Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (5)

• 49 127
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Искаш да кажеш, че е възможно с добавки да оправиш ИЯР??? Айде стига мечти! Когато посетих Станулов за първи път и му изброих всички видове скъпи и препоръчвани добавки, които пия, ми каза да събера и изхвърля всичко в кофата . Съгласна съм единствено за храната, че има значение, и начина на живот. А съвета ми към момичето за ДЯ беше съвсем добронамерен защото написа, че резервът й е изчерпан. И само защото не ди имала успех при Станулов, не е нужна такава агресия и настройване против него, когато всички знаем, че е на първо място по успеваемост, а аз познавам негова пациентка на 45, забременяла успешно с ДЯ. Едно от основните неща на донорките е възрастовото ограничение, което е един от най- важните фактори при качеството на Я.

Върни се и препрочети какво съм писала, моля, вместо да четеш емоционално. Твърденията какво съм написала спрямо Станулов - само с факти, в противен случай са безпочвени.

Храната е оснвното ни оръжие. Добавките затова се наричат 'добавки'.

От формулярите и съветите в тях преди инвитро в Афродита става ясно, че на доктора му е трудно да предаде посланието към пациентките да спрат да пушат и пият алкохол, камо ли за здравословно хранене. Ако не се храниш с мисъл за репродуктивното ти здраве, няма как добавки да свършат цялата работа, нито доктора.

Пак Станулов ми е коментирал, че почти не е виждал холестерол в нормата при пациентките си. Бях го питала относно едно конкретно изследване. Тогава още не знаех, че холестерола много се влияе от храната, която сме приели на предния ден. Промених си храненето и на следващото ми изследване пак имах холестерол 4 и нещо.

Защо да не можем да си подобрим яйчниковия резерв чрез диета? Има само една страшно вяла тема по книгата 'Всичко започва с яйцето' с 2 - 3 отговора в нея. На фона на масата научни публикации, или жените от форума, имали успех по този начин не желаят да го споделят, или изобшо не се практикува. Аз залагам на второто. Как можете да знаете дали помага, ако не сте го изпробвали?

Други въпроси и проблеми?

П. П. Допълвам се относно диетите за здраве. Не е едно и също да 'се храниш здравословно' и 'да следваш режим, благоприятен за развитието на яйцеклетките'. Момичето, което го беше приложило и имало успех сподели, че много се е ровила в чуждестранна литература и е разбрала, че яйцеклетките се влияят зле от прием на въглехидрати. Тя е намалила до почти пълна елиминация въглехидратите за 3 месеца. Не е едно и също като да се храниш умерено с въглехидраги, но пак да приемаш немалко въглехидрати. С възрастта е още по-трудно да се постигне желания ефект. Затова тези от вас, които казват че са пробвали, но нямали резултат, признайте поне пред себе си, ако не сте спазвали указанията стриктно. Това не значи, че методът не работи.

Моята донорка беше на 30г. Може би е трябвало да я откажа и да поискам да е на 20г.? Не знам, никой не ме е съветвал по отношение на възрастта.

Аз съм приела, че може пак да стигна до донорски опит. Нека това си остане резервен вариант на всяка жена, която копнее да има мечтаното детенце.

Успех на всички! Станулов е много добър и му имам пълно доверие за трансфер и за другите процедури. Афродита засега е сравнително малък център и е жалко, че екипът е толкова малък. Това в един момент ще стане проблем, човекът ще започне да изнемогва. Отделно конкуренцията на турските клиники е убийствена за трудни случаи.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 20:07 от Mama2288

# 301
Въпроси към теб нямам, проблеми също, особено които ти да разрешиш. Леко с тона и не ми нареждай къде да се връщам и какво да чета. Като не ти се е получило при Станулов, не ти е виновен нито той, нито аз , че да ми чупиш стойки!
За мен той е най- големият специалист , на когото съм попадала и най- прекрасния и отзивчив човек от лекарите, които познавам. Искаш факти ? Нашият успех е факт, точно два месеца след намесата на доктора . Сбъдна мечтата ни, която нямаше изпълнение близо две години. Няма как да не отдам заслугата точно на него и ще съм му благодарна винаги.
А по повод на ДЯ, ако за някои това е обида, за мен е предимство. Не съм с ДЯ, но бих предпочела този вариант, вместо мъчения на ЕЦ да ме бодат всеки месец за една Я или да чакам подобрение на Я и отново да се мъча всеки месец като я се оплоди някоя читава, я не. Всеки преценява кое е за него. Точка.

