Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (5)

• 49 136
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Овен това изборът за донорски материал е много личен и не бих правила такива лесни заключения като “със сигурност ще стане”. Имам изключително близка приятелка, която реши, че това не е техният път и не бих си позволила да давам насоки като: осинови си, ползвай донор и т.н.
Сигурно идеята ви е да вдъхнете кураж, но темата за донорството е доста деликатна и аз не бих коментирала или давала препоръки в тази насока.

# 286
Може би вие не сте с ИЯР!
Аз за съжаление съм Disappointed Relieved

Докторът ще ви предложи вариант с донорска яйцеклетка, който със сигурност ще е успешен.
Докторът не владее комуникацията. Това е моето мнение от личен опит. Ако той няма опит при жени с ИЯР най-почтеното което може да направи е да насочи тези жени към негови колеги, които имат опит (било то и в чужбина) или най-малкото да не им отнема надеждата, защото той не е Господ, че да е сигурен, че една жена с ИЯР няма да може да забременее с нейна яйцеклетка. Иначе вариантът с донорски яйцеклетки всяка жена го знае и всеки АРТ специалист може да го предложи.

# 287
  • София
Вие отивате при него, защото искате да чуете неговото мнение като специалист и той ви го казва. Според мен постъпва правилно, не иска да източва пациентите за случаи, в които той не вярва, че ще се случат по естествен път или шансът е твърде малък. Работата на лекаря е да каже искрено, точно и ясно как той вижда нещата, а не да заблуждава. Дали е най-точното решение вече е друг въпрос, аз лично бих минала и през второ, трето мнение.
Не всеки е готов да вземе донорска яйцеклетка, така е, винаги има и вариант Турция, там така или иначе не предлагат донорски яйцеклетки, важното е да се действа, а да не се чака, защото с всеки месец положението става по-лошо при ИЯР.

# 288
Може би вие не сте с ИЯР!
Аз за съжаление съм Disappointed Relieved

Докторът ще ви предложи вариант с донорска яйцеклетка, който със сигурност ще е успешен.
Докторът не владее комуникацията. Това е моето мнение от личен опит. Ако той няма опит при жени с ИЯР най-почтеното което може да направи е да насочи тези жени към негови колеги, които имат опит (било то и в чужбина) или най-малкото да не им отнема надеждата, защото той не е Господ, че да е сигурен, че една жена с ИЯР няма да може да забременее с нейна яйцеклетка. Иначе вариантът с донорски яйцеклетки всяка жена го знае и всеки АРТ специалист може да го предложи.

Точно това имам предвид. На мен почти всички доктори, които съм посещавала, още преди почти 3 години директно казваха за ДЯ. Е, още имам яйцеклетки... Дори не съм опитала нито един опит с мои и да не ми се даде шанс. Не е честно просто да го чуеш на първи преглед, а го правят масово. Отделно за нормално забременяване ние си имаме проблем със свършването,  имаме и периоди на разделено живеене. Как се стига бързо до извода, че сме директно за донорски...?

# 289
50% шанс мисля, че е доста голям шанс. Едно обикновено инвитро или икси по- голям шанс от 50% ли има? А и как решихте , че докторът няма опит с ДЯ??? Да, всеки преценява за себе си, но при ИЯР, какъв съвет и подкрепа бихте дали ? Каква е другата алтернатива, че не се сещам???

# 290
  • На изток от Ада
8За Станулов има ли часове ? Аз съм в Надежда,  правих хистероскопияи декември и цветна снимка. Няколко аборта имам от хистероскопия излезе хроничен ендометрит. Направихме диск . От януари пия Летрозол и Регулон 2 оп трябва да изпия и тогава ще ходя в Надежда пак. Като Регулон е 63 хапчета една опаковка 2 цикъла между тях.  То ми дойде , а трябваше да го спра уж . Спря де сега пак ги пия .

# 291
Откъде взехте тези 50%, може ли линк?
https://dallasivf.com/fertility-treatments/ivf/ivf-vs-donor-eggs/

# 292
50% шанс мисля, че е доста голям шанс. Едно обикновено инвитро или икси по- голям шанс от 50% ли има? А и как решихте , че докторът няма опит с ДЯ??? Да, всеки преценява за себе си, но при ИЯР, какъв съвет и подкрепа бихте дали ? Каква е другата алтернатива, че не се сещам???

