Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 381
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

Имам въпрос относно компенсациите...

Т.к. вече нямаме никакви надежди за държавна ясла (за сега според калкулаторите само в една ДЯ имаме 15% успеваемост; другите са 0%) , решихме да запишем от сега синът ни на частна ясла. Намерихме такава, която дава допълнителна точка, дава компенсации, в нашия квартал е и има 1 свободно място. Ще го запишем от август и въпросът ми е, в случай че не сме приети в ДЯ, ще можем ли да кандидатстваме за компенсация считано от август 2025 година?

# 586
  • София
Здравейте,

Т.к. вече нямаме никакви надежди за държавна ясла (за сега според калкулаторите само в една ДЯ имаме 15% успеваемост; другите са 0%) , решихме да запишем от сега синът ни на частна ясла. Намерихме такава, която дава допълнителна точка, дава компенсации, в нашия квартал е и има 1 свободно място. Ще го запишем от август и въпросът ми е, в случай че не сме приети в ДЯ, ще можем ли да кандидатстваме за компенсация считано от август 2025 година?
Кой набор е детето и кандидатствали ли сте на класиранията за учебната 2024/2025 г.?
- Ако сега ще кандидатства за първа яслена група, т.е. детето не е можело изобщо да кандидатства на класирания за учебната 2024/2025, ще може да получавате компенсации от август, като за целта има една отметка в профила на детето в модул Компенсации, която трябва да маркирате, че заявявате желание за кандидатстване, въпреки че за него не е имало яслени групи за него през уч. 2024/2025 (за да може да получавате от август още компенсации, защото неприемането на класирането през м. май и на следващите след него класирания ви дава право на компенсации от септември).
Ако детето кандидатства за втора яслена група и сега през май месец ще ви е най-първото кандидатстване, няма да може да получавате компенсации за август, тъй като за компенсиране на този месец се изисква да сте кандидатствали на класиранията за учебната 2024/2025, които приключиха през февруари 2025 г.
Ако детето кандидатства сега за втора яслена група и е участвало в класиранията за първа яслена група през учебната 2024/2025 г., но не е било прието досега, може да кандидатствате за компенсации от август (въз основа на неприемането на детето за предходната учебна година).

Дръжте си винаги активни кандидатури, за да може детето да се врътка в системата на всяко класиране и да не ви отказват компенсации.

# 587
Здравейте,

Кой набор е детето и кандидатствали ли сте на класиранията за учебната 2024/2025 г.?
- Ако сега ще кандидатства за първа яслена група, т.е. детето не е можело изобщо да кандидатства на класирания за учебната 2024/2025, ще може да получавате компенсации от август, като за целта има една отметка в профила на детето в модул Компенсации, която трябва да маркирате, че заявявате желание за кандидатстване, въпреки че за него не е имало яслени групи за него през уч. 2024/2025 (за да може да получавате от август още компенсации, защото неприемането на класирането през м. май и на следващите след него класирания ви дава право на компенсации от септември).
Ако детето кандидатства за втора яслена група и сега през май месец ще ви е най-първото кандидатстване, няма да може да получавате компенсации за август, тъй като за компенсиране на този месец се изисква да сте кандидатствали на класиранията за учебната 2024/2025, които приключиха през февруари 2025 г.
Ако детето кандидатства сега за втора яслена група и е участвало в класиранията за първа яслена група през учебната 2024/2025 г., но не е било прието досега, може да кандидатствате за компенсации от август (въз основа на неприемането на детето за предходната учебна година).

Дръжте си винаги активни кандидатури, за да може детето да се врътка в системата на всяко класиране и да не ви отказват компенсации.

Набор 2024та е и сега кандидатствахме за първи път за 1ва яслена за учебната 2025/2026, мисля че така се води.

Благодаря за изчерпателния отговор. Simple Smile

# 588
  • Somewhere beyond the moon and stars
Има ли градини с постоянно видео излъчване?

Това не би ли било малко странно?
И в разрез със всякакви етични норми?

Абсолютно… надявам се, че не съществува такъв тип big brother. Не бих си пуснала детето на място, на което някакви непознати и незнайни хора наблюдават децата по всяко време.

Опасно е, ако се излъчва през интернет, по всяко време някой може да “прихване” излъчването. Имаше такива сайтове едно време, събираха кадрите от домашни охранителни камери.

По принцип, видеонаблюдението в училищата и градините трябва да е ограничено в локална мрежа и да е достъпно само за директора или охранител/пазач.

На конкретния въпрос - виждала съм информация в тази посока на сайтове на частни градини или кооперативи.

# 589
Under1roof са с постоянно видеонаблюдение, но без звук, без спалните помещения,  бани, тоалетни и столовата.
Доколкото знам и в Германи също имат видеонаблюдение за родителите.
Има ли градини с постоянно видео излъчване?

# 590
Здравейте! Може ли да ми дадете актуални мнения за ЧДЯ "Изследователи" Изток - впечатления, грижа и отношения за деца, месечна такса и т.н.?
Благодаря предварително!

# 591
Здравейте! Някой има ли актуално мнение за ЧДГ “Бобче-топче”?

# 592
Здравейте! Може ли да ми дадете актуални мнения за ЧДЯ "Изследователи" Изток - впечатления, грижа и отношения за деца, месечна такса и т.н.?
Благодаря предварително!

Детето ми е там от 2024г. Като цяло съм много доволна, имаме всеки ден снимки, обратна връзка как е минал деня. Занимават доста децата,  четат им книги, нямат екранно време и ги извеждат навън
когото времето позволява (да не духа силно и да не вали). Месечната такса от септември ще е 1550 лв.

# 593
Благодаря ви!
Благодаря предварително!

Детето ми е там от 2024г. Като цяло съм много доволна, имаме всеки ден снимки, обратна връзка как е минал деня. Занимават доста децата,  четат им книги, нямат екранно време и ги извеждат навън
когото времето позволява (да не духа силно и да не вали). Месечната такса от септември ще е 1550 лв.

# 594
Здравейте, пиша по молба на приятелка, която няма профил, а детето и ще бъде първа група и търси място. Имате ли положителни отзиви за детска градина близо до центъра, в която наистина приемат до 15 деца макс в група и имат индивидуално отношение към децата?

# 595
Здравейте! Моля за мнения и препоръки за добра частна детска ясла за дете на 1г6м около кв. Хиподрума (на 20 минути път с кола). Основното, което търсим е детето да не боледува често и грижите в групите да са добри.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 596
  • София
Цветенце отговаря на тези желания, но там списъкът с чакащи е доста голям Simple Smile. Дават и точка за ДГ, отговарят и на условията за компенсация. Първото ми дете беше 2 години там, второто година вече прави. Ако имам и трето, пак там бих го пратила.
https://tsvetence.com/

# 597
Здравейте, някой може ли да изкаже мнение за ЧДГ "Златно слънце" ? В Люлин 9 е. Благодаря!

# 598
А мнение за ЧДГ "Пролет" - Манастирски ливади /до Лидл/?

# 599
Здравейте, някъде бях чела че при прием в детска градина/ясла и незаписване от моя страна ми се добавя черна точка при следващо кандидагстване. Има ли такова нещо и последствия, освен че губя компенсацията?

Общи условия

Активация на акаунт