# 302
Абсолютно не е вярно, че доктор Станулов не дава съвети за здравословен живот и качество на яйцеклетките. Не съм на 40+, ще правя 31 тази година, но съм с АМХ 0.5 и ФСХ 17. В момента съм бременна от втори опит на ЕЦ, първият път яйцеклетката не се оплоди изобщо. Още на първата ни среща, когато стана ясно, че сме за инвитро, ми беше казано - никаква захар, никакъв алкохол, контрол над стреса, ежедневно движение, риба два пъти в седмицата, без хранителни ексцесии и диети.
Преди няколко месеца една дама 40+ се оплака, че директно й казал, че няма какво да направи за нея, сега пък убивал надежди и не бил добре в комуникацията. Да, обран е, няма да скача от радост с вас, но не спестява нищо и е лично ангажиран към пациентките си. Аз не съм срещала друг доктор, който би ми звънял лично да ме пита как съм или би ме приел извънредно на 26 декември в 8 сутринта. При всички известни имена има и успехи, има и неуспехи от всякакви възрастови групи.

# 303
Да добавя, идвал е от вкъщи и е отключвал клиниката само за да ми даде допълнителна инжекция, защото съм разляла тази , която ми е дал.

# 304
Никой не оспорва качествата на доктора, аз самата съм с успех от 1 опит при него. Уважавам го, винаги го давам за приемер и го препоръчвам.
Постигнахме страхотен напредък (и аз и партньора ми) с подходящ хранителен режим и добавки (на база проучванията от цитираната по-горе книга). Той беше с много лоша подвижност и морфология.
Кой какъв начин ще изберете (ЕЦ, донорска и т.н) е личен избор и ми е супер неуместно някой да налага мнението си (нали не сме на по 13 все пак, а се чувствам все едно чета набори на сина ми, макар че те са доста по-умерени в изказа)
Обаче тонът стана адски просташки и не мисля повече да коментирам темата, някак не ми е градивно.

# 305
Не споря с никой за Станулов, някой не ме е разбрал. Казах че ако нашите ДЯ са били с кофти качество, какво е виновен той за неуспеха?

# 306
Мама 2288 въобще не визирах вас. Съгласна съм с написанто.
Друг участник в "дискусията" излиза от добиря тон, не вие.

# 307
Мама 2288 въобще не визирах вас. Съгласна съм с написанто.
Друг участник в "дискусията" излиза от добиря тон, не вие.

Уважавам Lilium и разбирам, че го е написала добронамерено, но все пак ако не е в тази ситуация самата тя, е по-добре да не дава този съвет. Много са тънки моментите с психиката, особено преди пункция, трансфер... Съдя по самата себе си. Определено не бих искала да чуя нещо подобно, когато цялото ми същество е устремено и пълно с надежди за настоящия опит. Също така идеята е ако се стигне до спор, да спорим със своите доводи - някъде в спора се раждала истината. Не се нападаме, но понякога и това се случва...

Аз си позволих да пиша с повече плам, защото темата за храненето много живо ме вълнува в момента и защото вярвам, че това е една много голяма част от уравнението на успеха. Както се казва, не може да навреди, а само да помогне. Препоръчвам на всички да вземат предвид съветите от книгата 'Всичко започва с яйцето'. Библиографията на авторката е на цели 30 страници! Потрудила се е да даде достъпно четиво за такива като нас. Възмущавам се, че няма достатъчно гласност по тази тема.

# 308
Не съм давала никакви съвети. Изказах мнение какво бих направила аз в такава ситуация. Всяка от нас по някакъв начин е минала през това и има право на мнение .