1. Пишеш за вариант, който със сигурност ще е успешен, прозвуча ми като да говориш за 100%.

2. Пишеш го към момиче, което е пред пункция (утре). Няма как да го знаеш, но все пак...

3. Оспорвам. По наблюдения в темата, при Станулов много момичета над 30 и 35 дори забременяват от първи опит, което си е една много добра успеваемост със собствени яйцеклетки. Ако ДЯ опит не е поне толкова успешен, защо да го предпочетем? И това не е поради компетенцията на доктора, а заради тотото при ДЯ.

4. Моята лична статистика от ДЯ опит не е 50%, а 0%. Ако направя още един опит, на съответната цена и пак е 0, с какво той би трябвало да е по-желан и препоръчителен от опит на ЕЦ? Някой да ми гарантира успеваемостта от 50%? Никой не гарантира нищо за нищо. Изборът е личен.

Говоря само за опити със замразени  яйцеклетки.

# 293
  • София
По точка 3, не са съпоставими нещата. Тези с от първи опит успели при него не са масово с ИЯР, статистика колко такива са успели от първи опит няма. Едно е инвитро поради запушени тръби на пример, друго заради малко и/или некачествени яйцеклетки.

Със сигурност шансът с ДЯ се увеличава много, но само при жени, при които има проблем с яйцеклетките. Отделно от тях може да има и други причини, които да пречат на забременяването. Неслучайно и много двойки са с неизяснен стерилитет, има накъде още да се развива медицината.

Гаранции няма за нищо, при някои и никога не става, колкото и лекари да обиколят. Надявам се да не съм от тях.

# 294
Niya, не съм съгласна.

Донорките също не са с ИЯР!

На мен Станулов не ми е давал почти никакви допълнителни изследвания. Нито на мен, нито на мъжа ми, дори него го спряха да не прави някои, защото всичко му било наред. На мен постоянно ми повтаря, че съм здрава. В негови очи правя максимума. Така че нека не говорим за тубарен и прочие други фактори при ДЯ от ЗЯ. Защо нямахме успех, споделих моите разсъждения.

Но ми прави впечатление, че никой не обсъжда особено диетите и добавките. Отвреме навреме се намира някой да хвърли мнение, че не видял полза от добавки. Но си струва да се работи за качеството на яйцеклетките. Живеем в отвратително съвремие, в което храната и средата са отровни. Нима това не е причина номер едно за нашите некачествени яйцеклетки? В съседната тема жена на 31г. е спазвала диета без въглехидрати 3 месеца и от 12 Я, 11 оплодени топ качество и си има детенце. Преди това е имала само 1 оплодена и бременност няма.

Не сме чак такива овце като на заколение да кършим ръце и че нищо не зависи от нас ако имаме диагноза НЯР/ИЯР, че само ДЯ са решението, осиновяване и т н. Ако не се замислим как живеем и не бойкотираме гнусните търговци - спекуланти с нашето здраве, шансовете за нашите поколения ще са още по-ниски. Ще се налага да треперим и да съветваме децата ни още на 20г да мислят за семейство, ако не искаме масово целокупната нация да е по клиниките!

# 295
Искаш да кажеш, че е възможно с добавки да оправиш ИЯР??? Айде стига мечти! Когато посетих Станулов за първи път и му изброих всички видове скъпи и препоръчвани добавки, които пия, ми каза да събера и изхвърля всичко в кофата . Съгласна съм единствено за храната, че има значение, и начина на живот. А съвета ми към момичето за ДЯ беше съвсем добронамерен защото написа, че резервът й е изчерпан. И само защото не ди имала успех при Станулов, не е нужна такава агресия и настройване против него, когато всички знаем, че е на първо място по успеваемост, а аз познавам негова пациентка на 45, забременяла успешно с ДЯ. Едно от основните неща на донорките е възрастовото ограничение, което е един от най- важните фактори при качеството на Я.

