Да се върна ли в България?

• 25 512
  • 516
  •   1
Отговори
# 315
И в същото време на това възмущение по улиците е пълно с кучешки л...а . Директно на тротоара, на входа на сладкарницата, на завоя ... къде ли не. Колите са паркирани върху детските площадки, а около колите е кой каквото е почистил от тях и го е метнал ... вкл. ползвани маски, мокри и сухи кърпички, дори мръсни памперси  ... Кафемашините по улиците са пепикани, около кошчетата за боклук да не казвам каква мръсотия е ... а входивете на блоковете ? А подлезите ? Как мирише в тесни улички и под арки и входове? А как изглеждат тротоарите между парчета плочки и дългогодишна кал? И това всичкото не го е напрвил болничният персонал, а свръх чистите и претенциозни потребители на болниците.  Ами като на всички им е кеф така да си живеят какво точно искат да има на определени места?
Това лято се отвратих от състоянието на прословутия и много модерен и наистина много красив залив с плажче болата . Освен че беше превърнат в околната си част в отвратителна тоалетна , на плажа имаше паркирали коли и  втръстиките на защитената местност също , около колите торби с боклуци и боклуци без торби и разбира се ... нужници из растителността . А къде мислите отиваха всички пластмасови лъжички от сладоледи и фасове от цигари? Ами в пясъка ... муш и затруп.
Лекарите и персонала били виновни. Да, ама не са само те.

# 316
Е ясно е, че в България като и в чужбина, ако си платиш частно ще си супер. Т.е. все тая тук или там.

Който е чул за супербактериите (MRSI) и др има представа, какво ни очаква ако не се намерят нови видове антибиотици. Ходих на записване на близка за операция на катаракт, едно от нещата, които я питаха беше дали в последните 6м е била в болница. Възрастни, малки деца и хора с имунни проблеми са в най-голям риск. И хигиена или не, ако горното си влезе в симбиоза с обикновените стомашни и др бактерии, малко антибиотици ще помогнат. Затова им правят скрийнинг от преди настанаване в болницата, операции и т.н да ограничат разпространението. В България не знам правят ли нещо. Ама то и да правят, проблемът е световен.

Някои от докторите в София определено са бизнесмени - калкулаторче до слушалките, особено на средна възраст. Предпочитам старите в провинцията. Лично изпитано.

# 317
Е ясно е, че в България като и в чужбина, ако си платиш частно ще си супер.
Не е точно така. Лекувала съм се на частно и в чужбина , и в България. В България беше в пъти зле.

# 318
  • в сърцата на децата <3
И в същото време на това възмущение по улиците е пълно с кучешки л...а . Директно на тротоара, на входа на сладкарницата, на завоя ... къде ли не. Колите са паркирани върху детските площадки, а около колите е кой каквото е почистил от тях и го е метнал ... вкл. ползвани маски, мокри и сухи кърпички, дори мръсни памперси  ... Кафемашините по улиците са пепикани, около кошчетата за боклук да не казвам каква мръсотия е ... а входивете на блоковете ? А подлезите ? Как мирише в тесни улички и под арки и входове? А как изглеждат тротоарите между парчета плочки и дългогодишна кал? И това всичкото не го е напрвил болничният персонал, а свръх чистите и претенциозни потребители на болниците.  Ами като на всички им е кеф така да си живеят какво точно искат да има на определени места?
Това лято се отвратих от състоянието на прословутия и много модерен и наистина много красив залив с плажче болата . Освен че беше превърнат в околната си част в отвратителна тоалетна , на плажа имаше паркирали коли и  втръстиките на защитената местност също , около колите торби с боклуци и боклуци без торби и разбира се ... нужници из растителността . А къде мислите отиваха всички пластмасови лъжички от сладоледи и фасове от цигари? Ами в пясъка ... муш и затруп.
Лекарите и персонала били виновни. Да, ама не са само те.
Интересно ми е в България ли живееш?

