е добра за едно дете и се чувства добре там, за друго може да не е ...

# 695
  • Sofia
Бихте ли препоръчали добра частна детска ясла в южните квартали, която да дава поне компенсация.

# 696
  • София
Бихте ли препоръчали добра частна детска ясла в южните квартали, която да дава поне компенсация.
Дрита, обаче не зная дали ще имат места, много са търсени и имат списък чакащи.

# 697
Здравейте, в частна детска градина сме, но детето ми беше прието в държавна (3то желание). Въпросът ми е, ако не го запиша, в държавната, в която са го приели, губя ли правото на компенсация за частната?

# 698
Да, губите компенсацията.

# 699
  • Countryside
Здравейте, в частна детска градина сме, но детето ми беше прието в държавна (3то желание). Въпросът ми е, ако не го запиша, в държавната, в която са го приели, губя ли правото на компенсация за частната?
А вие как мислите? Компенсациите са, защото детето не е прието в държавна ДГ(която и да е тя, вие редите желанията), и след класирането това отпада, защото реално детето е прието. Ако вие не желаете да го запишете, тогава проблема не е в класирането и държавата реално няма какво да ви компенсира.

# 700
Така е, когато детето плаче и даже нощем се буди с писъци е доказателство, че ДГ е лоша. Това бяха и за мен първите сигнали да се заинтересувам - “Кой всъщност работи в Киндер оазе?”. За съжаление късно се коригирахме и сменихме Младост 1, защото се убедихме, че там не са добри…
Е, по - добре късно отколкото никога, но упреците за тази грешка все още ни спохождат, защото там не научиха на нищо,  даже и на 1 песен…
Ставаше въпрос, че децата реват постоянно и да, това определено не е нормално независимо дали са в период на адаптация или не. Някои по-чувствителни деца плачат като ги оставят, но обикновено само в началото и то за кратко. Ако адаптацията не върви, не винаги проблемът е в детето, аз бих се притеснила ако то стане нервно, ревливо, неспокойно, отказва да се храни или има неспокоен сън.
Много трябва да си слушаме дечицата.
Те си показват, както и една градина ако е добра за едно дете и се чувства добре там, за друго може да не е ...

# 701
Здравейте,
Тъй като за първи път се сблъсквам с това (първо детенце ми е), нормално ли е родителите да не се допускат в самата градина, само на входната врата на тротоара? Видях персонала още първия ден и никой не се представи, не ми направи добро впечатление. Също няма практика да се организира среща с директорката, не я познавам. Аз също си мисля, че искам да отида изненадващо, но няма кой да ме допусне. Детето посещава яслата вече 3 дни, сигурно е рано за заключвния, но има неща които забелязяам и ме тревожат.
Търся друга частна ясла, която да дава точка. Търся позитивен и сърдечен персонал, който да полага грижи за дечицата, да се занимават с тях (тъй като в сегашната нямат никаква програма и просто хвърчат), да се предлага качествена храна и да не се предлагат купешки храни (тип солети, торта със захар и други, без знанието на родителя). Да излизат навън, не само в двора, но и на разходки. Ще съм благодарна да споделите мнения. Районът в случая не е от значение.

Относо казуса до ревящите деца в ДГ, да дам моя принос: изобщо не е нормално децата в една ДГ да реват ПОСТОЯННО, при това ВСЕКИ ДЕН! 

И аз да дам моя принос...
Не става дума постоянно, всеки ден, всички деца да реват. Очевадно тогава ще има проблем.
Става дума за процеса на адаптация.

Потребителят anguawolf обаче е написал/а точно това, че се чуват да плачат непрекъснато, без да спират. Аз бих била много, много внимателна с подобно място. Бих ходила да ги проверявам изненадващо.

# 702
Водете се по детето и няма да сгрешите. Когато събирах отзиви имаше доста добри за Светлина и Бобче Топче (където има адаптация с родител).

# 703
  • София
apani, определено не е нормално да не знаете кой поема детето ви и кой ръководи градината, да не сте изговорили основни правила и особености,навици на детето.
 Иначе това за допускане до входната врата си е абсолютно нормално, но искайте си среща с учители, с директор, особено по време на адаптация е много важно да имате връзка с учителите.
Изумена съм ... детските градини започнаха да злоупотребяват супер много с тази липса на места в държавните и най-вече с прословутата точка.

# 704
Не си представям, че някъде извеждат ясленчета на разходки.

Общи условия

Активация на акаунт