# 296
Не може така с лека ръка да заявявате, че решението са ДЯ! Нито сте лекар, нито сте запозната със ситуацията, а аз лично съм чувала за много жени с ИЯР, и на тази възраст, с успех с техни Я!
Всяка положителна промяна в живота на жена ще се отрази положително! Но не и подобни изказвания!

Пожелавам успех на всички борбени бъдещи мами и горе главата и вярвайте, но не на всичко което чувате 🤗

Искаш да кажеш, че е възможно с добавки да оправиш ИЯР??? Айде стига мечти! Когато посетих Станулов за първи път и му изброих всички видове скъпи и препоръчвани добавки, които пия, ми каза да събера и изхвърля всичко в кофата . Съгласна съм единствено за храната, че има значение, и начина на живот. А съвета ми към момичето за ДЯ беше съвсем добронамерен защото написа, че резервът й е изчерпан. И само защото не ди имала успех при Станулов, не е нужна такава агресия и настройване против него, когато всички знаем, че е на първо място по успеваемост, а аз познавам негова пациентка на 45, забременяла успешно с ДЯ. Едно от основните неща на донорките е възрастовото ограничение, което е един от най- важните фактори при качеството на Я.

# 297
Наблюдавам два дни какво си пишете и искам да се включа с моето мнение и опит.
Аз съм с ендометриоза и АМХ 0,5, лошо качество на яйцеклетките. За разлика от други специалисти, доктор Станулов вярва че може да продължим с опитите с мои Я, въпреки че ние вече обмисляхме ДЯ. Силно се надявам да се получи и вярвам на доктора, но никога няма гаранции, няма един с един случай еднакви.
При всеки е различно. Кой какво е пил и как се е хранил не е гаранция, че и друг го прави ще има успех.
Месеци наред съм пила купища добавки,  и съм се опитвала да имам по здравословен начин на живот и това при мен въобще не се отрази на качеството на Я, при друг ще се получи.....всичко е строго индивидуално. Да не споменаваме, че има и момичета, които не спират да пушат, да пият, дори и да взимат наркотици и забременяват без дори и да го искат.....казвам това само за да споделя моето мнение, че просто всеки случай е строго индивидуален и това, че някой е успял с добавки и здравословен начин на живот, не означава, че друг ще успее. Всеки трябва да си направи преценка как да постъпи.
Аз лично продължавам да пия някой от добавките за здраве....дори и да не влияят на яйцеклетките ми.
Важното е да вярваме на доктора, който сме избрали и да следваме неговите препоръки, ако имаме съмнение просто отиваме на друго място.
И да добавя за ДЯ.... там има строги правила, жената не трябва да е над 30г. мисля, ако възрастта даже не е по ниска и трябва да има едно или две родени здрави деца. ДЯ не може да даде всяка жена.

# 298
  • София
Аз също с също уж с ендометриоза, амх 1, и лошо качество на яйцеклетките. След 3 стимулации и нитл 1 ембрион, ме насочиха към ДЯ. Аз не можах да го приема.
Благодарение на д-р  Станулов съм бременна, с мой генечичен материал.
От 2 трансфера, 2 бременности (да загубих първото, но доктора и материала нямат общо).
Как лесно го предлагате тия донорски Я. ....

# 299
Когато бях на инсеминации и трансфер там, съм си говорила с няколко негови пациентки над 40 г. с изчерпан или изчерпващ се яйчников резерв. Някои от тях са имало няколко опита, но заради качеството на яйцеклетките им не се получава. Виждала съм и момичета, пробващи на ЕЦ. Няколко поредни месеца вадят по 1 яйцеклетка, ако има, чакайки и надявайки се някоя да се оплоди добре и да достигне до 5тия ден. Вярвам, че има шанс да се получи при дами над 40 г. и с намален яйчников резерв. Просто при тях става много бавно понякога, а при някои не се получава. И много от тях падат духом. А с ДЯ явно успеваемостта е по-висока в тези случаи и затова го препоръчва на някои. Истината е, че за мен той е страхотен специалист и човек, но ако не му св доверявате, сами си намалявате шанса за успех.

Общи условия

Активация на акаунт