# 309
Според мен просто е бил директен и е казал, че по-голям шанс за бързо забременяване става с ДЯ. Естествено, че може след чакане и промени в начина на живот да има ефект и върху яйцеклетките...ама може и да няма. Не при всекиго това работи, а коства още време. Моят мъж например не е с наднормено тегло, слаб и млад, намали значително алкохола, пи доста добавки, обаче пак не успяхме с инсеминации и забременях с инвитро и то със селекция на сперматозоиди.
Станулов има голям опит и се води до известна степен от статистика, не само от чувства. Не иска да подвежда никого. Казва кое е с по-голям шанс за успеваемост, иначе шанс винаги има.

Няма лошо, разбира се, ако Mama2288 прочете книгата и се стреми към по-здравословен начин на живот. Това е добре дошло и може и да даде ефект. Но ще отнеме време и ако все пак не стане, пак ще се опре до други процедури или до ДЯ. И тогава някои ще питат: "ама той защо ни губи времето със съвети за хранене, режими, то пак не ни се получи, да бяхме пробвали дирелтно с ДЯ и да си спестим нервите?!". Истината е, че каквото и да посъветва, винаги ще има недоволни.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 00:01 от So close

# 310
Niya, не съм съгласна.

Донорките също не са с ИЯР!

На мен Станулов не ми е давал почти никакви допълнителни изследвания. Нито на мен, нито на мъжа ми, дори него го спряха да не прави някои, защото всичко му било наред. На мен постоянно ми повтаря, че съм здрава. В негови очи правя максимума. Така че нека не говорим за тубарен и прочие други фактори при ДЯ от ЗЯ. Защо нямахме успех, споделих моите разсъждения.

Но ми прави впечатление, че никой не обсъжда особено диетите и добавките. Отвреме навреме се намира някой да хвърли мнение, че не видял полза от добавки. Но си струва да се работи за качеството на яйцеклетките. Живеем в отвратително съвремие, в което храната и средата са отровни. Нима това не е причина номер едно за нашите некачествени яйцеклетки? В съседната тема жена на 31г. е спазвала диета без въглехидрати 3 месеца и от 12 Я, 11 оплодени топ качество и си има детенце. Преди това е имала само 1 оплодена и бременност няма.

Не сме чак такива овце като на заколение да кършим ръце и че нищо не зависи от нас ако имаме диагноза НЯР/ИЯР, че само ДЯ са решението, осиновяване и т н. Ако не се замислим как живеем и не бойкотираме гнусните търговци - спекуланти с нашето здраве, шансовете за нашите поколения ще са още по-ниски. Ще се налага да треперим и да съветваме децата ни още на 20г да мислят за семейство, ако не искаме масово целокупната нация да е по клиниките!
По повод добавките - Станулов ми е изписал, както и ме пита преди 2 седмици: нали продължавате да си ги пиете? Това дали и какво да пием, какви диети да спазваме и лично решение преди всичко .

# 311
Ох момичета не искам да влизам в спора. Да, храната е важна. Много важна. Аз също успях втория път след като спрях въглехидрати,захар и алкохол т.е. всичко спях само зеленчуци и плодове , и то за цели 8 месеца.
Но. Първия път когато бях на 37 и на 39 г. забременях и то два пъти без да съм спазвала диета.
Така, че Божа работа.
Много можем да спорим.

# 312
  • София
Храната е важна... за всички процеси в тялото.
Аз обаче не съм си променяла режима преди стимулацията или трансферите.
Даже пиех алкохол и пушех цигари. (Това не го правете...)

# 313
Здравейте, бих искала да попитам случайно след успех доктор Станулов насочва ли към проследяващ лекар след 12 г.с? Или остава избора на вас?
Подочух някакви неща за Вецев, а не ми е много любим.

# 314
  • София
Дава имена, както и при проблем преди това. Едното име е Вецев, да, но препоръчва също Дойчиновски, Атанасова, Гълъбица Велева, както и други, във всяка болница имаше такива, които да ми препоръча. Аз бях с проблем и отидох в Шейново заради Вецев, съжалявам.

Когато съм готова за нов опит, със сигурност първо ще си намеря и проследяващ в болница преди трансфера.

Станулов не те кара да ходиш при тези лекари, казва ги, ако ти питаш, няма натиск, изборът си е наш.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 21:17 от Niya-

Общи условия

Активация на акаунт