Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (5)

• 48 590
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Ранната фетална я правих при него, вкл изчисляване на риск за прееклампсия + тест вижън. Отделно ми взеха кръв, която занесох в Майчин дом за БХС (безплатно).

# 211
Здравейте, имам питане.
Вчера трябваше да си сложа Овитрел в 20:40, за съжаление обаче не успях и я сложих в 21:10. Ще се обадя да кажа на доктора, но направо ми е неудобно да му го кажа.... Случвало ли се е на някоя от вас и как подходихте вие и доктора. Благодаря.
Задължително му се обадете!!! Сигурно ще трябва да се измести пункцията иначе ще прецакате всичко! Тригера трябва да се бие с точност до минута- аз навивам часовник, ако трябва!

# 212
Дами, колко трябва да е прогестеронът на 7-ми ден след стимулация?  
Днес ми пуснаха него, ЛХ и естрадиол, има ли някъде таблица в какви граници трябва да бъдат хормоните?
Чакам докторът да се обади с коментар на резултатите, обаче пусто любопитство..

# 213
Здравейте, момичета. Ще започвам втори опит при д-р Станулов, сумарно с опит в друга болница трети. Имам 3 трансфера и само един с имплантация, но с много ниски стойности на ЧХГ. Започвам трети опит без ясна причина защо няма имплантация. Пускала съм много изследвания - кариотип и на двамата, ИР, тромбофилия, имунологични, НК клетки, лапароскопия (с една запушена и една частично запушена тръби съм), с обърната матка съм и доктора смята, че хистероскопията само може да навреди. Може и да пропускам някое изследване, вече станаха много. Има ли някоя с такъв проблем и какво ви промени доктора при следващ опит (при мен ще промени дозите на стимулация и ще направим дълъг протокол (до сега съм била все по къс). Според него имам повече некачествени яйцеклетки (всяка жена имала определен процент) и при различна стимулация може да излязат по-качествени).

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 15:26 от Lilly_7

# 214
Lillу, съжалявам за неуспешните трансфери досега. Според мен планът за действие е добър. И други негови пациентки, които не са успели с къс протокол, после пробват с дълъг и това често се откроява като решението на проблема. Просто различните организми се повлияват по-добре при различни стимулации. Стискам палци следващият опит да е успешен.

# 215
Lillу, съжалявам за неуспешните трансфери досега. Според мен планът за действие е добър. И други негови пациентки, които не са успели с къс протокол, после пробват с дълъг и това често се откроява като решението на проблема. Просто различните организми се повлияват по-добре при различни стимулации. Стискам палци следващият опит да е успешен.

По темата с протоколите..
Според вас дали може да се приложи дълъг протокол при СПКЯ?

# 216
Благодаря много, вдъхнахте ми малко надежда, надявам се да е от значение дългия протокол, но мисля да обсъдя с него дали може да се приложи ембриолепило или асистирано излюпване на ембриона. Някой правил ли е тези неща при липса на имплантация при този доктор?

# 217
  • София
Всеки път слагат ембриолепило, поне на мен така ми каза Станулов и ми сложи, влиза си в цената за трансфера.

А да сте чули нещо дали ще започнат да предлагат ПИД?

# 218
И при нас имаше ембриолепило, да, в цената е.

# 219
Здравейте, имам питане.
Вчера трябваше да си сложа Овитрел в 20:40, за съжаление обаче не успях и я сложих в 21:10. Ще се обадя да кажа на доктора, но направо ми е неудобно да му го кажа.... Случвало ли се е на някоя от вас и как подходихте вие и доктора. Благодаря.

На мен ми се е случвало с 30 мин. закъснение и докторът и сестрите казаха, че няма проблем.  Обаче задължително го уведомете предварително и на пункцията уведомете сестрите.

# 220
Ами аз и за ембриолепилото не знаех, ще го питам. Имаче не, не знам за ПИД.

Всеки път слагат ембриолепило, поне на мен така ми каза Станулов и ми сложи, влиза си в цената за трансфера.

А да сте чули нещо дали ще започнат да предлагат ПИД?

# 221
Имам въпрос.
Предстои ми пункция, живот и здраве. След това трябваше свеж трансфер. Доктор Станулов иска да замразим и да направим замразен на следващия цикъл. Прогестеронът е тръгнал нагоре, каза, че все още е добре, но се опасява и от хиперстимулация.
Някой с подобен опит? Може и на лично.
Какво да очаквам? Ако този прогестерон е висок и другия месец? Лекарства пият ли е?
Благодаря Ви!

# 222
Изчакай си замразения щом така е преценил. Дори има повече успеваемост по статистика при замразените.

# 223
Доверете се на преценката му.
При мен също бяхме на път да отложим за ЗЕТ, но на 5ти ден на база резултатите ми се реши на свеж - успешен е. Имах лека хиперстимулация, но с повече протеини и движение се овладя.

# 224
  • София
И при мен без малко да отложим свежия трансфер, защото стимулацията продължи дълго и имаше риск лигавицата да презрее. Е накрая направихме свеж трансфер и беше успешен.
Сега и замразения трансфер е успешен.
Доверете се на доктора, ако каже, че е по-добре да се отложи значи е така.

Общи условия

Активация на акаунт