Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 579
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Киндероазе беше нашата. 900 кинта беше 2014-2016. Поне за 3 години не вдигнаха таксата, но толкова беше.
По принцип 400 бяха тези без език. Езиковите бяха 650, Слънчогледи беше 700. Всички с немски ги бях обиколил, тогава бяха Веда, Ерих Кестнер, Германи, Увекинд и Киндероазе. Под 630 лв. нямаше. Германи и тя беше 700.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 12:52 от Татко Мецан

# 511
Парите в Киндер оазе хвърчат с космическа скорост, но не съм съгласна с мнението, че за детето е полезно да расте в мулти култи среда, където всяко дете си говори език, който се го знае, директорката Й.К. от Киндер оазе крещи и изпада в нервни кризи, а детегледачките повтарят една и съща дума по немски, която звучи цигански! За това ли трябва да се плащат 1400 лв? Или имате много пари за буклука?

# 512
  • Countryside
Пари за бУклука нямаме, но както е модерно да се казва напоследък : Всеки се преценя. А и немският отдавна вече не е кой знае каква инвестиция, говори се само в Европа, труден е, отнема време да се учи, словореда е кофти, а Германия, че и Австрия вече не са това, което бяха.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 08:31 от Г-жа Букет

# 513
Коментарът ми беше насочен към това, че се обсъжда общия случай, по-скъпи градини/училища винаги е имало.

# 514
Здравейте търся мнение за 2 тотално различни една от друга ясли/градини. След коментара на Татко Мецан, Киндероазе отпадна от нашия списък с ясли, които искаме да посетим, а така или иначе ни беше и малко под въпрос, защото съм срещала и други доста спорни мнения за там. Интересувам се от мнение за ЧДГ Веда, по мнения, които съм чела изглежда и звучи прекрасно място, но ще се радвам на актуални такива, с таткото владеем немски език на доста високо ниво (върнали се от Германия след над 10 години там). Втората ЧДГ към, която сме се насочили е Мейпъл беар (както казах нямат нищо общо помежду си), дали може да споделите актуални мнения и за нея.
Първоначалната ни идея беше детето да продължи след това в ДШ, но нещата се измениха леко и търсим други варианти за училище към този етап, масово са с английски, но пък детето спокойно може да продължи да тренира и упражнява немския с нас. Благодаря ви!

# 515
  • София
Ще отговоря и тук, не само на лично - много, ама много сме доволни от Веда.

# 516
Двете заведения са на двата края на София, ако не бъркам. Щом става дума за яслена възраст, помислете за по-близкото. Даваха ми този съвет и ми се струваше второстепенен фактор, но като се има предвид детето ми колко често боледува първата година (на градина е не повече от 1/3 от времето) и стресът покрай адаптацията, времето за пътуване се оказва много важно нещо.

# 517
  • София
Локацията ми беше един от най-важните критерии при избор на градина и дори и за училище в начален етап ми наклони везните доста.С този трафик в София за дете е убийствено да прекарва часове в път, след като вече е прекарало едно минимум 8 часа в градината/училището.

# 518
Здравейте, имам дъщеричка на година и девет месеца, не сме приети на държавна градина и ще трябва да я запиша на ясла. Може ли да споделите мнения за добри частни градини в Младост 1а, Младост 1, 2 или в близост?

Харесала съм Частна детска градина и ясла “Щастливи деца” в Младост 1, но не мога да намеря отзиви за нея, имали някой впечатления от нея?

# 519
Ние сме от Младост, и двете ми дъщери изкараха яслата по две години в Звездното кралство в Дружба, ако сте от Младост 1 например, до там сте стига по бързо от колкото до Младост 4. Собственичка е най-прекрасния човек на света, обожава децата като майка и ако имам трето пак ще го пратя там. Каките съща са прекрасни, максимум 12 деца са.

# 520
Двете заведения са на двата края на София, ако не бъркам. Щом става дума за яслена възраст, помислете за по-близкото. Даваха ми този съвет и ми се струваше второстепенен фактор, но като се има предвид детето ми колко често боледува първата година (на градина е не повече от 1/3 от времето) и стресът покрай адаптацията, времето за пътуване се оказва много важно нещо.

Здравейте, забравих да уточня, че ние живеем извън София и във всеки случай детето ще пътува, двете градини ни идват на едно и също разстояние като километри и с разлика около 5 минути, Мейпъл беар логистично е по-добра опция, защото е близо до офиса на таткото за разлика от Веда, но със сигурност бих обмислила и някаква по-близка опция. Благодаря!

# 521
  • София
Здравейте, имам дъщеричка на година и девет месеца, не сме приети на държавна градина и ще трябва да я запиша на ясла. Може ли да споделите мнения за добри частни градини в Младост 1а, Младост 1, 2 или в близост?

Харесала съм Частна детска градина и ясла “Щастливи деца” в Младост 1, но не мога да намеря отзиви за нея, имали някой впечатления от нея?
Преди години бяхме доволни от Щастливите деца - спокойно място, извеждат ги редовно, имат много арт занимания и симпатична градина. Персоналът също е много мил, не съм чувала и виждала да им се карат.

# 522
Благодаря, Циндил-Пиндил, за информацията! Преди колко години сте посещавали яслата и градината в Щастливи деца? Доволни ли сте от  заниманията в градината, добре ли подготвят за влизане в добро начално училище?

# 523
  • София
Преди 3 г,. За подготовката нищо не мога да кажа, защото аз много се занимавах със сина ми + ходеше на логопед , в резултат на което стана като войник за първи клас. Laughing Не мисля, че се преучват честно казано. Ако ти трябва място, където да ги подготвят за училища тип Света София, Питагор, НУКК и подобни, не е това мястото.

# 524
Браво! Отлично сте се справили! Аз също смятам да се занимавам допълнително с дъщеря ми, няма да разчитам само на градината.
А как мина при вас адаптацията в началото в яслата? Разрешават ли родител да бъде с него първите седмици по няколко часа? Ходеше ли след това с желание? Защото дъщеря ми не се е отделя от нас и ми се искаше първите дни да съм с нея за по един, два часа, докато свикне.

Общи условия

Активация на акаунт