Да се върна ли в България?

• 25 528
  • 516
  •   1
Отговори
# 300
Аз също ходя само в тези болници. Хем са достъпни, хем добри.

# 301
И в Германия инфекциите лепнати в болниците са много и са голям проблем . Но го свързват основно с прекаляването с антибиотици и резистентност към инфекции поради това.

# 302
Една позната след разкрасителна операция в частна турска болница получи такава инфекция, че след месеци лечение и в Турция, и в България почти я бяха отписали. Накрая я оправи български лекар.

# 303
да , те са креативни и могат да измислят нещо ако решат.
Аз с тези оп за красота така се шашнах като гледах едно предаване с една бг певица и тя заговори за 14 годишната си дъщеря. Била в трудна възраст и като и видях снимките на дъщерята ... не е истина просто. Как не ги е страх тези родител ии тези деца от последици от тези процедури ?? Не разбирам . А за деца съвсем.

# 304
Някъде бях чела, че за да се унищожат бактерии и зарази от болниците, които водят до изключителни опасни вътрешноболнични инфекции, не стига обикновен козметичен ремонт. Трябва много сериозно саниране, с премахване на настилки и слоеве от стени и тавани или направо строеж на ново.
Според мен Александровска болница далеч не е изключение, особено по малките населени места мизерията е плашеща. Не помните ли репортажите от пика на Ковид?

Авторката, кажи какво реши ти и темата полезна ли ти беше?

# 305
В много б-ци е подобно на Александровска.Исул и онкологията е същата мизерия.Най-зле естествено са тоалетните.Частните б-ци уж дръпнаха ''най-добрите'' специалисти,но пак си има високомерие,физиономии  и мърлящина от тяхна страна.Настояване за операция,която не е необходима.От  Софиямед са ми лоши впечатленията като цяло.Отделно е адски просташко да се крещи на по-нисшият персонал пред пациенти и придружители.И това с аргумент,какво щели да кажат хората.Joy Какво да кажат,че ПР е сигурно връзкарка и няма елементарно възпитание,и чувство за такт.Отделно очевидно липсва правилен подход към персонала.

# 306
А по темата с болниците всичко се случва и в най-добрите семейства. Вчера в новините в Германия случай с дете, което родителите са водили многократно от Коледа на лекар и в спешното и не е откриван спешен проблем. Детето е било прието все пак на 1 януари и почива в болницата още същия ден.
По повод инфекцитте - и да я санираш изцяло болницата и да я дезинфицираш и какво ли не - след това започват да минават през нея болни хора и ... лека -полека пак ще се появят инфекции  . Ако попадне в нея човек, който не може да се бори има проблем .

# 307
  • София /Абсурдистан
Ако се поддържа нужната хигиена, няма да има инфекции.

# 308
какво означава нужната хигиена. Не може да се направи вакуум. Винаги има бактерии, вируси , всичко . Където има хора са и във въздуха. При добър имунитет организма се преборва с много неща.

# 309
  • София /Абсурдистан
Означава, че трябва да се чисти и дезинфекцира, което аз не видях на мястото, където бях. А да вкараш ешерихия коли в операционна рана е върхът на мърлячеството. И го казвам от личен опит.

# 310
И където се мие и чисти я има , ако прочетеш това може с гугъл превода
преди пандемията https://www.rki.de/DE/Content/Service/Presse/Pressemitteilungen/2019/14_2019.html
и сега https://www.swr.de/wissen/mehr-krankenhausinfektionen-waehrend-d … pandemie-100.html

# 311
  • София
Дори всяка болница да си има свои инфекции, вкарани с болните, това не означава, че не трябва да се поддържа. Течащи тавани, падаща мазилка и мухъл не са свързани с тези инфекции, но са често срещано явление.

# 312
Да, с чистене и дезинфекция не можеш да създадеш стерилна среда, но межеш значително да намалиш наличните бактерии и риска от заразяване. В първата статия пише: " Делът на пациентите, които получават инфекция по време на болничен престой, е около 3,6% в Германия, по-нисък от средния за ЕС (5,5%)." . Представете си каква ще е заразата в болници в държави, където не се поддържа хигиена. И в тези статии не става дума за Ешерихия коли, която успешно се премахва при едно регулярно почистване и дезинфекция, най-малкото като си измиеш ръцете, а за известни бактерии, за които се зане, че са супер устойчиви. Дори при влизане в болница попълваш декларация с въпроси, за да се изключи риска да си бил в контакт с тях.
Да, вътреболнични инфекции има навсякъде, но зависи в каква степен и дали са сведени до минимум. А снимките , които по-горе видяхме говорят за небрежност и мърлящина.

# 313
Днес прибрах пациента от болница и пак щракнах някоя снимка.

Топ мизерия е навред

Под машината за кафе вероятно има живот.
Това е поне 1мм напластена мизерия!

Според мен в гена на българите има нещо циганско.
Само те са толкова мизерни и не им прави впечатление.

Понеже по-нагоре се спусна теория, че добрите лекари били изтеглени в частните болници, ами изобщо не е така в масовия случай.

Ето в тази сграда е лицево-челюстна хирургия със завеждащ проф Станишев, който според почти всичко специалист е най-добрия в България.

Моят пациент беше на друг етаж за очни болести, след като му се направиха 4бр интервенции с пълна упойка в частната СВ. Чудотворец във Варна.
По-интересното е, че дори това което е направено във Варна  без да има ефект, реално не е направено, освен на документи.
Обаче е платено за това!

Познавам и други специалисти, за които се чака час поне 3 месеца и оперират пак в Александровска.
Да, някои имат и частни кабинети за прегледи, но операциите се правят в тези сгради.

# 314
  • в сърцата на децата <3

Детска кардиоревматология, Пловдив. На 5 метра е операционната, в която отварят сърчицата на малки деца. Мухъл. Мухъл!!! Не невидима бактерия с неясен произход, а МУХЪЛ!

Общи условия

Активация на акаунт