# 319
Има ли значение ? Фактите са си факти и на всякъде видими.

# 320
  • в сърцата на децата <3
Има значение.

# 321
Няма. Тук народ който по принцип държи и се примирява обществените места да са гадно мръсни и да се освинват природозащитени местности и да се форсират демонстративно автомобили върху пясъка на малко плажче ... се оплаква във форума за мърлявост и неподдръжка на обществени заведения .
Бях в София до преди няколко дена. Не знам на какво е реакция това , да си оставиш кучето да се изходи на средата на тротоара, и това нещо многократно срещнах на всякъде из града . Беше преди десетина години и после се пооправи ситуацията. Сега на какво реагират хората та пак започна?
Разходихме се на Витоша. В защитена местност , природен парк, има отбивка от пешеходен път с колчетата за Черни Връх към Голи Връх. Хората поставили рампи, табели колко е важно това място и колко го пазят ... А насреща ни 2 сиви джипа ... и на и прокаран път през защитената местност бранище като за кола с коловозо и пресни следи. Ужасна работа.

От София спряхме за 2-3 дена във Виена. 2 милиона град, препълнено със туристи , говорят всякакви езици - боклук няма , мръсотия няма , в парковете табелки не стъпвай на тревата ... 
В болници във Виена съм ходила с едното дете  и на други места в Австрия съм била в болница с роднина - и там не видях мръсно .
Да не би да си е до това какво допуска един народ на всякъде обществено ? Не мисля че може на едно място така , а на друготи иначе.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 18:45 от bella-ciao

# 322
  • в сърцата на децата <3
Хората, които цапат, не са някакво имагинерно множество или безлична тълпа. Да, да, знам - тука във форума всички боклукче не хвърлят, след кучето си чистят, в градския транспорт на вчерашен чесън не миришат...

# 323
И аз това имах в предвид.

# 324
Малко погрешно се смята, че само с пазене се поддържа чистота.
Ами не, трябва почиваме по-скоро.
Не може да не е пипано от години, изключвам мокрене на пода и да чака някой да е чисто.

Знаме и кои точно хора чистят и как улиците, е какво очаквате да е?

# 325
  • в сърцата на децата <3
Последно се включвам за Болата и спирам с темата - преди няколко години отидохме, беше ми голям мерак. Паркинг, дори и далеч от плажа, няма. Тоалетни също няма. За сметка на това караванки със сладолед има. Ходихме рано лятото и не беше мръсно, но се обзалагам, че до септември е било леш. Общината чисти веднъж - в края на сезона. През другото време мястото е оставено на самотек.

# 326
Ама нали било на Българебо единственото плажче и ако им го затворели както си е резерват нямало да имат туристи. То не бяха простести то не беше драма. Ами да си го чистят като им е единственото плажче. И да пазят природата ,

# 327
Е ясно е, че в България като и в чужбина, ако си платиш частно ще си супер. Т.е. все тая тук или там.

В България преглед при професор е 100 лева. Къде в чужбина професорите преглеждат за 50 евро и дали е лесно и бързо да се стигне до тях?
Има ли значение ? Фактите са си факти и на всякъде видими.
С твърдението за факти трябва да се внимава. В София кучешките лайна се събират много по-съвестно от в Марбея например.

# 328
С твърдението за факти трябва да се внимава. В София кучешките лайна се събират много по-съвестно от в Марбея например.
[/quote]
Никъде не съм твърдяла обратното. Факт е че ги има и то страшно много напоследък.
И факт е, че за 3 седмици не забелязах да се събират изобщо от когото и да е.

# 329

В България преглед при професор е 100 лева. Къде в чужбина професорите преглеждат за 50 евро и дали е лесно и бързо да се стигне до тях?
За добрите лекари навсякъде се чака по много. Но като отида преглед и изследвания са ми са покрити от застраховката и не плащам нито стотинка.
Я да видим в България как е: пример от миналата седмица. В петък приемат в частна болница на бебе на 1 година, правят му ренгенова снимка, но няма доктор, който да разчете снимката....и така до понеделник. Пример от САЩ: след бърза помощ синът ми е приет в една от болниците - това става към 3 сутринта. В 5 часа сутринта дойде детски уролог да го прегледа ( става дума за 9 милионен град с 4 детски уролози специалисти).

Как си мислите, кое здравеопазване е по-доброто?

Общи условия

Активация на акаунт