Частни детски градини - София (тема 13)

• 87 201
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!

Може ли актуално мнение за частна детска градина Слънчева усмивка в Овча купел (до околовръстното)?

Също така тъй като съм абсолютно нова в темата за частни детски заведения - има ли такива, за които може да се ползва компенсация, но да не дават точка? И има ли къде да ги видя, ако съществува такава условност?

# 616
Здравейте, някой знае ли къде по-точно се намира филиала на ЧДЯ Бизиленд на бул.Черни връх?
Имате ли мнения за нея?

# 617
На гърба на Ла Ботега.

# 618
  • Sofia
Здравейте, някой знае ли къде по-точно се намира филиала на ЧДЯ Бизиленд на бул.Черни връх?
Имате ли мнения за нея?

Това ли беше яслата, която си смени собствениците наскоро? Каква е таксата при тях?

# 619
  • София
Имате ли мнения за нея?

Намира се точно зад La Bottega Monte. Има три групи като децата са разделени по възраст. Аз имам някои забележки, но като цяло се държат добре с децата, моето и останалите, които виждам ходят с желание. Имат допълнителни занимания - английски, йога, танци и понякога театър или нещо друго. Моето дете рядко боледува, почти цяла година не е отсъствал за разлика от преди да започне. Смятам, че родителите са отговорни и не пускат болни децата.

# 620
Здравейте! Някой има ли впечатления от частна детска ясла Бръмбазък на ул. Оборище ?

# 621
Здравейте! Дъщеря ми ще започва от септември в ЧДГ Куест - Дружба, ще бъде втора яслена група. Ходихме до градината за документи и си мислехме, че ще ни покажат базата, но не беше така. Дали началото на учебната година ще има родителска и тогава ще видим базата и ще се запознаем с учителките? Нищо не ни казаха по този въпрос, сякаш бързаха да ни отпратят, но това не е проблем, може да са имали работа. Получихме списък с необходимите вещи и мед. изследвания и ни казаха в колко часа се хранят. Сякаш тази информация не ми беше достатъчна.
Основното ми питане е правят ли родителска, в която да разкажат за метода им на работа и подход към децата, да кажат ще има ли период на адаптация и такива неща.
Също ще съм много благодарна, ако имате още отзиви от последните години

# 622
Влезте в групата във Фейсбук Детски ясли и градини в гр.  София , там има информация за градината (по ключови думи и име търсете). Тук ако някой отговори от личен опит ще е много добре, но и там има доста инфо.

# 623
Синът ми е в Куест от 4 годишен, сега е на 6 и решихме да остане там и за предучилищна група (училище още не сме избрали). Изключително сме доволни от отношението към децата, заниманията и като цяло грижата към тях. Той ходи целогодишно, досега не са имали сборни групи лятото, сега за първи път ще имат, но предполагам, защото са по-големи и някои от децата няма да са там лятото. Но за мен е важно,  че се прибира щастлив и ходи с желание. Преди това беше в Little steps една година, изобщо не сме доволни, но няма да изпадат в подробности,  тъй като не е обект на питането, а и мисля, че съм писала преди. На първата си седмица в Куест, ние много се притеснявахме, тъй като той не е от най-адаптивните деца, има си своите особености, но той каза, повече никога няма да се върна в Литъл степс, искам тук (бяхме му казали, че е временно, за да не се стресира и да свикне първо). Неща, които не правеше в предишната градина и ни обясняваха,  че той не иска, а те не ги насилват, в Куест ги правеше с желание и удоволствие.  Успяха да му влязат под кожата, да го вдъхновят и спечелят доверието му. Ако имате конкретни въпроси, с радост ще отговоря.

# 624
Благодаря ти MascotaN! Дано и в яслените групи всичко е наред. При твоето дете имаше ли период на адаптация или още първия ден си изкара целия?
Иначе съм разгледала отзивите във Фб групата, почти всички са позитивни, но някъде прочетох, че са сменяли директора и не знам дали и сега нещата седят така.

# 625
При моето дете нямаше период на адаптация,  даже напротив. Тъй като го местихме по средата на учебната година, ни казаха, че групата е сформирана и пълна, могат да приемат 1-2 деца, но само ако се впише в групата. Искаха да отиде за два часа единия ден и след като всичко беше наред, детето спокойно ни казаха, че няма проблем и го записахме. Но той все пак беше ходил на градина. За яслените групи не знам как е. Директорката Юлия Аткова е една и съща от много години, доколкото знам и основателка, та не знам коя директорка е сменена.

# 626
  • Хасково
Здравейте, имаме избор между държавна и частна детска градина... Да знам, че сигурно ще се възмутят много хора, но на първо класиране не ни приеха и тръгнахме да обикаляме частните и тъкмо ни хареса Палавите малчугани в Младост 2,  ни приеха на 3то класиране в 28ДГ Ян Бибиян. Детето до сега не е ходило на градина. За държавната основно ме притеснява, че са много деца- 29в група, докато в частната 15. Много ми е важно доброто и положително отношение към децата - гушкане, утешаване, обяснения. Примерно когато детето плаче сутрин, да не се издърпва от ръцете на майката, а да му се обърне внимание. При нас предполагам ще има проблем и с адаптацията. Дали са ви съдействали?  Интересуваме и комуникацията с родителите - пращат ли снимки през деня, звънят ли, ако има проблем. Ще се радвам на отзиви и съвети, коя бихте избрали.

# 627
Като записвате детето в държавната изговорете тези неща с директорката и помолете да се запознаете с госпожите, които ще поемат вашата група и поговорете и с тях. Обикновено са много отзивчиви и ще научите каквото ви интересува от първа ръка.

В някои заведения има плавна адаптация, в други - не, някои учителки пращат снимки, други - не.

# 628
За какво точно трябва да се възмущават много хора, не ми стана ясно. Детето ми също беше прието в общинска градина, но го оставих в частната без никакво колебание. Ако искате повече внимание, обяснения, гушкане и т.н. не виждам как ще се случи в група с 29 деца. Ако детето Ви е бързо адаптивно, може и да е ок в голямата група. Поговорете наистина с учителките, както е посъветвала sd.ad, може и след разговора да дойде отговора.

# 629
Моят съвет е да опитате. Пътят после от държавна към частна е по-лесен.

Миналата година бяхме в 100% аналогична ситуация, плюс можехме и без проблем да си позволим частна градина. Да опитаме държавната беше най-доброто ми решение, имахме късмет да попаднем на най-прекрасните учителки - с любов се грижат за децата, и са гушкани, и научават нови неща - и много мили дечица, след които дъщеря ми откри нови приятели. Не беше ходила на градина, емоционална и привързана към нас е, очаквах драми, защото не се е делила от нас, но нищо подобно - влезе спокойна и усмихната и никога не е плакала.

Общи условия

Активация на акаунт